RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

HALFETİ’YE NEDEN CAMİ

Şanlıurfa nın güzel Turizm Beldesi ilçemiz de ben üç yıl işletmecilik yaptım.   Aşağı Halfeti yani Urfa nin en gözde turizm merkezi olarak öne çıkmakta ve çevre il ve ilçeleri tarafından tatil ve seyahat edilmektedir. Bu güzel Turizm beldemiz ayrıca Uluslararası Turizm Kuruluşları tarafından "cittaslow"  yani sakin ve yumuşak Şehir Unvanı verilmiştir.  Cumhuriyet dönemi başlarında Antep’e lise yapılırken Halfeti ye de ayni tarihte Rüştiye Mektebi açılmıştır. Bu nedenle Halfeti de birçok Aydin ve Okumuş insan yetişmiştir. Fakat Fırat Barajı nedeni ile muhteşem manzaralı iki camisi Su altında kalınca Halfeti ye gelen ve ziyaret edenler Namaz kılacak yer bulunmaması önemli bir eksiktir. Bu önemli sorunu zaman zaman sosyal medya da paylaştım. Daha doğrusu Ak Parti İl Başkanımız Bahattin yıldız beye ve eski il Müftümüz İhsan AÇIK Beye iletmeme rağmen sorun çözülmüş değil. Halfeti de çok muhterem Ahmet BALKIS isimli duyarlı insan kendi yaptırdığı Beton evi Mescit olarak hizmete sunmuştur. Ben bu pencereden bakarak Halfeti de Cami yapılması talebini dile getirdim. Ayrıca Okulda da Cami de de Bizim inanç ve Kültürümüz doğrultusunda eğitim vermektedir.
Ekleme Tarihi: 17 Kasım 2020 - Salı

HALFETİ’YE NEDEN CAMİ

Şanlıurfa nın güzel Turizm Beldesi ilçemiz de ben üç yıl işletmecilik yaptım.  

Aşağı Halfeti yani Urfa nin en gözde turizm merkezi olarak öne çıkmakta ve çevre il ve ilçeleri tarafından tatil ve seyahat edilmektedir.

Bu güzel Turizm beldemiz ayrıca Uluslararası Turizm Kuruluşları tarafından "cittaslow"  yani sakin ve yumuşak Şehir Unvanı verilmiştir.

 Cumhuriyet dönemi başlarında Antep’e lise yapılırken Halfeti ye de ayni tarihte Rüştiye Mektebi açılmıştır.

Bu nedenle Halfeti de birçok Aydin ve Okumuş insan yetişmiştir.

Fakat Fırat Barajı nedeni ile muhteşem manzaralı iki camisi Su altında kalınca Halfeti ye gelen ve ziyaret edenler Namaz kılacak yer bulunmaması önemli bir eksiktir.

Bu önemli sorunu zaman zaman sosyal medya da paylaştım. Daha doğrusu Ak Parti İl Başkanımız Bahattin yıldız beye ve eski il Müftümüz İhsan AÇIK Beye iletmeme rağmen sorun çözülmüş değil.

Halfeti de çok muhterem Ahmet BALKIS isimli duyarlı insan kendi yaptırdığı Beton evi Mescit olarak hizmete sunmuştur.

Ben bu pencereden bakarak Halfeti de Cami yapılması talebini dile getirdim.

Ayrıca Okulda da Cami de de Bizim inanç ve Kültürümüz doğrultusunda eğitim vermektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.