RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

PARTİ ZIRHI

Son birkaç gündür ortaya çıkan Yurt dışına adam taşıma olayları ile ilgili Özellikle Ak Parti ilişkisini gündeme getirmek çok yanlıştır. Bu tür olaylar başta insan kaçakçılığı ve para transferi AB Üyeği süreç ile yapılan müzakere toplantı ve ticari işbirlikleri ile gündeme geldi. Bu konuyu güvenlik güçleri biraz daha detaylı bir araştırma yaptıklarında bu tür olaylar tamamen bir çıkar ilişkisi olduğu ve Profesyonelce yapılan islerde birçok örgütsel yapıların ortaya çıkması ihtimaldir. Son aylarda tüm partilerin girdikleri ve yapılan Kongre süreçleri bir erken secim hazırlığı yapılacağına işarettir. Bu anlamda çok daha kapsamlı derin yapıların Ak Parti ve diğer parti içlerine sızan ajan provakatör kişiler tarafından bu tür vurgun isleri karşımıza çıkmakta.. Bu durumda Partilerin yapacakları tek şey STK Nitelikli ve Özellikle mesleki Kooperatif ortaklıkları Başkanlıkları Parti yönetimlerinde görev yapıp Aktif bir konuma getirmeleri böyle yanlışlıklara neden oluyor. Bu tür Kamuya ait Kurumlar içinde AB proje hibeleri ile ilgili birçok proje kapsamında yapılan uluslar arası isbirlikleri neticesinde böyle olaylar olmuştur. Özellikle Mesleki gruplar arası ve uluslar arası ticari bağlantılar buna müsait durumdadır. Mesela Şanlıurfa Milli Eğitim Okulları mesleki çirak eğitim adı ile Yurt dışına yapılan geziler örnek sayılabilir. Mesleki Kooperatif Üyelik ve Ortaklıkları arasında S.S Evren Sanayi Kooperatifi isbirligi ile Parti içine sızan Parti yönetimine girenler bu tür islere çok daha müsait durumdalar.  Kooperatif Yönetimleri bu konuda çok daha duyarlı eğitimli ve bilinçli olmalılar. Bu anlamda Evren Sanayisi Başkanının Ak Parti yönetiminde olması yanlıştır. Evren Sanayi Başkanı siyasete girerken Kooperatif Başkanlığını bırakması gerekirdi.. Evren Sanayi Başkanı yanlış yapmıştır. Bu durumda ilgili Bakanlık veya Şanlıurfa Valiliği tarafından Evren sanayi Kooperatif Başkanlığına Kayyum ataması gerekirdi.. Mesleki yapılar siyasetten uzak kendi alanlarında ki Mesleki örgütlerde görev almaları daha gerçekçi olur. Bu nedenle Bütün Parti teşkilatlarında Kooperatif Başkanlarının görev almaması gerekir. Bu anlamda ilgili Bakanlıkların mesleki nitelik taşıyan Kooperatiflere müsaade etmeleri yanlıştır.. Şanlıurfa da Evren Sanayi basta olmak üzere diğer tüm Kooperatiflerin Partilerle organik bağı olanların Başkanlıkları düsürülmelidır. Sayın Valimizin ve diğer ilgili Bakanlıkların Ak Parti ve diğer Partiler içinde yer alan Kooperatif faaliyetlerini denetim altına alıp gerekirse Kayyum ataması yapmaları gündeme getirilebilir.  
Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2021 - Perşembe

PARTİ ZIRHI

Son birkaç gündür ortaya çıkan Yurt dışına adam taşıma olayları ile ilgili Özellikle Ak Parti ilişkisini gündeme getirmek çok yanlıştır.

Bu tür olaylar başta insan kaçakçılığı ve para transferi AB Üyeği süreç ile yapılan müzakere toplantı ve ticari işbirlikleri ile gündeme geldi.

Bu konuyu güvenlik güçleri biraz daha detaylı bir araştırma yaptıklarında bu tür olaylar tamamen bir çıkar ilişkisi olduğu ve Profesyonelce yapılan islerde birçok örgütsel yapıların ortaya çıkması ihtimaldir.

Son aylarda tüm partilerin girdikleri ve yapılan Kongre süreçleri bir erken secim hazırlığı yapılacağına işarettir.

Bu anlamda çok daha kapsamlı derin yapıların Ak Parti ve diğer parti içlerine sızan ajan provakatör kişiler tarafından bu tür vurgun isleri karşımıza çıkmakta..

Bu durumda Partilerin yapacakları tek şey STK Nitelikli ve Özellikle mesleki Kooperatif ortaklıkları Başkanlıkları Parti yönetimlerinde görev yapıp Aktif bir konuma getirmeleri böyle yanlışlıklara neden oluyor.

Bu tür Kamuya ait Kurumlar içinde AB proje hibeleri ile ilgili birçok proje kapsamında yapılan uluslar arası isbirlikleri neticesinde böyle olaylar olmuştur.

Özellikle Mesleki gruplar arası ve uluslar arası ticari bağlantılar buna müsait durumdadır.

Mesela Şanlıurfa Milli Eğitim Okulları mesleki çirak eğitim adı ile Yurt dışına yapılan geziler örnek sayılabilir.

Mesleki Kooperatif Üyelik ve Ortaklıkları arasında S.S Evren Sanayi Kooperatifi isbirligi ile Parti içine sızan Parti yönetimine girenler bu tür islere çok daha müsait durumdalar.

 Kooperatif Yönetimleri bu konuda çok daha duyarlı eğitimli ve bilinçli olmalılar. Bu anlamda Evren Sanayisi Başkanının Ak Parti yönetiminde olması yanlıştır.

Evren Sanayi Başkanı siyasete girerken Kooperatif Başkanlığını bırakması gerekirdi..

Evren Sanayi Başkanı yanlış yapmıştır.

Bu durumda ilgili Bakanlık veya Şanlıurfa Valiliği tarafından Evren sanayi Kooperatif Başkanlığına Kayyum ataması gerekirdi..

Mesleki yapılar siyasetten uzak kendi alanlarında ki Mesleki örgütlerde görev almaları daha gerçekçi olur.

Bu nedenle Bütün Parti teşkilatlarında Kooperatif Başkanlarının görev almaması gerekir.

Bu anlamda ilgili Bakanlıkların mesleki nitelik taşıyan Kooperatiflere müsaade etmeleri yanlıştır..

Şanlıurfa da Evren Sanayi basta olmak üzere diğer tüm Kooperatiflerin Partilerle organik bağı olanların Başkanlıkları düsürülmelidır.

Sayın Valimizin ve diğer ilgili Bakanlıkların Ak Parti ve diğer Partiler içinde yer alan Kooperatif faaliyetlerini denetim altına alıp gerekirse Kayyum ataması yapmaları gündeme getirilebilir.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.