RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

BÜYÜKŞEHİR TURİZM ÇALIŞMASI

İlimiz Şanlıurfa Turizm potansiyeli olarak çok zengin Tarihi ve Kültürel bir mirasa sahiptir. Dünya medeniyetlerinin merkezi olarak kabul edilen Mezopotamya bölgelerinde tarihin en eski yapıtlarından tutun da insanların yaz ve kış aylarında dinlenme merkezleri olan Baraj gölü ve nehir kıyıları bakımından da birçok imkana sahibiz. Büyükşehir öncesi dönemlerde şehir merkezi ve ilçelerde mevcut olan turizm alanları ciddi anlamda belirli bir program dahilinde ele alınmadı. Şanlıurfa’da Büyükşehir olarak şansız bir süreç yaşadık C.GÜVENÇ döneminde Millet hanı Projesi ele alındı fakat henüz belirgin bir durum yok. C.GÜVENÇ İN bırakmış olduğu Ekonomik borç Enkazı ile Başkan Nihat ÇİFTÇİ Beye zor bir çalıma ortamı bıraktı. Celalettin Bey hiçbir dalgeç ve Köprülü kavşak Projesi bitirmedi. Sadece yüklü bir borç yükü bırakıp gitmesi hayal kırıklığı yarattı. C.GÜVENÇ ve daha önceki Valiler döneminde turizme yönelik birçok Sodes ve Karacadağ Kalkınma ajansında Projeler rant amaçlı ve Fetöcü elemanlar tarafından suiistimal edildi. Yapılan projelerin çoğu amaçları dışında kullanıldı. Fetöcülerin bir diğer olumsuz yanları da Sodes ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından aldıkları Kredi paraları ile gözle görülür turistik bir proje olan Millet Hanı Projesini yarıda bırakıp gitti. Oysa Urfada ki Millet hanı İstanbul Kapalı çarşıdan daha büyük bir özelliğe sahip. Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Nihat ÇİFTÇİ Bey’in turizm alanındaki sorunlara “Yerel Çözüm” getirme çaba ve çalışmaları aktif ve etkin bir şekilde ele alındı.. Özellikle Halfeti’de Büyükşehir Belediyesinin esnaf kesimi ile beraber konuyu STK’lar ile birlikte ele almaları çok iyi. Şanlıurfa’daki çok çeşitli ve zengin turizm alanları modern bir şekilde ele alınıp çözüm bulması yalnız Büyükşehir ile bitmiyor. Asıl sorun Turizm Bakanlığı ve Özel sektörün Turizm alanlarını işletmeye açması gerekir. Şanlıurfa da Butik Otel ve Konak Cafe türü mekanlar Turistik mekan gösteriliyor. Bu çok yanlış yiyecek içecek Kültürü ile Urfa Yerel Yemek mutfağı bir olamaz Yemek işletmeciliği ile Turizm bir değildir.. Ülkemizde ve ilimiz Şanlıurfa’da mevcut olan turizm kaynaklarının işletmeye açılması demek hizmet sunumu anlamında Şanlıurfa’daki işsizliği büyük ölçüde giderecektir. Bacası tüten fabrikalar gibi çalışan eleman sayısı kadar Turizm sektöründe geçim kaynağımız olabilir. Turizm amaçlı zengin iş alanları için İlimizde bulunan Turizm Lisesi Turizm alt yapısında çalışacak kalifiye meslek elemanı öğrencilerin yetişmesi çok olumlu. Kültür Müdürlüğü kokartlı eleman kurs ve seminer çalışması yapmadılar. Urfa ili topraklarında çıkan Siverek ve Suruç Boztepe köyündeki mozaikler ilgisiz kalındı. Büyükşehir Belediye Başkanlığının Turizm zabıtası iş alımları ve Şanlıurfa Mutfak kültürünü geliştirmek amaçlı çalışmaları turizm alt yapısı için eleman yetiştirme girişimi sayesinde Şanlıurfa esnaf kesimi için önemli bir büyük bir kazanç kapısı olacaktır.    
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2017 - Pazartesi

BÜYÜKŞEHİR TURİZM ÇALIŞMASI

İlimiz Şanlıurfa Turizm potansiyeli olarak çok zengin Tarihi ve Kültürel bir mirasa sahiptir. Dünya medeniyetlerinin merkezi olarak kabul edilen Mezopotamya bölgelerinde tarihin en eski yapıtlarından tutun da insanların yaz ve kış aylarında dinlenme merkezleri olan Baraj gölü ve nehir kıyıları bakımından da birçok imkana sahibiz.

