Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1859+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

DEĞİŞEN NEYDİ?

Devir mı? Yoksa insan mı? Zor soruların cevaplarını ararken baktığımız pencereyi her defasında daha geniş açı ile görmeye çalışıyoruz. Belki de doğru olan bu idi.. Kimine göre değişen devir (zaman) kavramı iken, kimine göre İse değişen insandır ve sıralar ard arda nedenlerini... Hakikaten değişen neydi? Ya da değiştiğine inandığımız gerçekler nelerdi? Eğer değişen devir denilen döngü ise buna mahal veren neden ne idi? Ya da faili ne idi? Eğer değişen insan ise devri başkalaştırmadaki etkinliği ne idi? İnsan nasıl değişirdi... Zaman çarkında insani yoğurup farklı bir evreye getiren asıl neden ne idi? Evet... Zor sorular belki de. Her şahsın kendi bakış açısıyla hemhal olup vereceği cevapları var. Ve her şahıs heybesinde iki kavramın artılarını eksilerini taşır Her kişi bu sorulara cevap ararken zihninde harmanladığı cevapları var...  Nedenleri var... Ve illaki de bir gerekçeleri var... Devir denilen döngü zaten sürekli hareket halinde olduğundan ötürü bir değişim yaşanmaktadır. İnsan ise aslında devir döngüsündeki aksan gibidir. Her insan hayata yeni bir hareket yeni bir can katar. Eğer bu iki kavram; hareketi, canlılığı, değişimi ihtiva ediyor ise değiştiğine inandığımız şeylerin asıl özneleri bunlar değil midir? Değişen neydi sorusunun cevabını devirde ve insanda ararken aslında ikisinin de  suç ortaklığında payı olduğunu düşünerek adil olmaya çalışıyoruz...  
Ekleme Tarihi: 11 Eylül 2020 - Cuma

DEĞİŞEN NEYDİ?

Devir mı? Yoksa insan mı?

Zor soruların cevaplarını ararken baktığımız pencereyi her defasında daha geniş açı ile görmeye çalışıyoruz. Belki de doğru olan bu idi..

Kimine göre değişen devir (zaman) kavramı iken, kimine göre İse değişen insandır ve sıralar ard arda nedenlerini...

Hakikaten değişen neydi?

Ya da değiştiğine inandığımız gerçekler nelerdi?

Eğer değişen devir denilen döngü ise buna mahal veren neden ne idi? Ya da faili ne idi?

Eğer değişen insan ise devri başkalaştırmadaki etkinliği ne idi?

İnsan nasıl değişirdi...

Zaman çarkında insani yoğurup farklı bir evreye getiren asıl neden ne idi?

Evet... Zor sorular belki de.

Her şahsın kendi bakış açısıyla hemhal olup vereceği cevapları var.

Ve her şahıs heybesinde iki kavramın artılarını eksilerini taşır

Her kişi bu sorulara cevap ararken zihninde harmanladığı cevapları var...  Nedenleri var...

Ve illaki de bir gerekçeleri var...

Devir denilen döngü zaten sürekli hareket halinde olduğundan ötürü bir değişim yaşanmaktadır. İnsan ise aslında devir döngüsündeki aksan gibidir.

Her insan hayata yeni bir hareket yeni bir can katar.

Eğer bu iki kavram; hareketi, canlılığı, değişimi ihtiva ediyor ise değiştiğine inandığımız şeylerin asıl özneleri bunlar değil midir?

Değişen neydi sorusunun cevabını devirde ve insanda ararken aslında ikisinin de  suç ortaklığında payı olduğunu düşünerek adil olmaya çalışıyoruz...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.