RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

KARAALİ KAPLICASI DENETİMSİZ

İlimiz Harran Karaali bölgesinde çıkan sıcak termal su ile Şanlıurfa Halkı çok sevindi. Herkes çıkan bu şifalı sudan faydalanmak için zamanlı zamansız gitmeye başladılar. Çevre il ve ilçelerden de buraya gelip şifa bulan insanlarda olmuştur.Ancak ilimizde ve insanlarımızda bir türlü başarı sağlanamayan işletmecilik ve hizmet anlayışı nedeni ile Yüce Allah'ın bizlere sunduğu bu Şifa kaynağı bu su dan faydalanmayı bir türlü beceremedik. Bu alanda bir sağlık merkezi açamadık. Bir yeşil alan oluşturmadık..Oysa başka yerlerdeki sıcak termal su Potansiyeli olan yerlerde merkezi sistem ısınma tesislerinden bile faydalananlar var. Ancak bizler her nedense var olan bu avantajımızı kullanamıyoruz. Günümüzde sağlık sektörünün birçok alanında alternatif tıp olarak termal su kaynaklarından fayda sağlanmaktadır. Çevremize baktığımızda yakın komşular İller gibi Diyarbakır, Maraş ve Adana'da bulunan her yaz serinlemek amacıyla da olsa faydalanılan termal sular Şanlıurfa Karaali Kaplıcalarından çok daha fazla ilgi görmekte ve insanlarımız tarafından tercih edilmektedir.Her erde ve her alanda olduğu gibi Karaali Kaplıcalarında Devletin Denetim mekanizması yetersiz kalmaktadır. İnsanlarımız bu denetimsizlik nedeniyle mağdur olurken Karaali Kaplıca İşletmecileri tarafından yapılan keyfi uygulamalar nedeniyle Şifa bulayım derken hastalık kapıyorlar.Karaali Kaplıcaları yaklaşık 25 yıldan fazla işletmeye açılmış ama çevresinde 25 Yıllık bir Ağaç ve Yeşil alanı yok. Sıcak suya girip çıkanların dinlenecek bir yerleri yok. Marketlerdeki fiyatlar Karaborsa fiyatı. Sıcak suya giren çocuklardan bile Büyük Ücreti alınmaktadır. Oysa çevre illerde Uygulamalar böyle değil. Artık bu konudan müzdarip olan vatandaşların sorunlarına bir çözüm getirilmeliŞanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi Şanlıurfa Halkının bu belirtmiş olduğumuz konularda ki şikayetlerini artık bir denetim ile bu işletmeyi sağlıklı işleyen bir durama getirmelidir..Bu işletmede olmayan fiziksel engelli vatandaşların fizyoterpistler eşliğinde tedavi edilmeleri sağlanmalıdır. Yanıbaşımızda Dicle Üniversitesine Gidip Çermik Kaplıcalarından hastalar faydalanıyor. Şanlıurfa Harran Üniversitesine Bağlı fizyoterpi yöntemi ile engelli ve emekli hastaların tedavi edilme imkanı vardır.. Yeni Rektörümüzden Şanlıurfa Halkına bu hizmetlerin verilmesi hususun da gerekli çalışmalar yapacakları görüşündeyim..
Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2015 - Salı

KARAALİ KAPLICASI DENETİMSİZ

İlimiz Harran Karaali bölgesinde çıkan sıcak termal su ile Şanlıurfa Halkı çok sevindi. Herkes çıkan bu şifalı sudan faydalanmak için zamanlı zamansız gitmeye başladılar. Çevre il ve ilçelerden de buraya gelip şifa bulan insanlarda olmuştur.
Ancak ilimizde ve insanlarımızda bir türlü başarı sağlanamayan işletmecilik ve hizmet anlayışı nedeni ile Yüce Allah'ın bizlere sunduğu bu Şifa kaynağı bu su dan faydalanmayı bir türlü beceremedik. Bu alanda bir sağlık merkezi açamadık. Bir yeşil alan oluşturmadık..
Oysa başka yerlerdeki sıcak termal su Potansiyeli olan yerlerde merkezi sistem ısınma tesislerinden bile faydalananlar var. Ancak bizler her nedense var olan bu avantajımızı kullanamıyoruz.
Günümüzde sağlık sektörünün birçok alanında alternatif tıp olarak termal su kaynaklarından fayda sağlanmaktadır.
Çevremize baktığımızda yakın komşular İller gibi Diyarbakır, Maraş ve Adana'da bulunan her yaz serinlemek amacıyla da olsa faydalanılan termal sular Şanlıurfa Karaali Kaplıcalarından çok daha fazla ilgi görmekte ve insanlarımız tarafından tercih edilmektedir.
Her erde ve her alanda olduğu gibi Karaali Kaplıcalarında Devletin Denetim mekanizması yetersiz kalmaktadır. İnsanlarımız bu denetimsizlik nedeniyle mağdur olurken Karaali Kaplıca İşletmecileri tarafından yapılan keyfi uygulamalar nedeniyle Şifa bulayım derken hastalık kapıyorlar.
Karaali Kaplıcaları yaklaşık 25 yıldan fazla işletmeye açılmış ama çevresinde 25 Yıllık bir Ağaç ve Yeşil alanı yok.
Sıcak suya girip çıkanların dinlenecek bir yerleri yok. Marketlerdeki fiyatlar Karaborsa fiyatı. Sıcak suya giren çocuklardan bile Büyük Ücreti alınmaktadır. Oysa çevre illerde Uygulamalar böyle değil. Artık bu konudan müzdarip olan vatandaşların sorunlarına bir çözüm getirilmeli
Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi Şanlıurfa Halkının bu belirtmiş olduğumuz konularda ki şikayetlerini artık bir denetim ile bu işletmeyi sağlıklı işleyen bir durama getirmelidir..
Bu işletmede olmayan fiziksel engelli vatandaşların fizyoterpistler eşliğinde tedavi edilmeleri sağlanmalıdır. Yanıbaşımızda Dicle Üniversitesine Gidip Çermik Kaplıcalarından hastalar faydalanıyor. Şanlıurfa Harran Üniversitesine Bağlı fizyoterpi yöntemi ile engelli ve emekli hastaların tedavi edilme imkanı vardır.. Yeni Rektörümüzden Şanlıurfa Halkına bu hizmetlerin verilmesi hususun da gerekli çalışmalar yapacakları görüşündeyim..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.