Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1169+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

1 MAYIS

1 Mayıs Emekçi kardeşlerimizin Bayramı bu yıl Şanlıurfa'da büyük bir organizasyon ile kutlanacak Sabah saatlerinde iki büyük Sendikanın organize ettiği kutlamalar Nevali Otel arkasında bulunan toplanma merkezi hemen bitişiğinde iki büyük meydanda yapılacak. Mayıs İşçi Bayramı dünya genelinde işçilerin kutladığı birlik ve dayanışma gösterdiği bir gündür. İşçi kardeşlerimiz bayramlar ile bir  araya gelerek dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmeye çalışırlar. Türkiye de dahil olmak üzere Benim bildiğim kadarıyla dünyanın pek çok ülkesinde 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilir. Türkiye'de ilk olarak 1923 yılında resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs 2008 yılında Nisan ayında emek ve dayanışma günü olarak değiştirilmiştir. 2009 Nisan ayında ise 1 Mayıs Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasa ile resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Bugün yapılacak kutlama Türkiye’de söz sahibi bulunan 2 Sendikanın büyük bir organizasyonu İnşallah Coşku ve kardeşlik içersin de ile geçer. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan illerden bir tanesi durumunda bulunan Şanlıurfa'da hali ile çok sayıda işçi kardeşimiz mevcuttur. Birçok hizmet alanında ve çeşitli sektörlerde halkımıza hizmet vermeye çalışan bu kardeşlerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeler. Hal böyle olunca Şanlıurfa gibi çok sayıda genç işçi çalışanı bulunan bir şehirde bugün yapılacak olan kutlamaya çok sayıda kişinin katılacağını düşünüyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramı bayram olarak kutlanır. Tatil ilan edilmesine rağmen gelin görün ki biz gazeteciler buğün yine çalışıyor olacağız. Çünkü bir gün sonranın gazetesinin yayınlamak için haber toplamamız lazım. Bu yüzden her ne kadar bağlı bulunduğumuz sendika Şanlıurfa'ya gelerek kutlama yapacak olsa da biz yine haber peşinde yine sahalarda olacağız. 1 Mayıs emek ve dayanışma günü tüm işçi kardeşlerimize Kutlu olmasını diliyorum. inşallah Nice bir mayıslarda buluşmak ümidiyle Sağlıcakla kalın…
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2019 - Çarşamba

1 MAYIS

1 Mayıs Emekçi kardeşlerimizin Bayramı bu yıl Şanlıurfa'da büyük bir organizasyon ile kutlanacak Sabah saatlerinde iki büyük Sendikanın organize ettiği kutlamalar Nevali Otel arkasında bulunan toplanma merkezi hemen bitişiğinde iki büyük meydanda yapılacak.

Mayıs İşçi Bayramı dünya genelinde işçilerin kutladığı birlik ve dayanışma gösterdiği bir gündür. İşçi kardeşlerimiz bayramlar ile bir  araya gelerek dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmeye çalışırlar. Türkiye de dahil olmak üzere Benim bildiğim kadarıyla dünyanın pek çok ülkesinde 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilir. Türkiye'de ilk olarak 1923 yılında resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs 2008 yılında Nisan ayında emek ve dayanışma günü olarak değiştirilmiştir. 2009 Nisan ayında ise 1 Mayıs Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasa ile resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Bugün yapılacak kutlama Türkiye’de söz sahibi bulunan 2 Sendikanın büyük bir organizasyonu İnşallah Coşku ve kardeşlik içersin de ile geçer. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan illerden bir tanesi durumunda bulunan Şanlıurfa'da hali ile çok sayıda işçi kardeşimiz mevcuttur. Birçok hizmet alanında ve çeşitli sektörlerde halkımıza hizmet vermeye çalışan bu kardeşlerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeler. Hal böyle olunca Şanlıurfa gibi çok sayıda genç işçi çalışanı bulunan bir şehirde bugün yapılacak olan kutlamaya çok sayıda kişinin katılacağını düşünüyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramı bayram olarak kutlanır. Tatil ilan edilmesine rağmen gelin görün ki biz gazeteciler buğün yine çalışıyor olacağız. Çünkü bir gün sonranın gazetesinin yayınlamak için haber toplamamız lazım. Bu yüzden her ne kadar bağlı bulunduğumuz sendika Şanlıurfa'ya gelerek kutlama yapacak olsa da biz yine haber peşinde yine sahalarda olacağız. 1 Mayıs emek ve dayanışma günü tüm işçi kardeşlerimize Kutlu olmasını diliyorum. inşallah Nice bir mayıslarda buluşmak ümidiyle Sağlıcakla kalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.