NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

ŞANLIURFA’DA BİR ONKOLOJİ DOKTORU VAR HABERİ

Geçen hafta Yeniurfa gazetesinin manşetten verdiği haberde ilimiz de kanser hastalığı bölümü onkoloji servisinin olmadığını, üstelik bu önemli branş dalında bir tek doktorun olduğunu hayretle üzüntüyle öğrenmiş olduk. Mehmet Canbek imzalı haber “onkoloji yetersizliği meclise taşındı”. Şeklinde veridi. Yazının devamında Yeniurfa gazetesinin “ Kanser hastalarının feryadı” haberi sonrası HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan Türkiye büyük Millet Meclisi başkanlığına verdiği soru önergesinde, Şanlıurfa’da onkolojik tedavilerin yetersizliği konusunu Sağlık bakanın yanıt vermesi amacıyla meclise taşıdı şeklindeydi. Yerel ve ulusal basının asli görevi ülkenin ve halkın sorunlarını gündeme getirmek, yönetime duyurmaktır. Böylece sorunların çözümüne katkı sunmaktır. Bu nedenle halkın sağlığını yakından ilgilendiren böyle bilgiler ve haberler önem teşkil ediyor. Tekrar ediyoruz gerçek basın demokrasilerde dördüncü kuvvettir. Yani güçler ayrılığı dediğimiz Yargı, yürütme, yasamadan sonra gelir. Şurası bir gerçektir ülkemizde öteden beri dürüst basın mensupları halk arasında ve yönetim kademesinde saygı görmüştür diye düşünürüm. Önemli olan haber ve yorumlarda objektif olmak. Halkın yanında olmaktır. Buna eski deneyimli basın mensupları halkın gözü kulağı olmak, hatta halkın vicdanı olmak derlerdi. Birde yazılarda ve yorumlarda hakaret ve şiddet içeren ifadeler kullanmamaktır. Hakaret içeren yorumlar ahlaki olarak ta doğru değildir. Kimse yanlış anlamasın konu açılmışken bir samimi itirafta bulunursam, bu ilkelleri önemsediğimden olsa gerek, uzun yıllardır yaptığım köşe yazarlığında fikrimi ve görüşlerimi açıkça yazdığım halde gazete yönetiminden ve yargı nezdinde olumsuz bir durum olmadı. Bir Türk özdeyişinde denildiği gibi, maksadımız bağcıyı dövmek değil hep beraber bağdan üzüm yemek olmalıdır. Toplumun sorunları elbette yalnız basının değil bilakis daha çok siyasi partilerin görevidir. Gönül ister ki kendilerine bölge partisi diyenlere itiraz ederek bir Türkiye partisi olduğunu söyleyen HDP halkların demokratik partisinin yapması gerekenin Ömer Öcalan’ın yaptığı gibi özelde ilinin genelde Türkiye’nin sosyal ekonomik sorunlarını gündeme getirmek olmalıdır. Zira ülkede kabul edelim ki yalnız Kürt sorunu yoktur. Bu ülkenin doğusuyla batısıyla işsizlik, yoksulluk, gelir dağılımı eşitsizliği, hayat pahallığı gibi, en önemlisi Urfa özelinde olduğu gibi ülke genelinde bir sağlık hizmetleri sorunu olduğudur. Ak parti ilk yıllarında sağlıkta devrim diyerek önemli iyileştirmeler yaptı. Ancak şimdi nedense sağlık alanında nüfus çoğalmasından mı başka nedenlerden mı olsa, sağlık alanında sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların giderilmesi gerek yönetim gerek muhalefet partilerinin katkı sunması, ve basının olumlu uyarılarda bulunmasıyla çözülme aşamasına gelir.
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2021 - Perşembe

ŞANLIURFA’DA BİR ONKOLOJİ DOKTORU VAR HABERİ

Geçen hafta Yeniurfa gazetesinin manşetten verdiği haberde ilimiz de kanser hastalığı bölümü onkoloji servisinin olmadığını, üstelik bu önemli branş dalında bir tek doktorun olduğunu hayretle üzüntüyle öğrenmiş olduk.

Mehmet Canbek imzalı haber “onkoloji yetersizliği meclise taşındı”. Şeklinde veridi. Yazının devamında Yeniurfa gazetesinin “ Kanser hastalarının feryadı” haberi sonrası HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan Türkiye büyük Millet Meclisi başkanlığına verdiği soru önergesinde, Şanlıurfa’da onkolojik tedavilerin yetersizliği konusunu Sağlık bakanın yanıt vermesi amacıyla meclise taşıdı şeklindeydi.

Yerel ve ulusal basının asli görevi ülkenin ve halkın sorunlarını gündeme getirmek, yönetime duyurmaktır. Böylece sorunların çözümüne katkı sunmaktır.

Bu nedenle halkın sağlığını yakından ilgilendiren böyle bilgiler ve haberler önem teşkil ediyor. Tekrar ediyoruz gerçek basın demokrasilerde dördüncü kuvvettir. Yani güçler ayrılığı dediğimiz Yargı, yürütme, yasamadan sonra gelir. Şurası bir gerçektir ülkemizde öteden beri dürüst basın mensupları halk arasında ve yönetim kademesinde saygı görmüştür diye düşünürüm.

Önemli olan haber ve yorumlarda objektif olmak. Halkın yanında olmaktır. Buna eski deneyimli basın mensupları halkın gözü kulağı olmak, hatta halkın vicdanı olmak derlerdi.

Birde yazılarda ve yorumlarda hakaret ve şiddet içeren ifadeler kullanmamaktır. Hakaret içeren yorumlar ahlaki olarak ta doğru değildir. Kimse yanlış anlamasın konu açılmışken bir samimi itirafta bulunursam, bu ilkelleri önemsediğimden olsa gerek, uzun yıllardır yaptığım köşe yazarlığında fikrimi ve görüşlerimi açıkça yazdığım halde gazete yönetiminden ve yargı nezdinde olumsuz bir durum olmadı.

Bir Türk özdeyişinde denildiği gibi, maksadımız bağcıyı dövmek değil hep beraber bağdan üzüm yemek olmalıdır. Toplumun sorunları elbette yalnız basının değil bilakis daha çok siyasi partilerin görevidir. Gönül ister ki kendilerine bölge partisi diyenlere itiraz ederek bir Türkiye partisi olduğunu söyleyen HDP halkların demokratik partisinin yapması gerekenin Ömer Öcalan’ın yaptığı gibi özelde ilinin genelde Türkiye’nin sosyal ekonomik sorunlarını gündeme getirmek olmalıdır.

Zira ülkede kabul edelim ki yalnız Kürt sorunu yoktur. Bu ülkenin doğusuyla batısıyla işsizlik, yoksulluk, gelir dağılımı eşitsizliği, hayat pahallığı gibi, en önemlisi Urfa özelinde olduğu gibi ülke genelinde bir sağlık hizmetleri sorunu olduğudur.

Ak parti ilk yıllarında sağlıkta devrim diyerek önemli iyileştirmeler yaptı. Ancak şimdi nedense sağlık alanında nüfus çoğalmasından mı başka nedenlerden mı olsa, sağlık alanında sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların giderilmesi gerek yönetim gerek muhalefet partilerinin katkı sunması, ve basının olumlu uyarılarda bulunmasıyla çözülme aşamasına gelir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.