RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

LÜX İNŞAATLAR

Yaşam standardı bakımından insanlarımız her türlü kaliteli olanaklar içinde olmaları en doğal ve çağdaş bir haktır. Hele hele insanların ekonomik olanakları ölçüsünde imkanları var oldukça lüx bir yaşamı tercih etmelerine de saygı duyarız.         Ülke olarak ve İlimiz Şanlıurfa genelinde yeni yeni estetik mimari bakımından toplumsal ortak ihtiyaçlar birçok imkanı bir arada yaşamak için lüx inşaatların üst üste yükseldiklerini görmekteyiz.         Urfa kültürü geneli anlamında çok eşlilik ve aile nüfusu olarak bir arada yaşamayı tercih edenler de vardır. Bunun dışında yeni aile kurmuş yeni evlenmiş insanlar da yok değildir.       Ancak variyetli olanlar giderek lüx bir yaşama özendirilip teşvik edilmesini bana ve kültürümüze göre  hem etik değil, hem de inancımız gereği mütevazi bir yaşam daha fazla tercih edildiği bir gerçektir.         İnşaatçılık bir meslek değildir. Ancak yapıcılık bir meslek idi. Fakat o bizim klasik anlamda ev inşaat yapıcılığı şimdi yok. Birçok meslekten ve sıcak parası olanların mühendis veya taşeronlar aracılığı ile yapmış oldukları inşaatlar Arap şeyhleri türünden lüx bina Residence’lar yaptıkları reklamlar billboardlarında görülmektedir.         Bu tür lüx inşaat yapanlar dini cemaat grupları ve bol parası olanlar “ Muslukları, banyosu, balkonunu Jakuzi hamam perdelerin otomotk açılması Barbekü Amerika Mutfağı nı anlata anlata bitiremezler.      Sanki bu ortamda aldıkları abdest ve kıldıkları namazın fazileti daha çok makbul olurmuş gibi , tarzdan söylemlerden de geri kalmazlar.         Bu tür menfaat grupları Gazeteciden tutun da imamlık yapanlar daha fazla müşteri bulmaktalar. Çünkü her türlü konfora sahip arabaları ile Urfa’nın bir köşesinden gelip Dergah’ta namaz kılmaları sanki onları Cennet’e götürecek.         Uydurulmuş bir din anlayışı ile banka faizi ile aldığınız araçlarınız ve evleriniz ile Namaza durduğunuz Allah’ın huzurunda hangi duayı okuduğunuzu merak ediyorum.       Allah adına din adına yoksul aş evlerinde yandaşına eşya alanlar, hanımına çocuğuna derecesiz gözlük alanlar bizler de sizi çok iyi biliyoruz. Ama en önemlisi Allah sizi hem görüyor, hem biliyor. 
Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2017 - Cuma

LÜX İNŞAATLAR

Yaşam standardı bakımından insanlarımız her türlü kaliteli olanaklar içinde olmaları en doğal ve çağdaş bir haktır. Hele hele insanların ekonomik olanakları ölçüsünde imkanları var oldukça lüx bir yaşamı tercih etmelerine de saygı duyarız.

        Ülke olarak ve İlimiz Şanlıurfa genelinde yeni yeni estetik mimari bakımından toplumsal ortak ihtiyaçlar birçok imkanı bir arada yaşamak için lüx inşaatların üst üste yükseldiklerini görmekteyiz.

        Urfa kültürü geneli anlamında çok eşlilik ve aile nüfusu olarak bir arada yaşamayı tercih edenler de vardır. Bunun dışında yeni aile kurmuş yeni evlenmiş insanlar da yok değildir.

      Ancak variyetli olanlar giderek lüx bir yaşama özendirilip teşvik edilmesini bana ve kültürümüze göre  hem etik değil, hem de inancımız gereği mütevazi bir yaşam daha fazla tercih edildiği bir gerçektir.

        İnşaatçılık bir meslek değildir. Ancak yapıcılık bir meslek idi. Fakat o bizim klasik anlamda ev inşaat yapıcılığı şimdi yok. Birçok meslekten ve sıcak parası olanların mühendis veya taşeronlar aracılığı ile yapmış oldukları inşaatlar Arap şeyhleri türünden lüx bina Residence’lar yaptıkları reklamlar billboardlarında görülmektedir.

        Bu tür lüx inşaat yapanlar dini cemaat grupları ve bol parası olanlar “ Muslukları, banyosu, balkonunu Jakuzi hamam perdelerin otomotk açılması Barbekü Amerika Mutfağı nı anlata anlata bitiremezler.

     Sanki bu ortamda aldıkları abdest ve kıldıkları namazın fazileti daha çok makbul olurmuş gibi , tarzdan söylemlerden de geri kalmazlar.

        Bu tür menfaat grupları Gazeteciden tutun da imamlık yapanlar daha fazla müşteri bulmaktalar. Çünkü her türlü konfora sahip arabaları ile Urfa’nın bir köşesinden gelip Dergah’ta namaz kılmaları sanki onları Cennet’e götürecek.

        Uydurulmuş bir din anlayışı ile banka faizi ile aldığınız araçlarınız ve evleriniz ile Namaza durduğunuz Allah’ın huzurunda hangi duayı okuduğunuzu merak ediyorum.

      Allah adına din adına yoksul aş evlerinde yandaşına eşya alanlar, hanımına çocuğuna derecesiz gözlük alanlar bizler de sizi çok iyi biliyoruz.

Ama en önemlisi Allah sizi hem görüyor, hem biliyor. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.