Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1956+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

BAŞARI VAR, TEBRİK YOK!

Şanlıurfa'da Karateciler son dönemde çok başarılı sonuçlar alıyorlar. Ama ne yazık ki bu sporculara destek olan ve sahip çıkan kimse yok.Şanlıurfa'da salon sporlarına sahipsizliği bilmeyen yok. Bu sadece Şanlıurfa'nın değil bence Türkiye'nin birçok ilinde bu şekilde her zaman futbol gündemde birinci sırada yer alır ve tartışılır. Ama baktığımız zaman spor sadece futboldan ibaret değil. Basketbol, voleybol, Hentbol, Karate, tekvando, jimnastik, yüzme sporu gibi birçok spor dalları var. Ama bunların gündeme gelmemesi tabi ki burada emek harcayan ve mücadele eden sporcuların da heyecanını kırıyor.Geçen gün Şanlıurfa Karate il temsilcisi Ali Avcı beyin daveti üzerine antreman yaptıkları Gap Arena spor salonuna gittim, Ali beyin bana söyledikleri karşısında salon sporlarının ne kadar sahipsiz olduğunu bir kez daha kabul etmek zorunda kaldım.Siz Şanlıurfa'dan kalkıp gideceksiniz 42 ülkenin ve 1530 sporcunun katıldığı bir şampiyonada, Avrupa şampiyonasında karate erkek takımımız 1. olacak ve bayanlarda ise son maçta Cezayir'e kaybedeceksiniz 2. olduğunuza neden bayanlarda da şampiyon olamadık diye üzüleceksiniz ve sonrada sizi bu başarınızdan dolayı ne arayan olacak, nede soran!Ali bey bu konuda çok hassas ve diyor ki, "Yeter ki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutalım. Vatanını milletini seven gençler yetişsin. Biz bu ilde yaşıyoruz. Bu ilin tanıtımı için çaba gösteriyoruz." Diyen bu yürekli insan, Acaba şehrimizin yöneticileri bu cesur yürekli takıma destek olmak için daha neyi bekliyorlar. Ben açıkçası merak ediyorum.Böyle bir şampiyonada madalyalar almış olan bu takıma maddi olarak olmasa bile manevi olarak sahip çıkmak için kim daha neyi bekliyor.Kendi, kendime soruyorum, dört büyük takımın birbirleri arasında bile oynadığı karşılaşmalar sonrasında galip gelen takımın taraftarları Türkiye'nin her tarafında sokaklara dökülürken ve bu galibiyeti bir hafta boyunca konuşup ve tartışırken. Şanlıurfa'da Karate takımı uluslar arası bir şampiyonada erkeklerde Avrupa şampiyonu, bayanlarda ise Avrupa şampiyonluğunu son maçta kaybedip 2. olmasından kimin ne kadar haberi var sormak istiyorum?Sonra da yetkililer çıkıp televizyonlarda ve gazetelerde bu yılda olimpiyatlarda başarılı dereceler alamadık diye yakınırlar. Tabi alamazsınız siz özveri ile başarılı olmaya çalışan bu insanlara sahip çıkmadığınız sürece daha birçok uluslar arası müsabakalarda madalya dahi almadan elimiz boş memleketimize döneriz. İnşallah Şanlıurfa Büyükşehir oldu ve merkezde 3 tane Belediye oluştu, bundan sonra salon spor larına daha çok destek ve önem verirlerse, Ben umut ediyorum ki Şanlıurfa salon sporlarının birçoğunda başarılı olabilecek birçok sporcu yetiştirecek potansiyele sahiptir.
Ekleme Tarihi: 30 Mart 2015 - Pazartesi

BAŞARI VAR, TEBRİK YOK!

Şanlıurfa'da Karateciler son dönemde çok başarılı sonuçlar alıyorlar. Ama ne yazık ki bu sporculara destek olan ve sahip çıkan kimse yok.
Şanlıurfa'da salon sporlarına sahipsizliği bilmeyen yok. Bu sadece Şanlıurfa'nın değil bence Türkiye'nin birçok ilinde bu şekilde her zaman futbol gündemde birinci sırada yer alır ve tartışılır. Ama baktığımız zaman spor sadece futboldan ibaret değil. Basketbol, voleybol, Hentbol, Karate, tekvando, jimnastik, yüzme sporu gibi birçok spor dalları var. Ama bunların gündeme gelmemesi tabi ki burada emek harcayan ve mücadele eden sporcuların da heyecanını kırıyor.
Geçen gün Şanlıurfa Karate il temsilcisi Ali Avcı beyin daveti üzerine antreman yaptıkları Gap Arena spor salonuna gittim, Ali beyin bana söyledikleri karşısında salon sporlarının ne kadar sahipsiz olduğunu bir kez daha kabul etmek zorunda kaldım.
Siz Şanlıurfa'dan kalkıp gideceksiniz 42 ülkenin ve 1530 sporcunun katıldığı bir şampiyonada, Avrupa şampiyonasında karate erkek takımımız 1. olacak ve bayanlarda ise son maçta Cezayir'e kaybedeceksiniz 2. olduğunuza neden bayanlarda da şampiyon olamadık diye üzüleceksiniz ve sonrada sizi bu başarınızdan dolayı ne arayan olacak, nede soran!
Ali bey bu konuda çok hassas ve diyor ki, "Yeter ki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutalım. Vatanını milletini seven gençler yetişsin. Biz bu ilde yaşıyoruz. Bu ilin tanıtımı için çaba gösteriyoruz." Diyen bu yürekli insan, Acaba şehrimizin yöneticileri bu cesur yürekli takıma destek olmak için daha neyi bekliyorlar. Ben açıkçası merak ediyorum.
Böyle bir şampiyonada madalyalar almış olan bu takıma maddi olarak olmasa bile manevi olarak sahip çıkmak için kim daha neyi bekliyor.
Kendi, kendime soruyorum, dört büyük takımın birbirleri arasında bile oynadığı karşılaşmalar sonrasında galip gelen takımın taraftarları Türkiye'nin her tarafında sokaklara dökülürken ve bu galibiyeti bir hafta boyunca konuşup ve tartışırken. Şanlıurfa'da Karate takımı uluslar arası bir şampiyonada erkeklerde Avrupa şampiyonu, bayanlarda ise Avrupa şampiyonluğunu son maçta kaybedip 2. olmasından kimin ne kadar haberi var sormak istiyorum?
Sonra da yetkililer çıkıp televizyonlarda ve gazetelerde bu yılda olimpiyatlarda başarılı dereceler alamadık diye yakınırlar. Tabi alamazsınız siz özveri ile başarılı olmaya çalışan bu insanlara sahip çıkmadığınız sürece daha birçok uluslar arası müsabakalarda madalya dahi almadan elimiz boş memleketimize döneriz.
İnşallah Şanlıurfa Büyükşehir oldu ve merkezde 3 tane Belediye oluştu, bundan sonra salon spor larına daha çok destek ve önem verirlerse, Ben umut ediyorum ki Şanlıurfa salon sporlarının birçoğunda başarılı olabilecek birçok sporcu yetiştirecek potansiyele sahiptir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.