Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1201+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ANKARA’DA URFA RÜZGÂRI ESTİ

Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşen Şanlıurfa Tanıtım Günleri Başkent Ankara’da, Atatürk Kültür Merkezinde ilki gerçekleştirildi. Yapılan programa çok kişi davet edilmiş, ben de yapılan faaliyeti yerinde görmek için gazeteci arkadaşlarla birlikte oradaydım. Şanlıurfa Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Ankara Şanlıurfalılar Derneğinin organizesinde düzenlenen ’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ Milletvekillerimiz, Ankara bürokrasisinde görev yapan Şanlıurfalılar, ilçe kaymakamları Şanlıurfa’nın ilçe belediye başkanları, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, odalar, ticari işletmeler ve çok sayıda kişi tanıtım günlerinde Urfa’yı en iyi şekilde tanıtmak için büyük uğraşlar verdiler. Öncelikle ’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ fikrini ortaya koyan ve fikri benimseyerek hayata geçirilmesi noktasında şehrin dinamiklerini ateşleyen ve yine bu etkinliğe sahip çıkarak her konuda desteklerini esirgemeyenleri kutlayarak teşekkür etmek istiyorum. Bu fikir ortaya atıldıktan sonra değişik sesler çıkmadı değil, hatta biz Ankara’da tanıtım günlerinde ikin klavye başında atıp tutanlar azda olsa yine vardı. Ama yapılan organizasyonu yerinde görüp ona göre değerlendirmelerde bulunmak kadar mantıklı bir şey olmasa gerek. Şanlıurfa’da klavye başında oturup Ankara’da yapılan organizasyonu, çalışmaları görmeden atıp tutmak biraz insafsızca bir davranış olduğu kanaatindeyim. Şunu belirtmek isterim ki bu “Tanıtım Günlerinin” ilkini yapmak hiçte kolay bir iş değil. Ankara’ya giden herkes yapılan tanıtım günlerine müthiş bir şekilde sahip çıktı ve elinden gelen tüm desteği verdi. Şanlıurfa’nın geleneklerini, misafirperverliğini, Peygamberler şehrinin kültürünü başkentte en güzel bir şekilde gelen misafirlere tanıttılar. Bunu inanın orada konuştuğun birçok yabancı misafir stantları gezdikten sonra verdikleri cevapta almak mümkündü. Konuştuğum birçok kişi ilk defa Şanlıurfa olarak yaptık dememe bile inanmadılar. Sanki yıllardır bu organizasyonu yapan şehirler gibi her şey çok güzel hazırlanmış ve tanıtımı da aynı şekilde yapılmış diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Bir şehrin tanıtımı nasıl yapılmalı, ya da nasıl yapılabilir sorusunun cevap en iyi şekilde verilmiş oldu. Memleketimizdeki farklı kültürel yapıların tanıtımı açısından bu tanıtım günleri şehirler için önemlidir. Şanlıurfa için bu bir ilk. Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği bu etkinlikte Şanlıurfa’yı A’dan Z’ye her alanda en iyi şekilde tanıtarak bu tanıtım sonrasında geri dönüşümün olacağına ben yürekten inanıyorum. “Şanlıurfa Tanıtım Günlerini” ilk defa başlatan ve yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azmi Tuna olmak üzere, Belediyelerimize, kurum ve kuruluşlara, Sivil toplum örgütlerine, Ankara Şanlıurfalılar Derneğine, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.  
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2017 - Salı

ANKARA’DA URFA RÜZGÂRI ESTİ

Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşen Şanlıurfa Tanıtım Günleri Başkent Ankara’da, Atatürk Kültür Merkezinde ilki gerçekleştirildi.

Yapılan programa çok kişi davet edilmiş, ben de yapılan faaliyeti yerinde görmek için gazeteci arkadaşlarla birlikte oradaydım.

Şanlıurfa Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Ankara Şanlıurfalılar Derneğinin organizesinde düzenlenen ’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ Milletvekillerimiz, Ankara bürokrasisinde görev yapan Şanlıurfalılar, ilçe kaymakamları Şanlıurfa’nın ilçe belediye başkanları, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, odalar, ticari işletmeler ve çok sayıda kişi tanıtım günlerinde Urfa’yı en iyi şekilde tanıtmak için büyük uğraşlar verdiler.

Öncelikle ’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ fikrini ortaya koyan ve fikri benimseyerek hayata geçirilmesi noktasında şehrin dinamiklerini ateşleyen ve yine bu etkinliğe sahip çıkarak her konuda desteklerini esirgemeyenleri kutlayarak teşekkür etmek istiyorum.

Bu fikir ortaya atıldıktan sonra değişik sesler çıkmadı değil, hatta biz Ankara’da tanıtım günlerinde ikin klavye başında atıp tutanlar azda olsa yine vardı. Ama yapılan organizasyonu yerinde görüp ona göre değerlendirmelerde bulunmak kadar mantıklı bir şey olmasa gerek.

Şanlıurfa’da klavye başında oturup Ankara’da yapılan organizasyonu, çalışmaları görmeden atıp tutmak biraz insafsızca bir davranış olduğu kanaatindeyim.

Şunu belirtmek isterim ki bu “Tanıtım Günlerinin” ilkini yapmak hiçte kolay bir iş değil.

Ankara’ya giden herkes yapılan tanıtım günlerine müthiş bir şekilde sahip çıktı ve elinden gelen tüm desteği verdi. Şanlıurfa’nın geleneklerini, misafirperverliğini, Peygamberler şehrinin kültürünü başkentte en güzel bir şekilde gelen misafirlere tanıttılar.

Bunu inanın orada konuştuğun birçok yabancı misafir stantları gezdikten sonra verdikleri cevapta almak mümkündü. Konuştuğum birçok kişi ilk defa Şanlıurfa olarak yaptık dememe bile inanmadılar. Sanki yıllardır bu organizasyonu yapan şehirler gibi her şey çok güzel hazırlanmış ve tanıtımı da aynı şekilde yapılmış diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bir şehrin tanıtımı nasıl yapılmalı, ya da nasıl yapılabilir sorusunun cevap en iyi şekilde verilmiş oldu.

Memleketimizdeki farklı kültürel yapıların tanıtımı açısından bu tanıtım günleri şehirler için önemlidir. Şanlıurfa için bu bir ilk.

Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği bu etkinlikte Şanlıurfa’yı A’dan Z’ye her alanda en iyi şekilde tanıtarak bu tanıtım sonrasında geri dönüşümün olacağına ben yürekten inanıyorum.

“Şanlıurfa Tanıtım Günlerini” ilk defa başlatan ve yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azmi Tuna olmak üzere, Belediyelerimize, kurum ve kuruluşlara, Sivil toplum örgütlerine, Ankara Şanlıurfalılar Derneğine, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.