RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

TERÖRÜN TURİZME ETKİLERİ

Coğrafik konum itibari ile Dünyanın en eski tarihi ve kültürel varlıklarına sahibiz. Bu yer üstü kültürel varlıklarımızla nasıl tarihi bir mirasa sahip olduğumuzu başta bilim adamları tarihçiler ve Arkeologlar belgelerle bizlere ifade etmekteler. Günümüzde terörizm kanalı ile insanlar telef edilirken, diğer yandan tarihi eserlerimiz ve kültürel varlıklarımız yıkılıp yok edilmektedir.Bunun yanı sıra bölgemizdeki zengin petrol kaynaklarının varlığı başımıza bela olan ve tüm dünyanın paylaşım için hâkimiyet için insanların kanlarını göz kırpmadan dökerken iyi adam, kötü adam rolünü de iyi yapmaktalar.Dünyanın en zengin kültürel varlıkları olan topraklarımızda en cahil ve en zalim insanlar cirit atmakta. Bütün bu zenginliklerin yanında sahip olduğumuz zengin turizm potansiyeli nedeniyle dünyanın her bölgesinden ve her ülkesinden insanlar gelip tarihi yapıları gezerek her türlü dini inanç ve tarihi eserleri görmektelerBu topraklardan eksik olmayan karanlık odakların çıkar savaşları gölgesinde kalan doğa güzellikleri içinde zengin su kaynaklarımız olan Fırat nehri, Bozova baraj kıyıları yanında Saklı Cennet olarak ifade edilen Halfeti ilçemizdeki dinlenme ve konaklama yerleri açısından ayrı bir zenginliğe sahip durumdayız.Sahip olduğumuz tüm avantajlara karşı buz zenginliklerden insanlarımız ne kadar faydalanıyor. Turizm sektöründe söz sahibi olan işletmeler bu konularda ne kadar beceri sahibiler, bu işin kaymağını kimler paylaşıyor veya bu işlerin çalışanlarına kafa yoranların kazancı nedir acaba ?Şanlıurfa tarih açısından Göbeklitepe kazılarından çıkan Belge ve eserlere göre 11 Bin yıllık geçmişe sahip. Bu bilgi ve belgeler tüm insanlığa yön veren özelliği ile beraber Halepli bahçe'de meydana çıkan Amazon Renkli Mozaikleri Şanlıurfa tarihi ve turizmine daha fazla değer katarken Bölgemizin ve İlimizin terör olayları ile anılması tüm insanlarımızı üzmektedir.. Halepli bahçe Mozaiklerine benzeyen bir diğer önemli gelişme ise Suruç Boztepe köyünde çok güzel ve zengin mozaikler yerinden sökülüp götürülmüş. Suruç'ta yayın yapan Pırsus Gazetesi bu görüntüleri haber yapmasına rağmenTurizm Bakanlık yetkililerinin ilgisizliği sebebiyle Suruç Boztepe Köyündeki o güzelim mozaikler yerinden sökülerek Milyon dolar ücret karşılığında yer değişmiş gittiği adres belli değil. Bu yapılan da bir tür uluslararası bir kirli örgütün başka bir rant ayağıdır. Göbeklitepe Turizm işletmeciliği ile Turizm Bakanlığından TURSAB Yönetim Kurulu almış durumda. UNESKO Urfa Mutfağını Dünya Turizmi ne açarken bizler Şanlıurfa Butik otellerde yeme - içme kültürümüzü bizlere turizm alanı olarak gösterip kendi içimize kapanıyoruz.. Küçük olsun bizim olsun mantığı ile nerelere kadar….?
Ekleme Tarihi: 08 Eylül 2015 - Salı

TERÖRÜN TURİZME ETKİLERİ

Coğrafik konum itibari ile Dünyanın en eski tarihi ve kültürel varlıklarına sahibiz. Bu yer üstü kültürel varlıklarımızla nasıl tarihi bir mirasa sahip olduğumuzu başta bilim adamları tarihçiler ve Arkeologlar belgelerle bizlere ifade etmekteler. Günümüzde terörizm kanalı ile insanlar telef edilirken, diğer yandan tarihi eserlerimiz ve kültürel varlıklarımız yıkılıp yok edilmektedir.
Bunun yanı sıra bölgemizdeki zengin petrol kaynaklarının varlığı başımıza bela olan ve tüm dünyanın paylaşım için hâkimiyet için insanların kanlarını göz kırpmadan dökerken iyi adam, kötü adam rolünü de iyi yapmaktalar.
Dünyanın en zengin kültürel varlıkları olan topraklarımızda en cahil ve en zalim insanlar cirit atmakta. Bütün bu zenginliklerin yanında sahip olduğumuz zengin turizm potansiyeli nedeniyle dünyanın her bölgesinden ve her ülkesinden insanlar gelip tarihi yapıları gezerek her türlü dini inanç ve tarihi eserleri görmekteler
Bu topraklardan eksik olmayan karanlık odakların çıkar savaşları gölgesinde kalan doğa güzellikleri içinde zengin su kaynaklarımız olan Fırat nehri, Bozova baraj kıyıları yanında Saklı Cennet olarak ifade edilen Halfeti ilçemizdeki dinlenme ve konaklama yerleri açısından ayrı bir zenginliğe sahip durumdayız.
Sahip olduğumuz tüm avantajlara karşı buz zenginliklerden insanlarımız ne kadar faydalanıyor. Turizm sektöründe söz sahibi olan işletmeler bu konularda ne kadar beceri sahibiler, bu işin kaymağını kimler paylaşıyor veya bu işlerin çalışanlarına kafa yoranların kazancı nedir acaba ?
Şanlıurfa tarih açısından Göbeklitepe kazılarından çıkan Belge ve eserlere göre 11 Bin yıllık geçmişe sahip. Bu bilgi ve belgeler tüm insanlığa yön veren özelliği ile beraber Halepli bahçe'de meydana çıkan Amazon Renkli Mozaikleri Şanlıurfa tarihi ve turizmine daha fazla değer katarken Bölgemizin ve İlimizin terör olayları ile anılması tüm insanlarımızı üzmektedir.. Halepli bahçe Mozaiklerine benzeyen bir diğer önemli gelişme ise Suruç Boztepe köyünde çok güzel ve zengin mozaikler yerinden sökülüp götürülmüş. Suruç'ta yayın yapan Pırsus Gazetesi bu görüntüleri haber yapmasına rağmen
Turizm Bakanlık yetkililerinin ilgisizliği sebebiyle Suruç Boztepe Köyündeki o güzelim mozaikler yerinden sökülerek Milyon dolar ücret karşılığında yer değişmiş gittiği adres belli değil. Bu yapılan da bir tür uluslararası bir kirli örgütün başka bir rant ayağıdır. Göbeklitepe Turizm işletmeciliği ile Turizm Bakanlığından TURSAB Yönetim Kurulu almış durumda. UNESKO Urfa Mutfağını Dünya Turizmi ne açarken bizler Şanlıurfa Butik otellerde yeme - içme kültürümüzü bizlere turizm alanı olarak gösterip kendi içimize kapanıyoruz.. Küçük olsun bizim olsun mantığı ile nerelere kadar….?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.