RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

BEYAZGÜL’ÜN DİKENİ

Hep bir halli Urfalıyız hiç fark etmez beyazı, esmeri, sarışını ile Urfa’ya sevdası olan nasıl ki milletini ve vatanını özünden çok seviyorsa her Urfalı Urfa’yı özünden çok sever. Urfa’ya karşı olan sevgimizi iş, sanat,spor yazı ,şiir ve söylemler ile dile getirirken sitem dolu ifadeler kullanmak la birlikte haklı yada haksız olduğumuz konuları dile getirmek yerine projeler ile ortaya çıkmak daha iyidir. Urfa’yı bir yaşayarak sevmek vardır, birde binlerce kilometre ötelerden uzak diyarlardan sevmek vardır.  Ama coğrafik şartlarda Urfa’da yaşayarak sevmenin bir başka tadı, bir başka kokusu vardır. Bizim sözümüz mevsimlik Urfalılara yani Urfa’nın çöl sıcağı iklimine dayanamayıp Urfa dışında serin yerlerde Bursa, Uludağ, Yalova İnegöl gibi güzel ve serin yerlerde yaşayanlara. Tabi ki sağlık ve ekmek peşinde koşanlar için diyar gurbet gezenlere onlara da saygı duyuyorum. Bu anlamda beyaz tenli nokta benli Urfalıyı biliriz. “Uzakta bir köy var gitmesek te görmesek te o köy bizim köyümüzdür” misali Urfa dışında yaşayan birkaç sözde Urfa sevdalısının dışarıdan gazel okumaları hiçte hoş değil. Üzülerek belirtmek isterim.. Urfalının sevdası Bülbülün güle olan sevdası gibidir. Bülbül gülün dikeni battığı için feryat figan eder. Peki Urfa dışından Urfa’ya yapılan haksız eleştirilere ne demeli. BEYAZGÜL’ÜN dikenleri acaba kimlere batıyor. İşte onu bilemiyoruz. Urfa Kültürü yemekleri sosyal medyada servis yapmakla, Urfa şarkı ve türkülerini sıra gecelerinde oynamakla Urfa hasreti giderenler uzaklardan attığınız taşlar bizi öylesine yaralıyor ki,. Bursa Uludağa çıkıp orda eğlenenler Karacadağ niye böyle değil, Bursa Şehir içi Termal hamamlara gidenler Urfa niye böyle değil, Eskişehir Porsuk çayında gezenler Nıye Karakoyun böule değil. Eleştirisi yapmaya hiç mi hiç hakkınız yok. Urfa dışındaki işletmelerinizi getirirsiniz dışarıdaki işletme kültürü ile üç beş fakiri doyurduğunuz da samimiyet testinden geçersiniz.  Yaşadığınız Büyükşehirler 30..40 yıllık Büyükşehir geçmişleri var. 5..6 Yüz bin Suriyelinin yaşadığı Urfa’da Başkan Zeynel Abidin BEYAZGÜL’Ü eleştirmek çok basit bir Urfa siyaseti..  Dünya Genelinde yaşanan Covid-19 salgını nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Bey’i Valimiz Abdullah ERİN Bey’i eleştirip yıpratmak hiç kimseye fayda sağlamaz..  Urfa’nın havasını, suyunu, yollarını solumadan eleştiri yapmak dışarıdan gazel okumak gibidir. Dostun bir tek acı sözü yaralar bizi . .  
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2020 - Salı

BEYAZGÜL’ÜN DİKENİ

Hep bir halli Urfalıyız hiç fark etmez beyazı, esmeri, sarışını ile Urfa’ya sevdası olan nasıl ki milletini ve vatanını özünden çok seviyorsa her Urfalı Urfa’yı özünden çok sever.

Urfa’ya karşı olan sevgimizi iş, sanat,spor yazı ,şiir ve söylemler ile dile getirirken sitem dolu ifadeler kullanmak

la birlikte haklı yada haksız olduğumuz konuları dile getirmek yerine projeler ile ortaya çıkmak daha iyidir.

Urfa’yı bir yaşayarak sevmek vardır, birde binlerce kilometre ötelerden uzak diyarlardan sevmek vardır.

 Ama coğrafik şartlarda Urfa’da yaşayarak sevmenin bir başka tadı, bir başka kokusu vardır.

Bizim sözümüz mevsimlik Urfalılara yani Urfa’nın çöl sıcağı iklimine dayanamayıp Urfa dışında serin yerlerde Bursa, Uludağ, Yalova İnegöl gibi güzel ve serin yerlerde yaşayanlara. Tabi ki sağlık ve ekmek peşinde koşanlar için diyar gurbet gezenlere onlara da saygı duyuyorum.

Bu anlamda beyaz tenli nokta benli Urfalıyı biliriz. “Uzakta bir köy var gitmesek te görmesek te o köy bizim köyümüzdür” misali Urfa dışında yaşayan birkaç sözde Urfa sevdalısının dışarıdan gazel okumaları hiçte hoş değil. Üzülerek belirtmek isterim..

Urfalının sevdası Bülbülün güle olan sevdası gibidir. Bülbül gülün dikeni battığı için feryat figan eder. Peki Urfa dışından Urfa’ya yapılan haksız eleştirilere ne demeli. BEYAZGÜL’ÜN dikenleri acaba kimlere batıyor. İşte onu bilemiyoruz.

Urfa Kültürü yemekleri sosyal medyada servis yapmakla, Urfa şarkı ve türkülerini sıra gecelerinde oynamakla Urfa hasreti giderenler uzaklardan attığınız taşlar bizi öylesine yaralıyor ki,.

Bursa Uludağa çıkıp orda eğlenenler Karacadağ niye böyle değil, Bursa Şehir içi Termal hamamlara gidenler Urfa niye böyle değil, Eskişehir Porsuk çayında gezenler Nıye Karakoyun böule değil. Eleştirisi yapmaya hiç mi hiç hakkınız yok.

Urfa dışındaki işletmelerinizi getirirsiniz dışarıdaki işletme kültürü ile üç beş fakiri doyurduğunuz da samimiyet testinden geçersiniz.

 Yaşadığınız Büyükşehirler 30..40 yıllık Büyükşehir geçmişleri var.

5..6 Yüz bin Suriyelinin yaşadığı Urfa’da Başkan Zeynel Abidin BEYAZGÜL’Ü eleştirmek çok basit bir Urfa siyaseti..

 Dünya Genelinde yaşanan Covid-19 salgını nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Bey’i Valimiz Abdullah ERİN Bey’i eleştirip yıpratmak hiç kimseye fayda sağlamaz..

 Urfa’nın havasını, suyunu, yollarını solumadan eleştiri yapmak dışarıdan gazel okumak gibidir.

Dostun bir tek acı sözü yaralar bizi . .

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.