Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1754+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ÇİFTÇİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Şanlıurfa’da geçen yıllara oranla havanın yağışsız geçmesi nedeniyle çiftçiler kara, kara düşünüyor. Aralık ayının son günlerine geldiğimiz şu günlerde henüz beklenen yağışların düşmemesi hububat eken çiftçileri olumsuz yönde etkiledi. Şanlıurfa’da ve Türkiye genelinde havaların kurak gitmesi nedeniyle çiftçiler ektikleri hububattan iyi verim alabilmeleri için tohumların yeterince çimlenmesi gereken bugünlerde yağışların biran önce gelmesini bekliyorlar. Mevsimin kurak geçmesi nedeniyle, Şanlıurfalı çiftçiler kuru tarım yapanlar neredeyse topraklarını sürecekler, yağmur yağısının olmaması nedeniyle bunun da ciddi sıkıntılara neden olabileceklerini söylüyorlar. Yağmurların zamanında yağmaması üretime ciddi zararlar verebilir. Çiftçilerin ektikleri tohumlar şu anda toprak altında yağış bekliyor. Eğer yağışlar biraz daha geç kalırsa toprak altındaki tohumların büyük bir bölümü çürüme riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Şanlıurfa’da çiftçilerin en fazla ekmeyi uygun gördüğü ürünlerin başında yer alan buğday, arpa, mercimek ve nohut ekimi yapan çiftçiler bu durumdan en fazla etkilenecek olan kesimlerin başında geliyor. Çiftçiler ve üretim için çok büyük önem taşıyan Kasım ve Aralık yağışlarının olmaması yüzünden birçok çiftçi çok büyük maddi zararlar ile karşı, karşıya gelecektir. Bu güzel günler ve geceler hürmetine İnşallah, Yağışlar biran önce düşer ve Ocak ayı içersinde yağan yağmurlarla arpa ve buğday eken çiftçilerin yüzleri güler. Bu vesile ile Tüm İslam aleminin ve okuyucularımızın mübarek Mevlit Kandilini kutlar, Kandilin Tüm İslam alemine barış, huzur getirmesini cenabı haktan niyaz ederim.  
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2015 - Çarşamba

ÇİFTÇİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Şanlıurfa’da geçen yıllara oranla havanın yağışsız geçmesi nedeniyle çiftçiler kara, kara düşünüyor.

Aralık ayının son günlerine geldiğimiz şu günlerde henüz beklenen yağışların düşmemesi hububat eken çiftçileri olumsuz yönde etkiledi.

Şanlıurfa’da ve Türkiye genelinde havaların kurak gitmesi nedeniyle çiftçiler ektikleri hububattan iyi verim alabilmeleri için tohumların yeterince çimlenmesi gereken bugünlerde yağışların biran önce gelmesini bekliyorlar.

Mevsimin kurak geçmesi nedeniyle, Şanlıurfalı çiftçiler kuru tarım yapanlar neredeyse topraklarını sürecekler, yağmur yağısının olmaması nedeniyle bunun da ciddi sıkıntılara neden olabileceklerini söylüyorlar.

Yağmurların zamanında yağmaması üretime ciddi zararlar verebilir.

Çiftçilerin ektikleri tohumlar şu anda toprak altında yağış bekliyor. Eğer yağışlar biraz daha geç kalırsa toprak altındaki tohumların büyük bir bölümü çürüme riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Şanlıurfa’da çiftçilerin en fazla ekmeyi uygun gördüğü ürünlerin başında yer alan buğday, arpa, mercimek ve nohut ekimi yapan çiftçiler bu durumdan en fazla etkilenecek olan kesimlerin başında geliyor.

Çiftçiler ve üretim için çok büyük önem taşıyan Kasım ve Aralık yağışlarının olmaması yüzünden birçok çiftçi çok büyük maddi zararlar ile karşı, karşıya gelecektir.

Bu güzel günler ve geceler hürmetine İnşallah, Yağışlar biran önce düşer ve Ocak ayı içersinde yağan yağmurlarla arpa ve buğday eken çiftçilerin yüzleri güler.

Bu vesile ile Tüm İslam aleminin ve okuyucularımızın mübarek Mevlit Kandilini kutlar, Kandilin Tüm İslam alemine barış, huzur getirmesini cenabı haktan niyaz ederim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.