RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

F.ÇELİK- F.YAZAR- V.MELİK

7 Haziran genel seçimlerinde Şanlıurfa merkez adaylarından hiç kimsenin olmaması Şanlıurfalılar tarafından yoğun bir şekilde eleştiri almıştı. Fakat 1 Kasım seçimlerinde ise yazımıza başlık yaptığımız AK Parti'den Faruk ÇELİK, HDP'den Feridun YAZAR ve CHP'den Vedat MELİK gibi siyasi ağırlıkları olan adayların Şanlıurfa'yı temsil etme noktasında olduklarını görmekteyiz.Genel olarak AK Parti kadroları içinde Sayın Bakanımız Faruk ÇELİK Bey'in siyasi ve örgütsel donanımı, hatırı sayılır bir etkinliği ve sorun çözücü özelliği aynı zamanda ikna kabiliyeti ile Şanlıurfa AK Parti Vekil listesine, AK Parti İl Teşkilatına 2011 seçimlerindeki başarılı performansı tekrar yaşatabilir.Faruk ÇELİK Bey'in Şanlıurfa AK Partiye getirdiği bu olumlu pozitif siyasi hareketlilik Şanlıurfa esnafına, sanayicisine ve seçmenlere moral vermektedir. Şanlıurfa vatandaşı ve seçmenlerini iyi analiz eden ve ikna yöntemini çok iyi uygulayan biri olarak diğer vekillerin de çalışma performansına etki yaptığına şahit oluyoruz.Fakat ben Sayın Bakanımızın 2014 yerel seçimlerinde Şanlıurfa halkına vermiş olduğu Raylı sistem toplu taşımacılık vaadinin yerine getirmesi için bu işin özellikle takipçisi olacağım. Sayın Faruk ÇELİK Bey Urfa'da çok sayıda işsiz Şanlıurfa gençlerine karşı duyarlı çalışması çok takdir görmektedir. Bu konuda kendisine bir Urfalı olarak teşekkürü borç bilirim.Bir taraftan geri kalmışlığı çok çalışarak yenmenin gereği yapılırken diğer taraftan sürekli büyüyen ve gelişen Şanlıurfa'nın temel sorunları olan başta eğitim, sağlık ve ulaşım sorunlarının yanında şehircilik hizmetleri kent yaşamı alanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat ÇİFTÇİ Bey'in aktif çalışmaları ile sorunları üstesinden geliriz.1 Kasım seçimlerinde CHP'den Vedat MELİK, HDP'den eski belediye başkanımız Feridun YAZAR bey'in aday olmaları Şanlıurfa genel seçimlere yeni bir heyecan getirecektir. Şanlıurfa bu renkli geçecek seçim ortamında barış, kardeşlik ve centilmenliği elden bırakmayacaktır.Tüm Şanlıurfa partilerinde olduğu gibi 2015 Haziran seçimleri listelerinde Şanlıurfa merkez adaylarının olmayışları haklı ve büyük eleştirilere neden olmuştu. Bu eleştirilerden sonra AK Parti listesinde Şanlıurfa için gelecek vad eden Üniversite ve Nur Cemaati içinde çok mütevazı bir kişiliği olan M. Ali CEVHERİ bu boşluğu dolduracak güçtedir.HDP'den Feridun YAZAR Şanlıurfa ve Türkiye genelinde ki Kürt Siyasetinde sevilen ve ağırlığı olan bir değerdir, HDP'de böylece Urfa merkezden bu eleştirilere karşı yerinde bir tespit yapmıştır. Ben şahsen Feridun YAZAR Beyin Türkiye Barışı adına Mecliste etkin bir çalışma yapacağına inanıyorum.CHP'den Vedat MELİK Bey daha önce de CHP çatısı altında Milletvekilliği yapmış ve bu süre zarfında mecliste Şanlıurfa'nın sorunlarını en fazla dile getiren vekil olmuştur. Vedat MELİK Bey bu saygın kişiliği ile partili olsun olmasın 1 Kasım seçimlerinde liste başı olarak partililere büyük umut vermektedir.
Ekleme Tarihi: 02 Ekim 2015 - Cuma

