Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

CUMHURİYET BAYRAMI

Kara önlükle ilkokula gittiğim ve aynaya baktığımda üzerimde kara bir elbise gördüğüm günlerde sınıfımızın duvarında bir okuma fişi vardı içimi aydınlatan, bütün bu karanlıklara rağmen o fişte şöyle yazıyordu: CUMHURİYET ÇOK YAŞA.Küçük yaşlardan bu yana içimizi aydınlatan, karanlığa ışık saçan, bu olgu sadece bir yönetim şekli değil atamızın bize armağanı idi.Cumhuriyetin bizim için maddi, manevi çok büyük bir değeri vardır.Halkımıza toplum bilinci veren temel dinamitlerden, Şanlıurfa'mızın yöresel bir tabiri ile saç ayaklarından biridir.Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kuvayi Milliye çeteleri genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğu ile tüm halk bu Cumhuriyeti kurmak için büyük bedeller ödemiştir.Bu kurtuluş savaşında çekilen mücadeleyi dönemin Genelkurmay Başkanı Kazım Karabekir paşa şu şiirle anlatmıştır. Çelik gibi kollu, tunçtan ayaklıTürk hiç yılar mı Türk hiç yılar mı?Türk yılmaz, Türk yılmaz!Cihan yıkılsa Türk yılmaz ******Göksü imanlı, temiz vicdanlıTürk hiç yılar mı, Türk hiç yılar mı?Türk yılmaz, Türk yılmaz!Cihan yıkılsa, Türk yılmaz! ******Düşmana salsa, tek bile kalsaTürk hiç yılar mı, Türk hiç yılar mı?Türk yılmaz, Türk yılmaz!Cihan yıkılsa, Türk yılmaz.Cumhuriyetimizin 92. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutlar. Sevgi ve Saygılarımı Sunarım.
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2015 - Perşembe

CUMHURİYET BAYRAMI

Kara önlükle ilkokula gittiğim ve aynaya baktığımda üzerimde kara bir elbise gördüğüm günlerde sınıfımızın duvarında bir okuma fişi vardı içimi aydınlatan, bütün bu karanlıklara rağmen o fişte şöyle yazıyordu: CUMHURİYET ÇOK YAŞA.
Küçük yaşlardan bu yana içimizi aydınlatan, karanlığa ışık saçan, bu olgu sadece bir yönetim şekli değil atamızın bize armağanı idi.
Cumhuriyetin bizim için maddi, manevi çok büyük bir değeri vardır.
Halkımıza toplum bilinci veren temel dinamitlerden, Şanlıurfa'mızın yöresel bir tabiri ile saç ayaklarından biridir.
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kuvayi Milliye çeteleri genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğu ile tüm halk bu Cumhuriyeti kurmak için büyük bedeller ödemiştir.
Bu kurtuluş savaşında çekilen mücadeleyi dönemin Genelkurmay Başkanı Kazım Karabekir paşa şu şiirle anlatmıştır.
Çelik gibi kollu, tunçtan ayaklı
Türk hiç yılar mı Türk hiç yılar mı?
Türk yılmaz, Türk yılmaz!
Cihan yıkılsa Türk yılmaz
******
Göksü imanlı, temiz vicdanlı
Türk hiç yılar mı, Türk hiç yılar mı?
Türk yılmaz, Türk yılmaz!
Cihan yıkılsa, Türk yılmaz!
******
Düşmana salsa, tek bile kalsa
Türk hiç yılar mı, Türk hiç yılar mı?
Türk yılmaz, Türk yılmaz!
Cihan yıkılsa, Türk yılmaz.
Cumhuriyetimizin 92. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutlar. Sevgi ve Saygılarımı Sunarım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.