ŞAHBAN KILIÇ
Köşe Yazarı
ŞAHBAN KILIÇ
 

FAHRİ DEĞİL ASİL HEMŞERİMİZ ERDOĞAN

Urfa'ya gelen turistler öncelikli olarak Balıklıgöl Platosunu Dergah Civarını gezerler. Bu gezi tabi ki faydalıdır hem ibadet hem tebdil-i mekan açısından. Çünkü Tebdil-i Mekan hususunda bizzat Hz. Muhammed'in (S.A.V.) tavsiyesi vardır. Fakat kendi şahsi araçları ile seyahat etmeyenler için merkez ilçemiz Haliliye'ye göre daha kenar muhitte kalan ve ismini ceddimiz Eyyüp Peygamber'den alan Eyüp Peygamber Makamına ziyaret daha zordur. Ve bu ziyaret es geçilir genelde. Ben de sizlere biraz bu yazımda kısaca Eyüp Peygamber'den bahsedeyim. Hz. Eyyüp itibarı, malı, mevkisi, nüfuzu varken; bir anda Yaradan tarafından imtihana tabi tutularak variyetini kaybetmiştir. Uzun yıllar boyunca acılar çekmiş, bu acılara dayanarak sabreden anlamında Sabri unvanını almıştır yöremizde birçok çocuğa isim koyulurken adlandırıldığı gibi: "Eyüp Sabri." Uzun yıllar bela ve eziyetleri yaşadıktan sonra tekrar eski zenginliğini ve varlığına ailesine kavuşmuştur Peygamberimiz. İşte geçmiş yıllardaki ziyaretlerinden sonra bir kez daha teşrif edip şehrimizi onurlandıran Sn. Cumhurbaşkanımızın hayatı iyi irdelendiğinde görülecektir Hz. Eyyüp Peygamberimize yaşamının benzerliği. Sn. ERDOĞAN aynen Eyyüp Peygamber misali makam, itibar sahibi iken Belediye Bşk. iken menfur suçlamalar sonucu hapishaneye düşmüş, uzun süre bu eziyetlere maruz kalmış ve tekrar iktidara kavuşmuştur. Cumhurbaşkanımız "Dünya 5'den büyüktür" ve "One minute" vb. çıkışları ile küresel baronlara karşı çıkarak; Hz. İbrahim'in putları kırması ateşe atılmayı göze alması gibi zulme karşı dik duruş sergilemiştir. Muraât-ı edep şartıyla gir Nâbî bu dergâha. Metâf-ı Kudsiyandır cilvegâh-ı enbiyâdır bu Urfa'nın en büyük mutasavvıf şairlerinden olan Nabi'nin üstteki beytindeki gibi Cumhurbaşkanımız da halkına, inançlarımıza, örf ve adetlerimize değer vermiştir. Bu yukarıda tek tek özelliklerini saydığım 3 Urfalı atamızın ruhani değerlerini taşıması ve faaliyetlerini yaşatması ile Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN fahri değil asil hemşehrimizdir.
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2017 - Salı

FAHRİ DEĞİL ASİL HEMŞERİMİZ ERDOĞAN

Urfa'ya gelen turistler öncelikli olarak Balıklıgöl Platosunu Dergah Civarını gezerler. Bu gezi tabi ki faydalıdır hem ibadet hem tebdil-i mekan açısından. Çünkü Tebdil-i Mekan hususunda bizzat Hz. Muhammed'in (S.A.V.) tavsiyesi vardır.

Fakat kendi şahsi araçları ile seyahat etmeyenler için merkez ilçemiz Haliliye'ye göre daha kenar muhitte kalan ve ismini ceddimiz Eyyüp Peygamber'den alan Eyüp Peygamber Makamına ziyaret daha zordur. Ve bu ziyaret es geçilir genelde.

Ben de sizlere biraz bu yazımda kısaca Eyüp Peygamber'den bahsedeyim. Hz. Eyyüp itibarı, malı, mevkisi, nüfuzu varken; bir anda Yaradan tarafından imtihana tabi tutularak variyetini kaybetmiştir. Uzun yıllar boyunca acılar çekmiş, bu acılara dayanarak sabreden anlamında Sabri unvanını almıştır yöremizde birçok çocuğa isim koyulurken adlandırıldığı gibi: "Eyüp Sabri."

Uzun yıllar bela ve eziyetleri yaşadıktan sonra tekrar eski zenginliğini ve varlığına ailesine kavuşmuştur Peygamberimiz.

İşte geçmiş yıllardaki ziyaretlerinden sonra bir kez daha teşrif edip şehrimizi onurlandıran Sn. Cumhurbaşkanımızın hayatı iyi irdelendiğinde görülecektir Hz. Eyyüp Peygamberimize yaşamının benzerliği.

Sn. ERDOĞAN aynen Eyyüp Peygamber misali makam, itibar sahibi iken Belediye Bşk. iken menfur suçlamalar sonucu hapishaneye düşmüş, uzun süre bu eziyetlere maruz kalmış ve tekrar iktidara kavuşmuştur.

Cumhurbaşkanımız "Dünya 5'den büyüktür" ve "One minute" vb. çıkışları ile küresel baronlara karşı çıkarak; Hz. İbrahim'in putları kırması ateşe atılmayı göze alması gibi zulme karşı dik duruş sergilemiştir.

Muraât-ı edep şartıyla gir Nâbî bu dergâha.

Metâf-ı Kudsiyandır cilvegâh-ı enbiyâdır bu

Urfa'nın en büyük mutasavvıf şairlerinden olan Nabi'nin üstteki beytindeki gibi Cumhurbaşkanımız da halkına, inançlarımıza, örf ve adetlerimize değer vermiştir.

Bu yukarıda tek tek özelliklerini saydığım 3 Urfalı atamızın ruhani değerlerini taşıması ve faaliyetlerini yaşatması ile Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN fahri değil asil hemşehrimizdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.