ŞAHBAN KILIÇ
Köşe Yazarı
ŞAHBAN KILIÇ
 

ŞANLIURFALILAR MÜZEYE AKIN ETTİ

18 Mayıs Müzeler sebebiyetiyle Şanlıurfa Müzesine adeta Şanlıurfalılar akın ettiler. Resim sergisi ile başlayan açılış birçok etkinlikle devam ettikten sonra saat 19.00'dan itibaren Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa’da yaşayanlar Türkiye’nin sayılı müzelerinden biri olan müzedeki tarihi eserleri görmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Müzeler Haftası etkinliklerine Şanlıurfa bürokrasisi de büyük önem göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Turizm Müdürü, lise, ortaokul öğrencileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Bende 18 Mayıs Müzeler sebebiyetiyle Şanlıurfa müzesini ziyaret edenlerden biri idim ve birçok genç ve aile ile konuşma fırsatı buldum bu ziyarette, Şimdiye kadar Şanlıurfa’da yaşamasına rağmen bu müzeye gitmemiş ve gezmemiş olan birçok genç bu müzeyi gezerek tarih hakkında bilgiler edindiler. Şanlıurfa malumunuz üzere maddi yönden zengin bir şehir değil, aileler okuyan çocukları çok istemesine rağmen müzeye girerken verilen ücret yüzünden birçok aile bu Türkiye’nin sayılı müzesini görmemişti. Ama müzeler haftası dolaysıyla aileler çocukları ile birlikte tarihi yeniden yaşama fırsatı buldular. Bu ve buna benzer etkinliklerin sadece yılda bir defa değil birkaç defa yapılmasında fayda var. Zira çocuklar geçmişini ve tarihini görerek daha güzel anlaya bilir ve öğrenebilir.
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2016 - Cuma

ŞANLIURFALILAR MÜZEYE AKIN ETTİ

18 Mayıs Müzeler sebebiyetiyle Şanlıurfa Müzesine adeta Şanlıurfalılar akın ettiler.

Resim sergisi ile başlayan açılış birçok etkinlikle devam ettikten sonra saat 19.00'dan itibaren Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa’da yaşayanlar Türkiye’nin sayılı müzelerinden biri olan müzedeki tarihi eserleri görmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Müzeler Haftası etkinliklerine Şanlıurfa bürokrasisi de büyük önem göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Turizm Müdürü, lise, ortaokul öğrencileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Bende 18 Mayıs Müzeler sebebiyetiyle Şanlıurfa müzesini ziyaret edenlerden biri idim ve birçok genç ve aile ile konuşma fırsatı buldum bu ziyarette, Şimdiye kadar Şanlıurfa’da yaşamasına rağmen bu müzeye gitmemiş ve gezmemiş olan birçok genç bu müzeyi gezerek tarih hakkında bilgiler edindiler.

Şanlıurfa malumunuz üzere maddi yönden zengin bir şehir değil, aileler okuyan çocukları çok istemesine rağmen müzeye girerken verilen ücret yüzünden birçok aile bu Türkiye’nin sayılı müzesini görmemişti.

Ama müzeler haftası dolaysıyla aileler çocukları ile birlikte tarihi yeniden yaşama fırsatı buldular.

Bu ve buna benzer etkinliklerin sadece yılda bir defa değil birkaç defa yapılmasında fayda var. Zira çocuklar geçmişini ve tarihini görerek daha güzel anlaya bilir ve öğrenebilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.