NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -8

Bediüzzaman 31 Mart olayından sonra İstanbul'da fazla kalmaz. Batum yoluyla Van'a giderken Tiflis''e uğrar. Tiflis'de Şeyh San'an tepesine çıkar. Çevreyı dikkatle seyrederken yanına bir Rus polisi gelir sorar: - Niye böyle etrafı inceliyorsun Bediüzzaman: Medresemin planını yapıyorum der. Polis nerelisin ? Bediüzzaman: - Bitlisliyim. Rus polisi. - Burası Tiflistir! Bediüzzaman: - Bitlis, Tiflis birbirinin kardeşidir. Rus polisi: - Ne demek? Bediüzzaman: - Asya'da, Alem-i İslamda üç nur birbiri arkasında gelişmeye başlıyor. Sizde üç karanlık devir başlayacaktır. Baskıcı rejiminiz ezilip büzülüp, toplanacak, yıkılacak, ben de geliip burada medresimi inşa edeceğim. Rus polisi: - Heyhat şaşarım senin ümidine!... Bediüzzaman: - Ben de şaşarım senin aklına! Bu kışın devamına ihtimal verebilir misin? Her kışın bir baharı her gecenin bir sabahı vardır. Devam edecek
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2023 - Cuma

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -8

Bediüzzaman 31 Mart olayından sonra İstanbul'da fazla kalmaz. Batum yoluyla Van'a giderken Tiflis''e uğrar. Tiflis'de Şeyh San'an tepesine çıkar. Çevreyı dikkatle seyrederken yanına bir Rus polisi gelir sorar:

- Niye böyle etrafı inceliyorsun

Bediüzzaman:

Medresemin planını yapıyorum der.

Polis nerelisin ?

Bediüzzaman:

- Bitlisliyim.

Rus polisi.

- Burası Tiflistir!

Bediüzzaman:

- Bitlis, Tiflis birbirinin kardeşidir.

Rus polisi:

- Ne demek?

Bediüzzaman:

- Asya'da, Alem-i İslamda üç nur birbiri arkasında gelişmeye başlıyor. Sizde üç karanlık devir başlayacaktır. Baskıcı rejiminiz ezilip büzülüp, toplanacak, yıkılacak, ben de geliip burada medresimi inşa edeceğim.

Rus polisi:

- Heyhat şaşarım senin ümidine!...

Bediüzzaman:

- Ben de şaşarım senin aklına! Bu kışın devamına ihtimal verebilir misin? Her kışın bir baharı her gecenin bir sabahı vardır. Devam edecek

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.