Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1890+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ALT YAPI ÖNEMLİ

Alt yapı dünyada tüm spor branşları için çok önemlidir. Özelliklede futbol ülkesi olan bir ülke için en önemli yatırımların başında alt yapıya yapılan yatırımlar gelmektedir. Fazla uzağa gitmeye gerek yok, hemen başucumuzda olan şehircimizin takımı Şanlıurfaspor’la başlayalım.  Şimdi diyeceksiniz ki, Şanlıurfaspor neden alt yapıdan oyuncu çıkarmıyor da, geleceği olan genç futbolculara yöneliyor? Yıllarca her gelen başkan ve teknik adamlar ilk geldikleri zaman yapılan açıklamada alt yapıdan gençlere çok önem verileceğini belirtirler ama ilerleyen zamanlarda bu yönelme unutulur veya ikinci hatta üçüncü plana düşer.  2 milyonluk bir şehirden nasıl genç ve yetenekli futbolcular çıkmıyor, bende buna çok kafa yordum ama bence en önemli yanlış ilkokul çağında başlıyor. Beden eğitim öğretmenleri hangi sporu daha iyi yapıyor ve o spor branşına ilgisi varsa çocukları o branşa yönlendiriyor. Hâlbuki biraz araştırsa veya çocuktaki yeteneği görebilse belki de çocukta futbola yatkınlık vardır ama işte önemli olan bu tür yetenekleri keşif edebilecek bir öğretmen olması ve farkına varabilmesi. Bu yalnızca futbol içinde geçerli değil, bakın olimpiyatlarda kaç tane Türk sporcusu derece alabiliyor. Veyahut kaç tane sporcuyla farklı branşlarda yarışabiliyoruz. Hala geçmişte nasıl verildiyse beden dersleri yine aynı şekilde çocuklara dersler veriliyor. İnşallah eğitim sistemimizde buna yönelikte bir çalışma ve düzenleme yapılırda bizde birçok Avrupa ülkesi gibi her branşta sporcu yetiştiririz. Saygılarımla…  
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2016 - Cuma

ALT YAPI ÖNEMLİ

Alt yapı dünyada tüm spor branşları için çok önemlidir. Özelliklede futbol ülkesi olan bir ülke için en önemli yatırımların başında alt yapıya yapılan yatırımlar gelmektedir.

Fazla uzağa gitmeye gerek yok, hemen başucumuzda olan şehircimizin takımı Şanlıurfaspor’la başlayalım.  Şimdi diyeceksiniz ki, Şanlıurfaspor neden alt yapıdan oyuncu çıkarmıyor da, geleceği olan genç futbolculara yöneliyor? Yıllarca her gelen başkan ve teknik adamlar ilk geldikleri zaman yapılan açıklamada alt yapıdan gençlere çok önem verileceğini belirtirler ama ilerleyen zamanlarda bu yönelme unutulur veya ikinci hatta üçüncü plana düşer.

 2 milyonluk bir şehirden nasıl genç ve yetenekli futbolcular çıkmıyor, bende buna çok kafa yordum ama bence en önemli yanlış ilkokul çağında başlıyor. Beden eğitim öğretmenleri hangi sporu daha iyi yapıyor ve o spor branşına ilgisi varsa çocukları o branşa yönlendiriyor. Hâlbuki biraz araştırsa veya çocuktaki yeteneği görebilse belki de çocukta futbola yatkınlık vardır ama işte önemli olan bu tür yetenekleri keşif edebilecek bir öğretmen olması ve farkına varabilmesi. Bu yalnızca futbol içinde geçerli değil, bakın olimpiyatlarda kaç tane Türk sporcusu derece alabiliyor. Veyahut kaç tane sporcuyla farklı branşlarda yarışabiliyoruz.

Hala geçmişte nasıl verildiyse beden dersleri yine aynı şekilde çocuklara dersler veriliyor.

İnşallah eğitim sistemimizde buna yönelikte bir çalışma ve düzenleme yapılırda bizde birçok Avrupa ülkesi gibi her branşta sporcu yetiştiririz. Saygılarımla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.