RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

HARRAN BELEDİYESI TURİZM ALTYAPISI

Harran İlçesinde ki Tarihi ve Şehir kalıntıları olarak Devlet eli ve Harran İlçe Belediyesi nin gayretleri ve duyarlı hizmet anlayışı ile yabancı ve yerli turizm için önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu nedenle Harran Belediye Başkanı Sayın Mahmut ÖZYAVUZ Beyi ve Turizm altyapısı ile çalışmaları olan Başkan yardımcısı Halil SADE bey kardeşimi tebrik ederim. Belediye için oluşturulan yeni çalışanlar Harran halkına büyük hizmetler vereceğine inanıyoruz. Harran ilçesinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet ÖNAL bey ve ekibinin eski Harran harabeleri için önemli çalışmalara imza attıklarını gördük. Bu sayede eski tarihi yapıların ortaya çıkması ile beraber İnanç ve kültür turizmi sayesinde yerel halk için önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Çok önceleri Harran harabeleri tarihi yapı taşlarını bilmeden bilinçsizce evlerde ki inşatlarda kullanılması adeta bir facia idi. Fakat günümüz de Harran ilçemizin genç Başkanı Sayın ÖZYAVUZ ve Halil SADE kardeşimiz tarihi taşların el vurulmaması için büyük çaba sarf etmeleri taktir ediliyor.. Hayat ı Harrani ve İmam Bakir gibi Ziyaret yerleri ve çevre düzenlenmesi için birçok çalışmaların olduğunu yerinde inceleme fırsatı bulduk. İnanç Turizmi ve kültürümüzün simgesi olan yerlere hizmet etmek asli bir görevdir. Belediye Binasına Uğramadan Ziyaretlere yapılan çalışmaları yerinde gördükten sonra İlçe Belediyesine uğradık.  Harran halkı için yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgiler aldık. Harran İlce Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan TURİZM Çadırı görülmeye değer nitelikte yapılmış olup çok önemli bir eksiklik giderilerek Misafirlere hizmet vermeye başlamış olması sevindirici bir gelişme. Bölgede yetişen ve adına Altınbaşak Buğdayı na tüm Dünya genelinde İhtiyaç duyulmakta. Beslenme sofralarında ve Mutfaklarda Harran buğdayı büyük rağbet görmektedir. Harran ilçesindeki Buğday üreticisi insanlar yıllarca emeklerinin karşılığını almadıkları herkes tarafından bilinmekte. Fakat Harran Bölgesine Fırat suyunun kanallar ile tarlaların sulanması çiftçi kardeşlerimizin ekonomik seviyesini geliştirmiş durumda. Bunun yani sıra Altınbugday ile beraber Beyaz Altın olarak bilinen PAMUK üretimi rekoltesi herkesi güldüyor. Harran İlçe kaymakamlığı tarafından yapılan ve ilçeye kazandırılan misafirhane için ayrıca Kaymakam beye teşekkür ederim. İlçe ye Bağlı merkez köylere giden yolların İlçe Belediyesi tarafından yapılması bölgede ticareti daha da geliştireceğine inanıyorum. Basın Bölümunde çok tecrübeli isimlerin çalışmaları başarılara daha kalite getirmiş olmalarını sevinçle görmüş olduk.. Tüm bu çalışmaların yani sıra esnaf kesimi ne altyapısı olan düzenli çarşıların yapılması ayrı bir sevinç kaynağı olmuş. Tüm bu sevindirici gelişmeler için Harran ilçesinin Başkan ve Başkan yardımcıların yanında diğer çalışanları da tebrik ederiz.  
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2021 - Salı

HARRAN BELEDİYESI TURİZM ALTYAPISI

Harran İlçesinde ki Tarihi ve Şehir kalıntıları olarak Devlet eli ve Harran İlçe Belediyesi nin gayretleri ve duyarlı hizmet anlayışı ile yabancı ve yerli turizm için önemli bir merkez haline gelmiştir.

Bu nedenle Harran Belediye Başkanı Sayın Mahmut ÖZYAVUZ Beyi ve Turizm altyapısı ile çalışmaları olan Başkan yardımcısı Halil SADE bey kardeşimi tebrik ederim. Belediye için oluşturulan yeni çalışanlar Harran halkına büyük hizmetler vereceğine inanıyoruz.

Harran ilçesinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet ÖNAL bey ve ekibinin eski Harran harabeleri için önemli çalışmalara imza attıklarını gördük. Bu sayede eski tarihi yapıların ortaya çıkması ile beraber İnanç ve kültür turizmi sayesinde yerel halk için önemli bir gelir kaynağı olacaktır.

Çok önceleri Harran harabeleri tarihi yapı taşlarını bilmeden bilinçsizce evlerde ki inşatlarda kullanılması adeta bir facia idi. Fakat günümüz de Harran ilçemizin genç Başkanı Sayın ÖZYAVUZ ve Halil SADE kardeşimiz tarihi taşların el vurulmaması için büyük çaba sarf etmeleri taktir ediliyor..

Hayat ı Harrani ve İmam Bakir gibi Ziyaret yerleri ve çevre düzenlenmesi için birçok çalışmaların olduğunu yerinde inceleme fırsatı bulduk. İnanç Turizmi ve kültürümüzün simgesi olan yerlere hizmet etmek asli bir görevdir.

Belediye Binasına Uğramadan Ziyaretlere yapılan çalışmaları yerinde gördükten sonra İlçe Belediyesine uğradık.  Harran halkı için yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgiler aldık.

Harran İlce Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan TURİZM Çadırı görülmeye değer nitelikte yapılmış olup çok önemli bir eksiklik giderilerek Misafirlere hizmet vermeye başlamış olması sevindirici bir gelişme.

Bölgede yetişen ve adına Altınbaşak Buğdayı na tüm Dünya genelinde İhtiyaç duyulmakta. Beslenme sofralarında ve Mutfaklarda Harran buğdayı büyük rağbet görmektedir.

Harran ilçesindeki Buğday üreticisi insanlar yıllarca emeklerinin karşılığını almadıkları herkes tarafından bilinmekte.

Fakat Harran Bölgesine Fırat suyunun kanallar ile tarlaların sulanması çiftçi kardeşlerimizin ekonomik seviyesini geliştirmiş durumda.

Bunun yani sıra Altınbugday ile beraber Beyaz Altın olarak bilinen PAMUK üretimi rekoltesi herkesi güldüyor.

Harran İlçe kaymakamlığı tarafından yapılan ve ilçeye kazandırılan misafirhane için ayrıca Kaymakam beye teşekkür ederim.

İlçe ye Bağlı merkez köylere giden yolların İlçe Belediyesi tarafından yapılması bölgede ticareti daha da geliştireceğine inanıyorum.

Basın Bölümunde çok tecrübeli isimlerin çalışmaları başarılara daha kalite getirmiş olmalarını sevinçle görmüş olduk..

Tüm bu çalışmaların yani sıra esnaf kesimi ne altyapısı olan düzenli çarşıların yapılması ayrı bir sevinç kaynağı olmuş.

Tüm bu sevindirici gelişmeler için Harran ilçesinin Başkan ve Başkan yardımcıların yanında diğer çalışanları da tebrik ederiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.