RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

İKTİDARDAN BEKLENTİLER

1 Kasım seçimlerinden sonra tekrar çoğunluk halinde iktidar olan AK Parti seçmenlerin ve halkın neden 7 Haziran seçimlerinde gerekli desteği vermediği sorusunu nedenlerini sanırım çok iyi anlamıştır.1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloda halk yani seçmenlerin %50'si AK Parti'ye tekrar İktidar olma vizesini vermiştir. Öncelikli olarak toplumu huzursuz eden güvenlik sorunu ve çalışan kesimin geçim sorunu AK Parti'ye verilmesi gereken konulardır.Şanlıurfa AK Parti iktidarları döneminde rekor sayılacak bir şekilde AK Parti İktidarına destek vermiştir. Bingöl ve Batman illerinin en az 10 katı kadar Şanlıurfa seçmeni İktidara destek vermiş olması artık Faruk ÇELİK Beyin Başbakan Yardımcısı , ve Kasım GÜLPINAR Beye de Bakanlık verilmesi Şanlıurfa lıların en büyük beklentisidir..Ortadoğu'da kangıran bir yara olan Kürt sorunu Türkiye barışının sağlanmasında ağırlıklı bir gündem maddesi olarak çözüm beklemektedir. Türkiye'de AK Parti tarafından Demokratikleşme sürecinde sivil ve askeri vesayet alanında normalleşme başlasa da tüm bu sorunlar nihayi bir çözüm bulmuş değildir.Her şeye rağmen Kürt sorunu hakkında demokratik adımların atılması AK Parti döneminde olmuştur. Ortadoğu ülkeleri içinde Türkiye'de ki Kürt vatandaşlarımız demokratik hak ve özgürlükler konusunda hak sahibi olup, Yerel yönetimler baz alındığında yarı bir özerk durum ortaya çıkmaktadır.AK Parti güçlü bir Türkiye toplumu için genel anlamda birçok sosyal politikalar geliştirirken Türkiye'de ki kadın sivil toplum kuruluş ve derneklerin birçoğunda destek vermekteler. Özellikle yaşlı ve dul kadın kesimi ile beraber asker ve mahkum eşlerinin ev ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması AK Parti'yi daha da güçlendirmiştir.Netice itibarı ile yeniden güçlü Türkiye'nin inşası için doğudan batıya güvenliğin denetim altına alınması, alt gelir gruplarından başta asgari ücretli ve memurların hayat şartlarında düzenleme yapılmasıaciliyet arz eden konuların başında gelmektedir.Yyine AK Parti tarafından başlatılan demokratikleşme sürecinin devam ettirilmesi sosyal politikalarda kadın ve yetim haklarına daha fazla ilgi gösterilmesi halindeAK Parti'nin hedeflemiş olduğu 2023 tarihi gerçekleşecektir.
Ekleme Tarihi: 22 Kasım 2015 - Pazar

İKTİDARDAN BEKLENTİLER


1 Kasım seçimlerinden sonra tekrar çoğunluk halinde iktidar olan AK Parti seçmenlerin ve halkın neden 7 Haziran seçimlerinde gerekli desteği vermediği sorusunu nedenlerini sanırım çok iyi anlamıştır.
1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloda halk yani seçmenlerin %50'si AK Parti'ye tekrar İktidar olma vizesini vermiştir. Öncelikli olarak toplumu huzursuz eden güvenlik sorunu ve çalışan kesimin geçim sorunu AK Parti'ye verilmesi gereken konulardır.
Şanlıurfa AK Parti iktidarları döneminde rekor sayılacak bir şekilde AK Parti İktidarına destek vermiştir. Bingöl ve Batman illerinin en az 10 katı kadar Şanlıurfa seçmeni İktidara destek vermiş olması artık Faruk ÇELİK Beyin Başbakan Yardımcısı , ve Kasım GÜLPINAR Beye de Bakanlık verilmesi Şanlıurfa lıların en büyük beklentisidir..
Ortadoğu'da kangıran bir yara olan Kürt sorunu Türkiye barışının sağlanmasında ağırlıklı bir gündem maddesi olarak çözüm beklemektedir. Türkiye'de AK Parti tarafından Demokratikleşme sürecinde sivil ve askeri vesayet alanında normalleşme başlasa da tüm bu sorunlar nihayi bir çözüm bulmuş değildir.
Her şeye rağmen Kürt sorunu hakkında demokratik adımların atılması AK Parti döneminde olmuştur. Ortadoğu ülkeleri içinde Türkiye'de ki Kürt vatandaşlarımız demokratik hak ve özgürlükler konusunda hak sahibi olup, Yerel yönetimler baz alındığında yarı bir özerk durum ortaya çıkmaktadır.
AK Parti güçlü bir Türkiye toplumu için genel anlamda birçok sosyal politikalar geliştirirken Türkiye'de ki kadın sivil toplum kuruluş ve derneklerin birçoğunda destek vermekteler.
Özellikle yaşlı ve dul kadın kesimi ile beraber asker ve mahkum eşlerinin ev ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması AK Parti'yi daha da güçlendirmiştir.
Netice itibarı ile yeniden güçlü Türkiye'nin inşası için doğudan batıya güvenliğin denetim altına alınması, alt gelir gruplarından başta asgari ücretli ve memurların hayat şartlarında düzenleme yapılmasıaciliyet arz eden konuların başında gelmektedir.
Yyine AK Parti tarafından başlatılan demokratikleşme sürecinin devam ettirilmesi sosyal politikalarda kadın ve yetim haklarına daha fazla ilgi gösterilmesi halindeAK Parti'nin hedeflemiş olduğu 2023 tarihi gerçekleşecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.