ŞAHBAN KILIÇ
Köşe Yazarı
ŞAHBAN KILIÇ
 

TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPTI

Türkiye, 24 Haziran'da milletvekilleri ve cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Sonuçlar beklenildiği gibi oldu diyebiliriz. Cumhurbaşkanlığında Reisi Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yüzde elliden fazla oy alarak rakiplerine fark atarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçildi. Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ilk turdaki oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti rüzgarı seçimi zaferle noktaladı. Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta kullanılan oyların ardından Recep Tayyip Erdoğan zaferini korurken en yakın rakibine ise yirmiden fazla fark attı. Milletvekilliği seçimlerinde ise Ak Partinin oylarında Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bir düşüş yaşandı. Ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya geleceği gün yine bir yazı kaleme almıştım ve demiştim ki Ak Partinin oylarında en ufak bir düşüş olursa bunun başlıca nedenlerinden birisi yerel yönetimler ve teşkilattır diye yazımda belirtmiştim. Ne tekimde öyle oldu. Geçen seçimlerde milletvekili sayısı 12 ikin Ak Parti Şanlıurfa’da 9 vekil çıkarmasına rağmen 24 Haziran seçimlerinde 8 vekil çıkardı. Bu dakikadan sonra  yapacak bir şey yok. Ama bir dahaki seçime kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti yöneticileri bu duruma biran önce müdahale etmeleri lazım. Yerel seçimlerin ve muhtarlık seçimlerinin Mart 2019'da yapılması planlanıyor. Yerel yönetimler, belediyelerin seçimlerinin takvimi işlemeye devam ediyor. Mart’ta yapılacak ola yerel seçimlere kadar bu duruma müdahale edilmesi lazım. Yoksa baktığınız zaman Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu Erdoğan’a veren Harran ve Akçakale’de milletvekilli seçimlerinde istenilen oylar gelmemiş durumda, demek ki burada yaşayan halk Cumhur reisimiz Erdoğan’ı seviyor ve oy veriyor ama bir sıkıntı var ki vekil adaylarına istenilen oylar gelmiyor.  Ben Büyük bir fark atarak istikrardan yana oy kullanan tüm Ak Parti ve Erdoğan sevdalılarına teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’dan oy kullanarak meclise gönderilen tüm vekillere de ülkemiz, şehrimiz için hayırlı çalışmalar yapmalarını diliyorum.    
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2018 - Salı

TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPTI

Türkiye, 24 Haziran'da milletvekilleri ve cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

Sonuçlar beklenildiği gibi oldu diyebiliriz. Cumhurbaşkanlığında Reisi Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yüzde elliden fazla oy alarak rakiplerine fark atarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçildi.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ilk turdaki oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti rüzgarı seçimi zaferle noktaladı.

Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta kullanılan oyların ardından Recep Tayyip Erdoğan zaferini korurken en yakın rakibine ise yirmiden fazla fark attı.

Milletvekilliği seçimlerinde ise Ak Partinin oylarında Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bir düşüş yaşandı.

Ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya geleceği gün yine bir yazı kaleme almıştım ve demiştim ki Ak Partinin oylarında en ufak bir düşüş olursa bunun başlıca nedenlerinden birisi yerel yönetimler ve teşkilattır diye yazımda belirtmiştim. Ne tekimde öyle oldu. Geçen seçimlerde milletvekili sayısı 12 ikin Ak Parti Şanlıurfa’da 9 vekil çıkarmasına rağmen 24 Haziran seçimlerinde 8 vekil çıkardı.

Bu dakikadan sonra  yapacak bir şey yok. Ama bir dahaki seçime kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti yöneticileri bu duruma biran önce müdahale etmeleri lazım.

Yerel seçimlerin ve muhtarlık seçimlerinin Mart 2019'da yapılması planlanıyor. Yerel yönetimler, belediyelerin seçimlerinin takvimi işlemeye devam ediyor. Mart’ta yapılacak ola yerel seçimlere kadar bu duruma müdahale edilmesi lazım. Yoksa baktığınız zaman Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu Erdoğan’a veren Harran ve Akçakale’de milletvekilli seçimlerinde istenilen oylar gelmemiş durumda, demek ki burada yaşayan halk Cumhur reisimiz Erdoğan’ı seviyor ve oy veriyor ama bir sıkıntı var ki vekil adaylarına istenilen oylar gelmiyor. 

Ben Büyük bir fark atarak istikrardan yana oy kullanan tüm Ak Parti ve Erdoğan sevdalılarına teşekkür ediyorum.

Şanlıurfa’dan oy kullanarak meclise gönderilen tüm vekillere de ülkemiz, şehrimiz için hayırlı çalışmalar yapmalarını diliyorum.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.