RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

YERYÜZÜ CENNETİ

Biz Urfa halkı ve halka insanları olarak herhangi bir ağaçlık yeşil alan gördüğümüzde ‘’Cennet gibi’’ ifadesini kullanırız. Çünkü etrafımız ve Çevremizde yeşil alan olmadığı için yeryüzü cenneti olarak böyle yerlere çok muhtacız..                                                                                                 Tüm bu olumsuzluklara rağmen çevremiz için amansız mücadele verip ağaçlık alanlar oluşturan, güzelleştiren duyarlı insanlarımız ‘ da yok değil. Böylesine hasret kaldığımız yeşil ağaçlık yerleri görünce de hayretler içinde kaldığımız oluyor ve merak edip soruyoruz Şanlıurfalı bir hekim, bir doktor olarak çok iyi temsil edip tanıtımını yapan Dr. Faruk Öncel beyin her türlü imkânsızlığa rağmen kendi köyünün çevresinde dikmiş olduğu adeta bir ormanlık alana çevirmesi çok nadir ve örnek bir çalışma ile taktir ve tebrik edilmesi gerekir. Ormanlık alanları andıran ve birçok ağaç çeşitliği ile yüce kitabımızda ismi geçen 70 bin zeytin ağacı 40 bin nar ağacı 10 bin çam ağacı 1700 incir ağacı ve 5 bin fıstık ağacı yetiştiren bir ikinci kişiye Şanlıurfa da rastlamadım . Ülke genelinde ve özellikle ilimiz Şanlıurfa da Kuraklık sorunu tüm insanlığı etkileyecek boyuta gelmiştir. Fırat nehri ve Atatürk barajı ile can bulan harran ovası bereketli toprakları ile Tarım endüstri alanında refah seviyemizi artırmakta.. Yerel Belediyelerimiz Kamu kurum ve Kuruluşlarımızın ekmiş olduğu ağaç sayısı bile Dr. Faruk bey in ekmiş olduğu ağaçlar kadar değil. Varsa da böyleleri eli öpülesi insan olarak değer verilmesi gerekir diye düşünüyorum şahsen ben bu bilgileri Dr. Faruk Öncel beyden değil beraber gazetede  çalıştığım gazete ve internet  muhabirliği yapan arkadaşlardan haber aldım . Bu kadar ağaç ve yeşil alan için 11 adet su kuyusu için 4 milyon TL para harcaması taktir edilmesi gerekir. Köyde cami ve okul yapımında önemli derecede katkı sağlamış bu haber üzerini kendisi ile D. Faruk bey ile yaptığımız telefon görüşmesin’de 3 katlı villasının harap edildiğini yine geçen sene kendisine ait 200 baş koyunun çalınması elektirik şebekesinin imha edilmesi yani resmen atasözünde kullandığımız ‘’Gavur Eziyeti gibi ‘’  tüm bunlara rağmen yüce devletimiz yağma ve talan siyaseti karşısında halen suskun . Diğer taraftan devletin hazine arazisine ağaç dikip sahte belgelerle mahkeme açıp arsa ve arazileri üstlerine tapu yapan şerefli vatandaş olurken ,diğer taraftan Devletten 5 kuruş para almadan yüzbinlerce ağaç diken Dr.Faruk bey resmen köyünden uzaklaştırılıyor Yüce Devletimiz ve onu temsilen valilerimiz Eyyübiye Kaymakamlığı jandarma komutanlığımıza itaf ediyoruz evet beyler sizler doktor Faruk beyden yana mı olacaksınız yoksa doktor Faruk beye karşı yürütülen yağma ve talan siyasetine karşı eli kolu bağı mı durulacak Hep beraber bekleyip sorunun takipçisi olacağız
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2016 - Cuma

YERYÜZÜ CENNETİ

Biz Urfa halkı ve halka insanları olarak herhangi bir ağaçlık yeşil alan gördüğümüzde ‘’Cennet gibi’’ ifadesini kullanırız. Çünkü etrafımız ve Çevremizde yeşil alan olmadığı için yeryüzü cenneti olarak böyle yerlere çok muhtacız..                                                                                                 Tüm bu olumsuzluklara rağmen çevremiz için amansız mücadele verip ağaçlık alanlar oluşturan, güzelleştiren duyarlı insanlarımız ‘ da yok değil.

Böylesine hasret kaldığımız yeşil ağaçlık yerleri görünce de hayretler içinde kaldığımız oluyor ve merak edip soruyoruz

Şanlıurfalı bir hekim, bir doktor olarak çok iyi temsil edip tanıtımını yapan Dr. Faruk Öncel beyin her türlü imkânsızlığa rağmen kendi köyünün çevresinde dikmiş olduğu adeta bir ormanlık alana çevirmesi çok nadir ve örnek bir çalışma ile taktir ve tebrik edilmesi gerekir.

Ormanlık alanları andıran ve birçok ağaç çeşitliği ile yüce kitabımızda ismi geçen 70 bin zeytin ağacı 40 bin nar ağacı 10 bin çam ağacı 1700 incir ağacı ve 5 bin fıstık ağacı yetiştiren bir ikinci kişiye Şanlıurfa da rastlamadım .

Ülke genelinde ve özellikle ilimiz Şanlıurfa da Kuraklık sorunu tüm insanlığı etkileyecek boyuta gelmiştir. Fırat nehri ve Atatürk barajı ile can bulan harran ovası bereketli toprakları ile Tarım endüstri alanında refah seviyemizi artırmakta..

Yerel Belediyelerimiz Kamu kurum ve Kuruluşlarımızın ekmiş olduğu ağaç sayısı bile Dr. Faruk bey in ekmiş olduğu ağaçlar kadar değil.

Varsa da böyleleri eli öpülesi insan olarak değer verilmesi gerekir diye düşünüyorum şahsen ben bu bilgileri Dr. Faruk Öncel beyden değil beraber gazetede  çalıştığım gazete ve internet  muhabirliği yapan arkadaşlardan haber aldım . Bu kadar ağaç ve yeşil alan için 11 adet su kuyusu için 4 milyon TL para harcaması taktir edilmesi gerekir.

Köyde cami ve okul yapımında önemli derecede katkı sağlamış bu haber üzerini kendisi ile D. Faruk bey ile yaptığımız telefon görüşmesin’de 3 katlı villasının harap edildiğini yine geçen sene kendisine ait 200 baş koyunun çalınması elektirik şebekesinin imha edilmesi yani resmen atasözünde kullandığımız ‘’Gavur Eziyeti gibi ‘’  tüm bunlara rağmen yüce devletimiz yağma ve talan siyaseti karşısında halen suskun .

Diğer taraftan devletin hazine arazisine ağaç dikip sahte belgelerle mahkeme açıp arsa ve arazileri üstlerine tapu yapan şerefli vatandaş olurken ,diğer taraftan Devletten 5 kuruş para almadan yüzbinlerce ağaç diken Dr.Faruk bey resmen köyünden uzaklaştırılıyor

Yüce Devletimiz ve onu temsilen valilerimiz Eyyübiye Kaymakamlığı jandarma komutanlığımıza itaf ediyoruz evet beyler sizler doktor Faruk beyden yana mı olacaksınız yoksa doktor Faruk beye karşı yürütülen yağma ve talan siyasetine karşı eli kolu bağı mı durulacak

Hep beraber bekleyip sorunun takipçisi olacağız

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.