RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

KARAKÖPRÜ SEÇİMLERİ

Ülkemiz genelinde 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel belediye başkanlıkları seçim yarışında TV ve yazılı basında kültürümüze, dostluk ilişkilerine yakışmayan söylem ve eylemler bizleri rahatsız ediyor. İlimiz Şanlıurfa’da yapılan seçim çalışmalarında çok şükür şimdiye kadar üzücü bir olay yaşanmadı. Duyarlı halkımız ve seçmenlerimiz çatışma kavga türü olaylara prim vermez. Tam aksine Karaköprü’de partilerin seçim çalışmalarında sosyal medyada yer alan bir dostluk görüntüsü şahsen beni çok memnun etti. Karaköprü AK Parti Adayı Metin BAYDİLLİ akraba ve partili tarafından Saadet Partisi Adayı Essum ASLAN Hanım’ın seçim bürosuna giderek dostluk görüntüleri ile çay içip sohbet etmeleri ülke barışı adına takdir edilmesi gereken bir olaydır. İnşallah bu tür dostluk ve kardeşlik ilişkileri ülke genelinde yapılır. Her partinin içinde dostluk ve kardeşlik ilişkilerine aykırı ülkemiz birlik ve beraberine aykırı hareket eden ajan ve provokatörler var olsa da insanlarımız bu tür oyunlara artık gelmez. Şahsen Şanlıurfa merkez ilçelerde Bozova ve Halfeti’de Bayan siyasetçi Yerel Belediye Adayları olsaydı. Ben Bayan Belediye Başkanlarının Aday olmaları konusunda yazdığım yazılarda bu konuyu dile getirip destek verdim. Karaköprü Belediye Başkanlığı için Aday olan Essum Hanım’ı tebrik ederim. Sanırım ki Essum Hanım için bu Belediye Başkanlık Adayı kendisi için ileride iyi bir tecrübe olacaktır. Çünkü bir İş Kadını ve Eğitimci bir bayan olarak siyasi bir çalışma ortamında olmadığı için dezavantaj bir durum olmaktadır. Ülke ve Şanlıurfa genelinde siyasetin çirkin ve kirli yüzü ile değil özellikle Yerel Belediye Başkanlıkları için bayan adayların üreten ve çalışkan özellikleri ile onlara destek vermemiz gerekiyor. Türkiye toplumu bayanların siyaset yapma imkanını AK Parti iktidarında bunu başarmıştır. AK Parti iktidarının seçimleri kazanmasının sırrı Bayan siyasetçilerin AK Parti içinde daha fazla kendilerini ispatlama şansı buldukları için AK Parti kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Ben Essum Hanım’ın bir bayan olarak daha önceki Meclis Üyeliği adaylığını biliyorum. Essum Hanım o dönem aktif olarak çalışsa idi bugün bu işi başarırdı.
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2019 - Pazartesi

KARAKÖPRÜ SEÇİMLERİ

Ülkemiz genelinde 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel belediye başkanlıkları seçim yarışında TV ve yazılı basında kültürümüze, dostluk ilişkilerine yakışmayan söylem ve eylemler bizleri rahatsız ediyor.

İlimiz Şanlıurfa’da yapılan seçim çalışmalarında çok şükür şimdiye kadar üzücü bir olay yaşanmadı. Duyarlı halkımız ve seçmenlerimiz çatışma kavga türü olaylara prim vermez. Tam aksine Karaköprü’de partilerin seçim çalışmalarında sosyal medyada yer alan bir dostluk görüntüsü şahsen beni çok memnun etti.

Karaköprü AK Parti Adayı Metin BAYDİLLİ akraba ve partili tarafından Saadet Partisi Adayı Essum ASLAN Hanım’ın seçim bürosuna giderek dostluk görüntüleri ile çay içip sohbet etmeleri ülke barışı adına takdir edilmesi gereken bir olaydır.

İnşallah bu tür dostluk ve kardeşlik ilişkileri ülke genelinde yapılır. Her partinin içinde dostluk ve kardeşlik ilişkilerine aykırı ülkemiz birlik ve beraberine aykırı hareket eden ajan ve provokatörler var olsa da insanlarımız bu tür oyunlara artık gelmez.

Şahsen Şanlıurfa merkez ilçelerde Bozova ve Halfeti’de Bayan siyasetçi Yerel Belediye Adayları olsaydı. Ben Bayan Belediye Başkanlarının Aday olmaları konusunda yazdığım yazılarda bu konuyu dile getirip destek verdim.

Karaköprü Belediye Başkanlığı için Aday olan Essum Hanım’ı tebrik ederim. Sanırım ki Essum Hanım için bu Belediye Başkanlık Adayı kendisi için ileride iyi bir tecrübe olacaktır. Çünkü bir İş Kadını ve Eğitimci bir bayan olarak siyasi bir çalışma ortamında olmadığı için dezavantaj bir durum olmaktadır.

Ülke ve Şanlıurfa genelinde siyasetin çirkin ve kirli yüzü ile değil özellikle Yerel Belediye Başkanlıkları için bayan adayların üreten ve çalışkan özellikleri ile onlara destek vermemiz gerekiyor. Türkiye toplumu bayanların siyaset yapma imkanını AK Parti iktidarında bunu başarmıştır.

AK Parti iktidarının seçimleri kazanmasının sırrı Bayan siyasetçilerin AK Parti içinde daha fazla kendilerini ispatlama şansı buldukları için AK Parti kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Ben Essum Hanım’ın bir bayan olarak daha önceki Meclis Üyeliği adaylığını biliyorum. Essum Hanım o dönem aktif olarak çalışsa idi bugün bu işi başarırdı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.