RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

COVİT 19 ANTİKORU İBO ŞHOW

İbo şow ve İbrahim Tatlıses Covit 19 hastalığına karşı en büyük moral ve motivasyon proğramı müzik dinletisi ile adeta antikor olmuştur. Klinik olarak antivirüsler… Moral motivasyon olarak ta İbo şow programı Türkiye toplumunu müziği, folkloru. Misafir konukları ve yorumları ile tüm Türkiye’nin izlenen eğlence programı oldu… Covit 19 hastalığına karşı maske mesafe ve temizlik temelinde hastalığa karşı mücadele edilirken diğer yandan halkımız ve tüm Türkiye toplumunun ihtiyacı olan moral ve motivasyon desteği ile müzik ziyafeti ile özlenen seyircisi ile buluştu. Tüm dünya genelinde ve Türkiye de Covit 19 hastalığına karşı loboratuvar da aşı geliştiren ve gerçekleştiren Türk doktoru uğur şahin olsa da, dünya genelinde bu aşıya eş değer moral ve motivasyon olarak ibo şhow eğlence proğramı ile müzikal sahnelerde tekrar yer alması büyük bir sevinçle karşılandı… Uğradığı silahlı saldırı da keleş mermilerine karşı direnen, hayati savaşı kazanan ,İbrahim Tatlıses “yıkılmadım ayaktayım” diyerek müziği ile silahlı toplumsal çatışmalara karşı barış ve kardeşlik türkülerinin tek çıkış yolu olduğunu ispatladı. Herkesin bildiği silahlı saldırı sonrası tekrar ayağa kalkması dahi beklenmezken kendi deyimi ile “ben Allahlın bir mucizesiyim” derken ne kadar haklı olduğu görüldü. Hayatı ve müzik yaşamından koca bir dokuz yıl çalınmasına rağmen sevenlerinin karşısına çıkıp eski performansı yakalama çabası taktir e şayandır. Kendi külleri arasından tekrar çıkıp kendisini seven milyonların karşısında sahne alması ise tüm Türkiye toplumuna moral olurken covit 19 hastalığına karşı bir moral oldu. Daha önce eski meclis başkanı Bülent Arınç ve son olarak Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan beyin müzik sanatçılarıma vermiş oldukları devlet nişanı ödülü nün İbrahim Tatlıses’e verilmemesi tüm Şanlıurfalıları üzmüştür. Akademik araştırmalara tez konusu olan İbrahim Tatlıses diğer yandan yurt dışında ve dünya genelinde bir turizm elçisi gibi ülkesine döviz girdisi sağlamış, gitmiş olduğu her ülkede Amerika da İngilizce Avrupa da yunanca ,Almanca, İtalyanca, İsrailce, Ortadoğu ve Asya Ülkelerinde Türkmence Arapça,Farsça,Kürtçe.Kerkük dilleri ile müzik icra ederek evrensel müzik kültürü ile bir mozaik olduğunu ispatlamıstır. Sayın Cumhurbaşkanımız her Urfa ya geldiğinde İbrahim Tatlıses kendisine eşlik ederek adeta ev sahipliği yapmıştır. Başta Şanlıurfa Ak Parti il başkanımız ve diğer vekillerimiz ile birlikte Urfalı sanaatçıya ödül verilmesi Urfa’nın bir müzik şehri olduğu tescil edilmelidir. Şanlıurfa dünya inanç merkezidir. İbrahim Tatleses ise tüm dini inançların atası kabul edilen hz. İbrahim in torunu sayılır. Bu nedenle dünya kültür mirası Unesco tarafından ayrıca ödül verilmelidir. İbrahim Tatlıses e devlet ödülü verilmemesi bir eksikliktir. Bu konu da sayın devlet büyüklerimizin duyarlı olacaklarını umut ediyorum.
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2021 - Salı

COVİT 19 ANTİKORU İBO ŞHOW

İbo şow ve İbrahim Tatlıses Covit 19 hastalığına karşı en büyük moral ve motivasyon proğramı müzik dinletisi ile adeta antikor olmuştur.

Klinik olarak antivirüsler…

Moral motivasyon olarak ta İbo şow programı Türkiye toplumunu müziği, folkloru. Misafir konukları ve yorumları ile tüm Türkiye’nin izlenen eğlence programı oldu…

Covit 19 hastalığına karşı maske mesafe ve temizlik temelinde hastalığa karşı mücadele edilirken diğer yandan halkımız ve tüm Türkiye toplumunun ihtiyacı olan moral ve motivasyon desteği ile müzik ziyafeti ile özlenen seyircisi ile buluştu.

Tüm dünya genelinde ve Türkiye de Covit 19 hastalığına karşı loboratuvar da aşı geliştiren ve gerçekleştiren Türk doktoru uğur şahin olsa da, dünya genelinde bu aşıya eş değer moral ve motivasyon olarak ibo şhow eğlence proğramı ile müzikal sahnelerde tekrar yer alması büyük bir sevinçle karşılandı…

Uğradığı silahlı saldırı da keleş mermilerine karşı direnen, hayati savaşı kazanan ,İbrahim Tatlıses “yıkılmadım ayaktayım” diyerek müziği ile silahlı toplumsal çatışmalara karşı barış ve kardeşlik türkülerinin tek çıkış yolu olduğunu ispatladı.

Herkesin bildiği silahlı saldırı sonrası tekrar ayağa kalkması dahi beklenmezken kendi deyimi ile “ben Allahlın bir mucizesiyim” derken ne kadar haklı olduğu görüldü.

Hayatı ve müzik yaşamından koca bir dokuz yıl çalınmasına rağmen sevenlerinin karşısına çıkıp eski performansı yakalama çabası taktir e şayandır.

Kendi külleri arasından tekrar çıkıp kendisini seven milyonların karşısında sahne alması ise tüm Türkiye toplumuna moral olurken covit 19 hastalığına karşı bir moral oldu.

Daha önce eski meclis başkanı Bülent Arınç ve son olarak Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan beyin müzik sanatçılarıma vermiş oldukları devlet nişanı ödülü nün İbrahim Tatlıses’e verilmemesi tüm Şanlıurfalıları üzmüştür.

Akademik araştırmalara tez konusu olan İbrahim Tatlıses diğer yandan yurt dışında ve dünya genelinde bir turizm elçisi gibi ülkesine döviz girdisi sağlamış, gitmiş olduğu her ülkede Amerika da İngilizce Avrupa da yunanca ,Almanca, İtalyanca, İsrailce, Ortadoğu ve Asya Ülkelerinde Türkmence Arapça,Farsça,Kürtçe.Kerkük dilleri ile müzik icra ederek evrensel müzik kültürü ile bir mozaik olduğunu ispatlamıstır.

Sayın Cumhurbaşkanımız her Urfa ya geldiğinde İbrahim Tatlıses kendisine eşlik ederek adeta ev sahipliği yapmıştır.

Başta Şanlıurfa Ak Parti il başkanımız ve diğer vekillerimiz ile birlikte Urfalı sanaatçıya ödül verilmesi Urfa’nın bir müzik şehri olduğu tescil edilmelidir.

Şanlıurfa dünya inanç merkezidir. İbrahim Tatleses ise tüm dini inançların atası kabul edilen hz. İbrahim in torunu sayılır. Bu nedenle dünya kültür mirası Unesco tarafından ayrıca ödül verilmelidir.

İbrahim Tatlıses e devlet ödülü verilmemesi bir eksikliktir.

Bu konu da sayın devlet büyüklerimizin duyarlı olacaklarını umut ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.