F.ÇELİK- F.YAZAR- V.MELİK

7 Haziran genel seçimlerinde Şanlıurfa merkez adaylarından hiç kimsenin olmaması Şanlıurfalılar tarafından yoğun bir şekilde eleştiri almıştı. Fakat 1 Kasım seçimlerinde ise yazımıza başlık yaptığımız AK Parti'den Faruk ÇELİK, HDP'den Feridun YAZAR ve CHP'den Vedat MELİK gibi siyasi ağırlıkları olan adayların Şanlıurfa'yı temsil etme noktasında olduklarını görmekteyiz.
Genel olarak AK Parti kadroları içinde Sayın Bakanımız Faruk ÇELİK Bey'in siyasi ve örgütsel donanımı, hatırı sayılır bir etkinliği ve sorun çözücü özelliği aynı zamanda ikna kabiliyeti ile Şanlıurfa AK Parti Vekil listesine, AK Parti İl Teşkilatına 2011 seçimlerindeki başarılı performansı tekrar yaşatabilir.
Faruk ÇELİK Bey'in Şanlıurfa AK Partiye getirdiği bu olumlu pozitif siyasi hareketlilik Şanlıurfa esnafına, sanayicisine ve seçmenlere moral vermektedir. Şanlıurfa vatandaşı ve seçmenlerini iyi analiz eden ve ikna yöntemini çok iyi uygulayan biri olarak diğer vekillerin de çalışma performansına etki yaptığına şahit oluyoruz.
Fakat ben Sayın Bakanımızın 2014 yerel seçimlerinde Şanlıurfa halkına vermiş olduğu Raylı sistem toplu taşımacılık vaadinin yerine getirmesi için bu işin özellikle takipçisi olacağım. Sayın Faruk ÇELİK Bey Urfa'da çok sayıda işsiz Şanlıurfa gençlerine karşı duyarlı çalışması çok takdir görmektedir. Bu konuda kendisine bir Urfalı olarak teşekkürü borç bilirim.
Bir taraftan geri kalmışlığı çok çalışarak yenmenin gereği yapılırken diğer taraftan sürekli büyüyen ve gelişen Şanlıurfa'nın temel sorunları olan başta eğitim, sağlık ve ulaşım sorunlarının yanında şehircilik hizmetleri kent yaşamı alanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat ÇİFTÇİ Bey'in aktif çalışmaları ile sorunları üstesinden geliriz.
1 Kasım seçimlerinde CHP'den Vedat MELİK, HDP'den eski belediye başkanımız Feridun YAZAR bey'in aday olmaları Şanlıurfa genel seçimlere yeni bir heyecan getirecektir. Şanlıurfa bu renkli geçecek seçim ortamında barış, kardeşlik ve centilmenliği elden bırakmayacaktır.
Tüm Şanlıurfa partilerinde olduğu gibi 2015 Haziran seçimleri listelerinde Şanlıurfa merkez adaylarının olmayışları haklı ve büyük eleştirilere neden olmuştu. Bu eleştirilerden sonra AK Parti listesinde Şanlıurfa için gelecek vad eden Üniversite ve Nur Cemaati içinde çok mütevazı bir kişiliği olan M. Ali CEVHERİ bu boşluğu dolduracak güçtedir.
HDP'den Feridun YAZAR Şanlıurfa ve Türkiye genelinde ki Kürt Siyasetinde sevilen ve ağırlığı olan bir değerdir, HDP'de böylece Urfa merkezden bu eleştirilere karşı yerinde bir tespit yapmıştır. Ben şahsen Feridun YAZAR Beyin Türkiye Barışı adına Mecliste etkin bir çalışma yapacağına inanıyorum.
CHP'den Vedat MELİK Bey daha önce de CHP çatısı altında Milletvekilliği yapmış ve bu süre zarfında mecliste Şanlıurfa'nın sorunlarını en fazla dile getiren vekil olmuştur.
Vedat MELİK Bey bu saygın kişiliği ile partili olsun olmasın 1 Kasım seçimlerinde liste başı olarak partililere büyük umut vermektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.