RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

MUHALEFETE GÜVEN YOK

Dünya genelinde ve her ülkede İktidar partileri gittikçe yıpranarak oy ve İktidarlarını kaybederler. Ülkemizde ise bu durumda İktidar veya Muhalefete baktığımızda AK Partinin 14 yıl iktidarı kaybetmeden günümüze kadar gelme başarısı değişim ve toplumla barışık siyaset yapmanın özgüven neticesi olarak karşımıza çıkmakta…Muhalefet cephesi tüm partiler her şeyden önce kendi içlerinde kendileri ile barışık değiller. Parti içi sorunlar ve hesaplaşmalar dışında çeşitli ayak oyunlarının çok belirgin bir şekilde seçmenler tarafından görünüp bilinmesi seçmenler üzerinde büyük bir güvensizliğe neden olmuştur..Türkiye Partisi olmak adına muhalefet partileri Fırat'ı geçmiş değiller ve o bölgeye gidemediklerinden bölge halkı tarafından kabul görmemişler. Oysa Türkiye'yi kucaklamayan bir siyaset yapısı ile bir yere varılmaz. Hangi Parti olursa olsun İktidara giden yol milletten geçer. Batıda var olan Partiler doğuda da var olup insanları kucaklamalıdır.7 Haziran seçimlerinde ilk defa AK Parti iktidara gelemedi. Muhalefet bu dönemde çok daha aktif ve etkin bir çıkış yapması gerekirken aksine her parti kendi iç hesaplaşmaları ile kendi seçmenlerini bile küstürdüler. Yani muhalefet kendi, kendini yerken seçmenlerin ve vatandaşların güvenini kaybettiler.Ak parti bu süre zarfında 7 Haziran seçimlerinde nerde ve nasıl hatalar yaptığını tespit edip çok daha profesyonel bir çalışma ile tekrar iktidar oldu. AK Parti ne kadar hata yapsa da kendi hatalarını telafi edip oylarını artırarak milletten ve halktan tekrar iktidar vizesini aldı.Türkiye genelinde yaşanan kanlı çatışma olayları ve ekonomik durgunluk Büyük ölçüde mağdur insanları vurdu. 7 Haziran ve 1 Kasım döneminde sermaye ve işveren kesiminin tüm yatırımları durunca çalışan kesim ne para kazanabildi ne de huzur bulabildi.Huzur ortamını kaybeden, ekmek parasını kaybeden insanlar tek çare kaybolan istikrar ortamı için AK Partiyi iktidar yaptılar. Geçmişte yaşanan siyasi ve ekonomik kaos ortamını bedelini çok ağır bir şekilde ödeyen halkımız sonuç ve sebeplerini bildiği için 1 Kasım seçimlerinde en düşük asgari ücret vaadinde bulunan AK Partiyi tercih etmeleri çok anlamlıdır.Bin yıllık Türk - Kürt kardeş ortamı için mücadele eden duyarlı ülkücü hareket MHP içindeki yanlış tutum ve dışlama hareketine karşı çıkarak Ülkenin birlik ve beraberliği için mantık yürüterek AK Parti iktidarı için destek vermişlerdir. Yani duyarlı muhalefet anlayışı kendini sandıkta göstermiştir.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2015 - Pazartesi

MUHALEFETE GÜVEN YOK

Dünya genelinde ve her ülkede İktidar partileri gittikçe yıpranarak oy ve İktidarlarını kaybederler. Ülkemizde ise bu durumda İktidar veya Muhalefete baktığımızda AK Partinin 14 yıl iktidarı kaybetmeden günümüze kadar gelme başarısı değişim ve toplumla barışık siyaset yapmanın özgüven neticesi olarak karşımıza çıkmakta…
Muhalefet cephesi tüm partiler her şeyden önce kendi içlerinde kendileri ile barışık değiller. Parti içi sorunlar ve hesaplaşmalar dışında çeşitli ayak oyunlarının çok belirgin bir şekilde seçmenler tarafından görünüp bilinmesi seçmenler üzerinde büyük bir güvensizliğe neden olmuştur..
Türkiye Partisi olmak adına muhalefet partileri Fırat'ı geçmiş değiller ve o bölgeye gidemediklerinden bölge halkı tarafından kabul görmemişler. Oysa Türkiye'yi kucaklamayan bir siyaset yapısı ile bir yere varılmaz. Hangi Parti olursa olsun İktidara giden yol milletten geçer.
Batıda var olan Partiler doğuda da var olup insanları kucaklamalıdır.
7 Haziran seçimlerinde ilk defa AK Parti iktidara gelemedi. Muhalefet bu dönemde çok daha aktif ve etkin bir çıkış yapması gerekirken aksine her parti kendi iç hesaplaşmaları ile kendi seçmenlerini bile küstürdüler. Yani muhalefet kendi, kendini yerken seçmenlerin ve vatandaşların güvenini kaybettiler.
Ak parti bu süre zarfında 7 Haziran seçimlerinde nerde ve nasıl hatalar yaptığını tespit edip çok daha profesyonel bir çalışma ile tekrar iktidar oldu. AK Parti ne kadar hata yapsa da kendi hatalarını telafi edip oylarını artırarak milletten ve halktan tekrar iktidar vizesini aldı.
Türkiye genelinde yaşanan kanlı çatışma olayları ve ekonomik durgunluk Büyük ölçüde mağdur insanları vurdu. 7 Haziran ve 1 Kasım döneminde sermaye ve işveren kesiminin tüm yatırımları durunca çalışan kesim ne para kazanabildi ne de huzur bulabildi.
Huzur ortamını kaybeden, ekmek parasını kaybeden insanlar tek çare kaybolan istikrar ortamı için AK Partiyi iktidar yaptılar. Geçmişte yaşanan siyasi ve ekonomik kaos ortamını bedelini çok ağır bir şekilde ödeyen halkımız sonuç ve sebeplerini bildiği için 1 Kasım seçimlerinde en düşük asgari ücret vaadinde bulunan AK Partiyi tercih etmeleri çok anlamlıdır.
Bin yıllık Türk - Kürt kardeş ortamı için mücadele eden duyarlı ülkücü hareket MHP içindeki yanlış tutum ve dışlama hareketine karşı çıkarak Ülkenin birlik ve beraberliği için mantık yürüterek AK Parti iktidarı için destek vermişlerdir. Yani duyarlı muhalefet anlayışı kendini sandıkta göstermiştir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.