Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK

Evet, ömrümüzden bir yıl daha akıp geçti. Bu duruma sevilmekten çok üzülmek lazım. Her yılbaşlarında ve doğum günlerimde biraz daha yaşlandığımızı anlamak kadar zor bir şey yoktur galiba. Çocukken biran önce büyüyeyim diye can atıyor insan, büyüyünce de ah o benim gençliğim nerde diye yakınıyor.Zaman kurşun kadar hızlı geçiyor.70 yaşına gelmiş bir dedeye sordum bu kadar yıl yaşadın ne anladın diye, verdiği cevap çok manidar, ne kadar yaşasan da bu hayat boştur, ne yaparsan seninle gelir öbür dünyaya, iyilik yapan daima iyilik bulur. Demişti.Evet, şu üç günlük dünyada ne yaparsan seninle gider diğer tarafa o yüzden elimizden geldiği kadar iyilik yapalım. Fakirin fukaranın elinden tutalım. Akrabalarımızı ziyaret edelim. Annemizin ve Babamızın kıymetini bilelim. Elimizden geldiği kadar onları kırmamaya incitmemeye çalışalım.Dünya boş ne kadar yaşarsan yaşa sonunda ölüm olduğunu unutma…Gençken ibadetini yap, yaşlılığa bırakma...
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2017 - Perşembe

BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK

Evet, ömrümüzden bir yıl daha akıp geçti. Bu duruma sevilmekten çok üzülmek lazım.
Her yılbaşlarında ve doğum günlerimde biraz daha yaşlandığımızı anlamak kadar zor bir şey yoktur galiba.
Çocukken biran önce büyüyeyim diye can atıyor insan, büyüyünce de ah o benim gençliğim nerde diye yakınıyor.
Zaman kurşun kadar hızlı geçiyor.
70 yaşına gelmiş bir dedeye sordum bu kadar yıl yaşadın ne anladın diye, verdiği cevap çok manidar, ne kadar yaşasan da bu hayat boştur, ne yaparsan seninle gelir öbür dünyaya, iyilik yapan daima iyilik bulur.
Demişti.
Evet, şu üç günlük dünyada ne yaparsan seninle gider diğer tarafa o yüzden elimizden geldiği kadar iyilik yapalım.
Fakirin fukaranın elinden tutalım. Akrabalarımızı ziyaret edelim. Annemizin ve Babamızın kıymetini bilelim.
Elimizden geldiği kadar onları kırmamaya incitmemeye çalışalım.
Dünya boş ne kadar yaşarsan yaşa sonunda ölüm olduğunu unutma…
Gençken ibadetini yap, yaşlılığa bırakma...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.