Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1188+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

BEKLENEN YAĞIŞ GELDİ

Şanlıurfa'da sonbaharın son ayına girmemize rağmen mevsim olarak yağış azlığından ve kuraklıktan yakınan çiftçilerin yüzü iki gündür yağan yağmurla gülmeye başladı.Şanlıurfa'da genelde yaz ayları yarı çöl ikliminde bulunduğumuz için kurak geçer.Kış ayları da yağış az olursa o yıl çiftçiler hasat alamaz ve yılı borçlanarak geçirir.Bu yılda Şanlıurfa yaz ayında çok kurak ve sıcak bir mevsim yaşadı.Sonbaharın gelmesiyle birlikte çiftçiler mahsullerinin gelişmesi için suya, yağmura olan talepleri, ihtiyaçları daha da artmaya başladı.Çok şükür Kasım ayının başlamasıyla birlikte, kurak geçen Eylül ve Ekim ayından sonra iki gündür yağan yağmur tüm herkesin yüzünü güldürmeye yetti.Su biz insanoğlu için en önemli nimetlerden bir tanesidir.O yüzden her damla suyun kıymetini iyi bilmemiz ve evlerde, iş yerlerinde kullandığımız suyu israf etmeden ihtiyacımız olduğu kadar kullanmamız lazım.Temizlik ihtiyacımızın en önemli maddesi olan suyun kıymetini iyi bilmek lazım.Su üzerine söylenecek çok şey var. Mermeri deler, sabır timsalidir.Ab-ı hayat derler. Canlıya hayat verir. Bitkinin hayatıdır. Nehirlerde çağlar durur.Bu sıraladıklarıma daha birçok şey ekliye biliriz.KISACASI SU GİBİ AZİZ OLMAKDİLEĞİ İLE…
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2016 - Çarşamba

BEKLENEN YAĞIŞ GELDİ

Şanlıurfa'da sonbaharın son ayına girmemize rağmen mevsim olarak yağış azlığından ve kuraklıktan yakınan çiftçilerin yüzü iki gündür yağan yağmurla gülmeye başladı.
Şanlıurfa'da genelde yaz ayları yarı çöl ikliminde bulunduğumuz için kurak geçer.
Kış ayları da yağış az olursa o yıl çiftçiler hasat alamaz ve yılı borçlanarak geçirir.
Bu yılda Şanlıurfa yaz ayında çok kurak ve sıcak bir mevsim yaşadı.
Sonbaharın gelmesiyle birlikte çiftçiler mahsullerinin gelişmesi için suya, yağmura olan talepleri, ihtiyaçları daha da artmaya başladı.
Çok şükür Kasım ayının başlamasıyla birlikte, kurak geçen Eylül ve Ekim ayından sonra iki gündür yağan yağmur tüm herkesin yüzünü güldürmeye yetti.
Su biz insanoğlu için en önemli nimetlerden bir tanesidir.
O yüzden her damla suyun kıymetini iyi bilmemiz ve evlerde, iş yerlerinde kullandığımız suyu israf etmeden ihtiyacımız olduğu kadar kullanmamız lazım.
Temizlik ihtiyacımızın en önemli maddesi olan suyun kıymetini iyi bilmek lazım.
Su üzerine söylenecek çok şey var.
Mermeri deler, sabır timsalidir.
Ab-ı hayat derler. Canlıya hayat verir.
Bitkinin hayatıdır. Nehirlerde çağlar durur.
Bu sıraladıklarıma daha birçok şey ekliye biliriz.
KISACASI SU GİBİ AZİZ OLMAK
DİLEĞİ İLE…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.