RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

HALFETİ SAKLI CENNET

Bölge olarak sahip olduğumuz zengin turistik değerlerimiz arasında doğal güzellikleri ile dolu olan Halfeti ilçemiz tarihi ve turistik açıdan yaz turizmi bakımından bölge insanı için çok iyi bir fırsat ve cazibe merkezi konumunda.  İlimiz sınırları içinde yer alan Bozoava, Halfeti ve Birecik ilçelerimizden geçen Fırat nehri üzerinde komşu iller Adıyaman ve Gaziantep içinde su ve su ürünlerinin önemli bir geçim kaynağı olarak bölgeye bir canlılık getirmiş durumunda.  Şanlıurfa çevre il ve ilçelerin giderek ilgisini çekerken hafta sonlarında yoğun bir halk kitlesi tarafından serinleyip dinlenmek için sıcak ortamdan fazla etkilenmemek adına çok iyi bir imkân. Halkımızın daha önce gitmiş oldukları Mersin ve Adana sahil kıyıları artık rağbet görmüyor.  Şanlıurfa turizm potansiyeli açısından saklı bir cennet olarak yüce Allah'ın bizlere bahşettiği turizmin birçok alanında zenginliklere sahibiz. Bu zenginliği işletmecilik anlamında yeterli hizmetler ve alt yapı sorunları nedeni ile faydalanamadığımız acı bir gerçek.  Halfeti'de yeni hizmet vermeye başlayan Şitamrat oteli özellikle yabancı turistlere hizmet verirken Şanlıurfa dışından gelen yerli turistler tarafından da ilgi görmektedir. Otel müdürü Mehmet İNAL Bey turizm mesleki alanında eğitim almış bilgi ve donanımı ile Halfeti turizmine fayda sağlamakta. Halfeti’de yöresel sebze yemekleri bu otelimizde damak tadı olarak insanlara sunulmaktadır.  Halfeti kaymakamı Şeref ALBAYRAK bey yoğun bir şekilde ilçe ve yöre insanlarını dinleyip çözüm sarf ettiğine şahit oldum. Halfeti kaymakamı Şeref Bey Halfeti esnafı ve halkı tarafından takdir görmektedir. Halfeti belediyesine kayyum atanması ile görev verilen kaymakam Şeref Bey’e siyasilerimizin, valiliğin ve büyükşehir belediyesinin destekleri ile sorunlar azalacaktır.  Şanlıurfa büyükşehir belediyesi olarak BELTUR tesislerinde konaklama, havuz, marinanın hizmete girmesi düzenlemeleri ilçe ve bölge halkına ekonomik olarak katkı yapacaktır.  Kaymakam Şeref Bey Halfeti gelişmekte olan ve daha çok gelişmesi gereken bir ilçe, çünkü turizmin gözdesi Güneydoğunun Bodrum'u ve Halfeti Urfa'nın dünyaya açılan penceresidir demekte.  Gerçekten de Halfeti ilçemizde birçok güzelliklerin olduğunu ve Değirmendere bölgesindeki bahçeler ve yetişen meyvelerin yanında çok güzel bir kaynak içme suyunun olması Halfeti'ye olan hayranlığımızı giderek arttırmakta. Bu güzel ilçemizin girişinde yollarda yapılacak olan düzenlemeler turizmin gelişmesine önemli derecede katkı yapacaktır. Yol yapım çalışmalarının bayram öncesi bitirilmesi için Valiliğimiz ve Büyükşehir belediyesinin acil olarak çalışmalara başlaması gerekir.
Ekleme Tarihi: 07 Haziran 2017 - Çarşamba

HALFETİ SAKLI CENNET

Bölge olarak sahip olduğumuz zengin turistik değerlerimiz arasında doğal güzellikleri ile dolu olan Halfeti ilçemiz tarihi ve turistik açıdan yaz turizmi bakımından bölge insanı için çok iyi bir fırsat ve cazibe merkezi konumunda.

 İlimiz sınırları içinde yer alan Bozoava, Halfeti ve Birecik ilçelerimizden geçen Fırat nehri üzerinde komşu iller Adıyaman ve Gaziantep içinde su ve su ürünlerinin önemli bir geçim kaynağı olarak bölgeye bir canlılık getirmiş durumunda.

 Şanlıurfa çevre il ve ilçelerin giderek ilgisini çekerken hafta sonlarında yoğun bir halk kitlesi tarafından serinleyip dinlenmek için sıcak ortamdan fazla etkilenmemek adına çok iyi bir imkân. Halkımızın daha önce gitmiş oldukları Mersin ve Adana sahil kıyıları artık rağbet görmüyor.

 Şanlıurfa turizm potansiyeli açısından saklı bir cennet olarak yüce Allah'ın bizlere bahşettiği turizmin birçok alanında zenginliklere sahibiz.

Bu zenginliği işletmecilik anlamında yeterli hizmetler ve alt yapı sorunları nedeni ile faydalanamadığımız acı bir gerçek.

 Halfeti'de yeni hizmet vermeye başlayan Şitamrat oteli özellikle yabancı turistlere hizmet verirken Şanlıurfa dışından gelen yerli turistler tarafından da ilgi görmektedir.

Otel müdürü Mehmet İNAL Bey turizm mesleki alanında eğitim almış bilgi ve donanımı ile Halfeti turizmine fayda sağlamakta. Halfeti’de yöresel sebze yemekleri bu otelimizde damak tadı olarak insanlara sunulmaktadır.

 Halfeti kaymakamı Şeref ALBAYRAK bey yoğun bir şekilde ilçe ve yöre insanlarını dinleyip çözüm sarf ettiğine şahit oldum. Halfeti kaymakamı Şeref Bey Halfeti esnafı ve halkı tarafından takdir görmektedir. Halfeti belediyesine kayyum atanması ile görev verilen kaymakam Şeref Bey’e siyasilerimizin, valiliğin ve büyükşehir belediyesinin destekleri ile sorunlar azalacaktır.

 Şanlıurfa büyükşehir belediyesi olarak BELTUR tesislerinde konaklama, havuz, marinanın hizmete girmesi düzenlemeleri ilçe ve bölge halkına ekonomik olarak katkı yapacaktır.

 Kaymakam Şeref Bey Halfeti gelişmekte olan ve daha çok gelişmesi gereken bir ilçe, çünkü turizmin gözdesi Güneydoğunun Bodrum'u ve Halfeti Urfa'nın dünyaya açılan penceresidir demekte.

 Gerçekten de Halfeti ilçemizde birçok güzelliklerin olduğunu ve Değirmendere bölgesindeki bahçeler ve yetişen meyvelerin yanında çok güzel bir kaynak içme suyunun olması Halfeti'ye olan hayranlığımızı giderek arttırmakta. Bu güzel ilçemizin girişinde yollarda yapılacak olan düzenlemeler turizmin gelişmesine önemli derecede katkı yapacaktır. Yol yapım çalışmalarının bayram öncesi bitirilmesi için Valiliğimiz ve Büyükşehir belediyesinin acil olarak çalışmalara başlaması gerekir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.