Büyükşehir öncesi dönemlerde şehir merkezi ve ilçelerde mevcut olan turizm alanları ciddi anlamda belirli bir program dahilinde ele alınmadı. Şanlıurfa’da Büyükşehir olarak şansız bir süreç yaşadık C.GÜVENÇ döneminde Millet hanı Projesi ele alındı fakat henüz belirgin bir durum yok.

C.GÜVENÇ İN bırakmış olduğu Ekonomik borç Enkazı ile Başkan Nihat ÇİFTÇİ Beye zor bir çalıma ortamı bıraktı. Celalettin Bey hiçbir dalgeç ve Köprülü kavşak Projesi bitirmedi. Sadece yüklü bir borç yükü bırakıp gitmesi hayal kırıklığı yarattı.

C.GÜVENÇ ve daha önceki Valiler döneminde turizme yönelik birçok Sodes ve Karacadağ Kalkınma ajansında Projeler rant amaçlı ve Fetöcü elemanlar tarafından suiistimal edildi.

Yapılan projelerin çoğu amaçları dışında kullanıldı. Fetöcülerin bir diğer olumsuz yanları da Sodes ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından aldıkları Kredi paraları ile gözle görülür turistik bir proje olan Millet Hanı Projesini yarıda bırakıp gitti. Oysa Urfada ki Millet hanı İstanbul Kapalı çarşıdan daha büyük bir özelliğe sahip.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Nihat ÇİFTÇİ Bey’in turizm alanındaki sorunlara “Yerel Çözüm” getirme çaba ve çalışmaları aktif ve etkin bir şekilde ele alındı.. Özellikle Halfeti’de Büyükşehir Belediyesinin esnaf kesimi ile beraber konuyu STK’lar ile birlikte ele almaları çok iyi.

Şanlıurfa’daki çok çeşitli ve zengin turizm alanları modern bir şekilde ele alınıp çözüm bulması yalnız Büyükşehir ile bitmiyor. Asıl sorun Turizm Bakanlığı ve Özel sektörün Turizm alanlarını işletmeye açması gerekir.

Şanlıurfa da Butik Otel ve Konak Cafe türü mekanlar Turistik mekan gösteriliyor. Bu çok yanlış yiyecek içecek Kültürü ile Urfa Yerel Yemek mutfağı bir olamaz Yemek işletmeciliği ile Turizm bir değildir..

Ülkemizde ve ilimiz Şanlıurfa’da mevcut olan turizm kaynaklarının işletmeye açılması demek hizmet sunumu anlamında Şanlıurfa’daki işsizliği büyük ölçüde giderecektir. Bacası tüten fabrikalar gibi çalışan eleman sayısı kadar Turizm sektöründe geçim kaynağımız olabilir.

Turizm amaçlı zengin iş alanları için İlimizde bulunan Turizm Lisesi Turizm alt yapısında çalışacak kalifiye meslek elemanı öğrencilerin yetişmesi çok olumlu. Kültür Müdürlüğü kokartlı eleman kurs ve seminer çalışması yapmadılar. Urfa ili topraklarında çıkan Siverek ve Suruç Boztepe köyündeki mozaikler ilgisiz kalındı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığının Turizm zabıtası iş alımları ve Şanlıurfa Mutfak kültürünü geliştirmek amaçlı çalışmaları turizm alt yapısı için eleman yetiştirme girişimi sayesinde Şanlıurfa esnaf kesimi için önemli bir büyük bir kazanç kapısı olacaktır.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.