Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1603+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞADIK

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nin öncülüğünde yapılan ve ecdadın canını verdiği topraklara yaptığımız ziyarete bende Yeniurfa Gazetesini temsilen katılanlar arasında idim. Şunu başta ifade edeyim benim Çanakkale gidişim ilk değil bundan öncede defalarca bu toprakları ziyaret etmeme rağmen her defasında tüylerim diken, diken olarak gezer ve dualarımı okurum. Çanakkale’de yaşanan ve dünyanın sayılı deniz savaşları içeresinde yer alan bu zaferi rehberlerden dinlerken âdete keşke, bende o yıllarda yaşasaydım ve bu kutsal topraklar için savaşsaydım diye içimden geçirmişimdir. Çanakkale ziyareti öncesinde valilik basın müdürü İbrahim Madenli beyin telefonu ile yapılacak olan programa davetli olduğumu öğrendim. Yine içim içime sığmadı zira ben Çanakkale’ye her gidişimde adeta toprağa basmaktan hicap ediyorum. Nedenine gelince İstiklal marşındaki o dizeler aklımdan hiç çıkmıyor. “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme düşün tanı altında binlerce kefensiz yatanı” dizeleri hep aklımda olduğu için birde bize eşlik eden rehberin anlattıkları, Buralarda belirli bir şehit mezarı yok, Çanakkale’nin her tarafında birçok isimsiz kahraman şehit yatmaktadır, demesinden sonra buranın önemini bir kez daha anlamış oldum. Uçağa bindiğimizden itibaren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı dahil olmak üzere ilçe belediye başkanları, STK başkanları, Muhtarlar, kurum müdürleri, ajans temsilcileri, yerel gazete temsilcileri ve öğrenciler ile birlikte güzel bir seyahate başladık. Uçağa karşı olan korkumu da benden bir sıra arka tarafta oturan il müftümüz İhsan Açık beyefendinin yaptığı dualar ile azda olsa atlattım. Uçakta yer alan yaşı benden büyük birçok kişide Çanakkale’yi ilk kez görmenin o mutluluğunu gözlerinden okumak mümkündü.  Bu tür organizasyonları Türkiye’de bulunan birçok il her zaman yapıyor. Geçmişte büyükşehir olduktan sonra Haliliye Belediyesi her yıl Çanakkale’ye başarılı olan öğrencileri götürerek buraları gezdiriyor. Tabi Şanlıurfa Valiliğinin yaptığı bu çalışma öğrendiğim kadarıyla lise son sınıfları kapsayan bir uygulama, hayatında ilk defa birçok genç İstanbul’u, Çanakkale’yi ve Marmara denizini görme fırsatı yakaladılar. Bu yapılan çalışma ilköğretim çağında eğitim gören öğrencileri de kapsasa daha verimli ve güzel bir çalışma olur. Yapılan bu çalışmaya emeği geçen başta Şanlıurfa Valimiz Güngör Azim Tuna beyefendiye, Belediyelerimize, emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca diğer bir teşekkürü de, gelen misafirlerle tek, tek ilgilenen Şanlıurfa Valimizin danışmanı Reşat Uzun’a yapmak istiyorum…    
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2016 - Perşembe

ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞADIK

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nin öncülüğünde yapılan ve ecdadın canını verdiği topraklara yaptığımız ziyarete bende Yeniurfa Gazetesini temsilen katılanlar arasında idim.

Şunu başta ifade edeyim benim Çanakkale gidişim ilk değil bundan öncede defalarca bu toprakları ziyaret etmeme rağmen her defasında tüylerim diken, diken olarak gezer ve dualarımı okurum.

Çanakkale’de yaşanan ve dünyanın sayılı deniz savaşları içeresinde yer alan bu zaferi rehberlerden dinlerken âdete keşke, bende o yıllarda yaşasaydım ve bu kutsal topraklar için savaşsaydım diye içimden geçirmişimdir.

Çanakkale ziyareti öncesinde valilik basın müdürü İbrahim Madenli beyin telefonu ile yapılacak olan programa davetli olduğumu öğrendim. Yine içim içime sığmadı zira ben Çanakkale’ye her gidişimde adeta toprağa basmaktan hicap ediyorum. Nedenine gelince İstiklal marşındaki o dizeler aklımdan hiç çıkmıyor. “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme düşün tanı altında binlerce kefensiz yatanı” dizeleri hep aklımda olduğu için birde bize eşlik eden rehberin anlattıkları, Buralarda belirli bir şehit mezarı yok, Çanakkale’nin her tarafında birçok isimsiz kahraman şehit yatmaktadır, demesinden sonra buranın önemini bir kez daha anlamış oldum.

Uçağa bindiğimizden itibaren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı dahil olmak üzere ilçe belediye başkanları, STK başkanları, Muhtarlar, kurum müdürleri, ajans temsilcileri, yerel gazete temsilcileri ve öğrenciler ile birlikte güzel bir seyahate başladık.

Uçağa karşı olan korkumu da benden bir sıra arka tarafta oturan il müftümüz İhsan Açık beyefendinin yaptığı dualar ile azda olsa atlattım.

Uçakta yer alan yaşı benden büyük birçok kişide Çanakkale’yi ilk kez görmenin o mutluluğunu gözlerinden okumak mümkündü.

 Bu tür organizasyonları Türkiye’de bulunan birçok il her zaman yapıyor.

Geçmişte büyükşehir olduktan sonra Haliliye Belediyesi her yıl Çanakkale’ye başarılı olan öğrencileri götürerek buraları gezdiriyor.

Tabi Şanlıurfa Valiliğinin yaptığı bu çalışma öğrendiğim kadarıyla lise son sınıfları kapsayan bir uygulama, hayatında ilk defa birçok genç İstanbul’u, Çanakkale’yi ve Marmara denizini görme fırsatı yakaladılar.

Bu yapılan çalışma ilköğretim çağında eğitim gören öğrencileri de kapsasa daha verimli ve güzel bir çalışma olur.

Yapılan bu çalışmaya emeği geçen başta Şanlıurfa Valimiz Güngör Azim Tuna beyefendiye, Belediyelerimize, emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca diğer bir teşekkürü de, gelen misafirlerle tek, tek ilgilenen Şanlıurfa Valimizin danışmanı Reşat Uzun’a yapmak istiyorum…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.