Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1413+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ÇEVREYE SAHİP ÇIKALIM!

5 Haziran Dünya Çevre günü Şanlıurfa Çevre Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ'ın ve özverili ekibinin başarılı çalışmaları ile belki de ilk kez Şanlıurfa'da bu kadar coşku ile kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor. İleride çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasların başında gelen çevreye bu kadar değer ve önem veren bir il müdürü ve ekibi Şanlıurfa için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. 5 Haziran Dünya Çevre gününü birçok kişi bilmiyor olabilir, Çevrenin korunması amacıyla 1972 yılında Stockholm'de yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda 5 Haziranın Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı, Türkiye 1978 yılından bu yana 5-11 Haziran tarihlerinin Çevre Koruma Haftası olarak yapılan çeşitli etkinlikler ile kutlamaya başladı. Şanlıurfa malumunuz son yıllarda artan nüfus yoğunluğu ve sanayileşme nedeniyle tabiata karşı sorumsuz davranışlar içinde olan birçok kişi ile karşılaşmamız eskiye göre daha çok arttı. Çevre artık günümüzde küresel bir sorun haline gelmiş durumda, çevre kirliliği insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmış durumda ne yazık ki gittikçe de bu daha da artmakta. Tabi bu bilinci çocuklarımıza daha çok küçükken aşılamak lazım. Çocuklarımıza çevrenin korunması konusunda okulda, öğretmenlerden çok aile bireylerinin bu bilinci aşılaması lazım. Daha yaşanabilir bir çevre için sadece Çevre Şehircilik veya yerel yönetimler dışında bizlerin bireyler olarak daha duyarlı olmamız lazım. Çevreye olan duyarlılıklarımızın en üst düzeye çıkarılması ve yapılan çalışmaların sadece 5 Haziran Dünya Çevre günü ile sınırlı kalmaması lazım, en az ayda bir kere ilköğretim okullarında minik öğrencilere bu bilinci aşılamak için çalışmalar yapılması lazım ve televizyonlarda yayınlanan kamu spotu yayınlayarak daha yaşanabilir bir dünya için elimizi taşın altına koymamız lazım. Yoksa Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne kadar aktif olarak, başarılı çalışmalar yapsa da ancak belirli bir kesime ulaşıyor. Asıl vatandaşlar olarak evde ki miniklere yaparak çevrenin bilincini bir aile reisi olarak aile halkına aşılamakla başlayabiliriz ancak yaşanabilir bir dünya ya ve çevreye bu şekilde kavuşabiliriz. Bu vesile ile 5 Haziran Dünya Çevre gününü bir kez daha kutlayarak pırıl, pırıl bir doğada, daha güzel bir çevrede buluşmak dileği ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Saygılarımla….
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2016 - Pazar

ÇEVREYE SAHİP ÇIKALIM!

5 Haziran Dünya Çevre günü Şanlıurfa Çevre Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ'ın ve özverili ekibinin başarılı çalışmaları ile belki de ilk kez Şanlıurfa'da bu kadar coşku ile kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor.

İleride çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasların başında gelen çevreye bu kadar değer ve önem veren bir il müdürü ve ekibi Şanlıurfa için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

5 Haziran Dünya Çevre gününü birçok kişi bilmiyor olabilir, Çevrenin korunması amacıyla 1972 yılında Stockholm'de yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda 5 Haziranın Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı, Türkiye 1978 yılından bu yana 5-11 Haziran tarihlerinin Çevre Koruma Haftası olarak yapılan çeşitli etkinlikler ile kutlamaya başladı.

Şanlıurfa malumunuz son yıllarda artan nüfus yoğunluğu ve sanayileşme nedeniyle tabiata karşı sorumsuz davranışlar içinde olan birçok kişi ile karşılaşmamız eskiye göre daha çok arttı. Çevre artık günümüzde küresel bir sorun haline gelmiş durumda, çevre kirliliği insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmış durumda ne yazık ki gittikçe de bu daha da artmakta.

Tabi bu bilinci çocuklarımıza daha çok küçükken aşılamak lazım.

Çocuklarımıza çevrenin korunması konusunda okulda, öğretmenlerden çok aile bireylerinin bu bilinci aşılaması lazım.

Daha yaşanabilir bir çevre için sadece Çevre Şehircilik veya yerel yönetimler dışında bizlerin bireyler olarak daha duyarlı olmamız lazım. Çevreye olan duyarlılıklarımızın en üst düzeye çıkarılması ve yapılan çalışmaların sadece 5 Haziran Dünya Çevre günü ile sınırlı kalmaması lazım, en az ayda bir kere ilköğretim okullarında minik öğrencilere bu bilinci aşılamak için çalışmalar yapılması lazım ve televizyonlarda yayınlanan kamu spotu yayınlayarak daha yaşanabilir bir dünya için elimizi taşın altına koymamız lazım.

Yoksa Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne kadar aktif olarak, başarılı çalışmalar yapsa da ancak belirli bir kesime ulaşıyor.

Asıl vatandaşlar olarak evde ki miniklere yaparak çevrenin bilincini bir aile reisi olarak aile halkına aşılamakla başlayabiliriz ancak yaşanabilir bir dünya ya ve çevreye bu şekilde kavuşabiliriz.

Bu vesile ile 5 Haziran Dünya Çevre gününü bir kez daha kutlayarak pırıl, pırıl bir doğada, daha güzel bir çevrede buluşmak dileği ile yazımı sonlandırmak istiyorum.
Saygılarımla….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.