Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1961+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

Bizler ise sadece seyirciyiz!

Çocuklarımız geleceklerimiz için bizler anne ve babalar olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmamız lazım. Sokaklara bakıyorsunuz daha gencecik bedenler ellerinde sigaralar ile kendilerini zehirliyorlar. Ne yazık ki, bu çocukların sayısı her geçen Urfa da artıyorsa, o zaman şapkamızı önümüze koymamız lazım. Sorumluluk sahibi olan herkes, sorgulama anlamında kendine bir tanım getirmeli, tabi başta da çok çocuklu Aileler olmak üzere!.. Bu yönde bir tespit yapmada fayda görüyorum… Gençleri sokaktan maddeden, veya başka kötü alışkanlıklardan kurtarmak için onlarla daha fazla vakit geçirmek önemli, Yarının emaneti olan bu çocukları sokağa mahkum etmemeliyiz, onları sokağa salmak, savunmasız bırakmak kanımca, ahmaklıktır. O zaman bu ahmaklıktan bizim payımız gelin olmasın! Biraz olsun empati yaparsak, neyin ne olduğunu anlayabiliriz. O kudreti kendimizde bulursak, purhaşe günler onlarında hakkı olur. İşin önemli kısmını hepimizin görmesi lazım, Sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları, işadamları, kısaca Urfa olarak bu çocukların sorunlarını görmek, bu sorunlara eğilmek ve çözüm adına bir şeyler yapmak gerekli. Sorun Urfanındır, çocuklar bizimdir. Çocuklarımızı, Eğitimle, sosyal aktivitelerle buluşturup, topluma kazandırmak için uğraşalım. Çocuklar her ihtiyacıyla yakından ilgilenelim.    
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2017 - Pazar

Bizler ise sadece seyirciyiz!

Çocuklarımız geleceklerimiz için bizler anne ve babalar olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmamız lazım.

Sokaklara bakıyorsunuz daha gencecik bedenler ellerinde sigaralar ile kendilerini zehirliyorlar. Ne yazık ki, bu çocukların sayısı her geçen Urfa da artıyorsa, o zaman şapkamızı önümüze koymamız lazım.

Sorumluluk sahibi olan herkes, sorgulama anlamında kendine bir tanım getirmeli, tabi başta da çok çocuklu Aileler olmak üzere!..

Bu yönde bir tespit yapmada fayda görüyorum…

Gençleri sokaktan maddeden, veya başka kötü alışkanlıklardan kurtarmak için onlarla daha fazla vakit geçirmek önemli, Yarının emaneti olan bu çocukları sokağa mahkum etmemeliyiz, onları sokağa salmak, savunmasız bırakmak kanımca, ahmaklıktır.

O zaman bu ahmaklıktan bizim payımız gelin olmasın!

Biraz olsun empati yaparsak, neyin ne olduğunu anlayabiliriz. O kudreti kendimizde bulursak, purhaşe günler onlarında hakkı olur.

İşin önemli kısmını hepimizin görmesi lazım, Sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları, işadamları, kısaca Urfa olarak bu çocukların sorunlarını görmek, bu sorunlara eğilmek ve çözüm adına bir şeyler yapmak gerekli.

Sorun Urfanındır, çocuklar bizimdir.

Çocuklarımızı, Eğitimle, sosyal aktivitelerle buluşturup, topluma kazandırmak için uğraşalım.

Çocuklar her ihtiyacıyla yakından ilgilenelim.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.