RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

BÜYÜKŞEHİR HERYERDE

Genel anlamı itibarı ile hizmet anlamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi Bey'in her yerde herkesi kucaklaması tüm toplum kesimi ile barışık olması partili partisiz tüm Şanlıurfalıların beklentisi budur. Ve Bize göre de böyle olması gerekir.İlk Büyükşehir Belediye Başkanı ile Şanlıurfalı arasında bir doku uyumsuzluğunun yaşandığı bir gerçektir. Şanlıurfa'da ancak bir Şanlıurfalının Yerel Hizmetlerde çok daha etkin bir hizmet yapacağını bir Urfalı olmayanın başarı şansının çok zayıf olacağı çok iyi anlaşıldı.Çok büyük destek vermemize rağmen Şanlıurfa'daki hizmetleri bırakarak adeta Şanlıurfa'yı terk eden Celalettin GÜVENÇ kendisine eleştiri yapanlara şarlatan ifadesini kullanmıştı. Fakat herkes kimin şarlatan olduğunu gördü. Bu konuda fazla durmak istemiyorum. Yalnız bu süre içinde Celalettin Beyin çok iyi çalıştığını öve öve bitiremeyen Şanlıurfa yerel basını Özel idare bütçesi ile Şanlıurfa Belediye Bütçesi borcunun nasıl 800 yüz trilyona çıkarıldığını açıklasınlar. Çünkü o borç para ile tüm Şanlıurfa lı borçlanmış durumda.Büyük bir sorumluluk üstlenen yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi Bey'in ekonomik sıkıntıları had safhada Siyasilerimizin ve özellikle Bakanımızın destekleri şart.Yeni Büyükşehir Başkanı Nihat Bey kendi kadroları ile çalışıp sorumluluk üstlenmesi çok haklı bir istemdir. Tanımadığı ve hiç çalışmadığı şahıslarla çalışması Nihat Bey'e zaman kaybettirir. Celalettin Güvenç kendi kadroları ile başarılı olmadığı da ayrı bir gerçektir.Çok önemli bir ayrıntı da Belediye ye giden vatandaşların çoğu toplantı var diyerek geri çevriliyor. Belediye çalışanları bu tür toplantıları saat 16 dan sonraya bırakmaları sorunları büyük ölçüde çözecektir.Celalettin Güvenç Yerel hizmetlerde kendi dışındaki muhalefeti yok sayan çalışmaları ile AK Parti'ye oy kaybettirdi. HDP'Yİ sevmeyebiliriz ama yok sayamayız. HDP'YE oy vermiş diye insanlar işten çıkarıldı ilçelere sürgün edildi. Bununla birlikte Fakıbaba'yı desteklemiş insanlar da Yine sürgün edilen personeller halen ortada. Yerel Belediyeler hizmet yeridir. Belediye Hizmetlerinde particilik yapanları ve ayrımcılık yapanları Şanlıurfa halkı elbette ki sevmez.Yerel Hizmetler anlamında tüm Şanlıurfa'yı kucaklayan bir anlayışla Nihat Başkanın büyük hizmetlere imza atacağını düşünüyorum. Büyükşehir'in büyük sorunları altında ezilen Celalettin GÜVENÇ Şanlıurfa halkının güvenini kaybetmişti. Nihat Başkanın 6 yıl önce Karaköprü için tasarladığı toplu taşımacılık ve raylı sistem projesini Şanlıurfa Geneli için uygulayacak diye düşünüyorum. Yeni yollar ve caddeler ile Şanlıurfa ancak nefes alabilir. Karaköprüde yapılan Yeşil alan ve ağaçlandırmanın Şanlıurfa genelinde de yapılması gerekir. Nihat Başkandan acil eylem planında 1-Raylı sistemin yapılması 2- Yeni caddelerin açılması 3- Şanlıurfa'da ve çevresinde ağaçlandırma çalışmalarına öncelik verilmesi Tüm Şanlıurfa halkının en büyük arzusudur.
Ekleme Tarihi: 29 Kasım 2015 - Pazar

BÜYÜKŞEHİR HERYERDE


Genel anlamı itibarı ile hizmet anlamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi Bey'in her yerde herkesi kucaklaması tüm toplum kesimi ile barışık olması partili partisiz tüm Şanlıurfalıların beklentisi budur. Ve Bize göre de böyle olması gerekir.
İlk Büyükşehir Belediye Başkanı ile Şanlıurfalı arasında bir doku uyumsuzluğunun yaşandığı bir gerçektir. Şanlıurfa'da ancak bir Şanlıurfalının Yerel Hizmetlerde çok daha etkin bir hizmet yapacağını bir Urfalı olmayanın başarı şansının çok zayıf olacağı çok iyi anlaşıldı.
Çok büyük destek vermemize rağmen Şanlıurfa'daki hizmetleri bırakarak adeta Şanlıurfa'yı terk eden Celalettin GÜVENÇ kendisine eleştiri yapanlara şarlatan ifadesini kullanmıştı.
Fakat herkes kimin şarlatan olduğunu gördü. Bu konuda fazla durmak istemiyorum. Yalnız bu süre içinde Celalettin Beyin çok iyi çalıştığını öve öve bitiremeyen Şanlıurfa yerel basını Özel idare bütçesi ile Şanlıurfa Belediye Bütçesi borcunun nasıl 800 yüz trilyona çıkarıldığını açıklasınlar. Çünkü o borç para ile tüm Şanlıurfa lı borçlanmış durumda.
Büyük bir sorumluluk üstlenen yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi Bey'in ekonomik sıkıntıları had safhada Siyasilerimizin ve özellikle Bakanımızın destekleri şart.
Yeni Büyükşehir Başkanı Nihat Bey kendi kadroları ile çalışıp sorumluluk üstlenmesi çok haklı bir istemdir. Tanımadığı ve hiç çalışmadığı şahıslarla çalışması Nihat Bey'e zaman kaybettirir. Celalettin Güvenç kendi kadroları ile başarılı olmadığı da ayrı bir gerçektir.
Çok önemli bir ayrıntı da Belediye ye giden vatandaşların çoğu toplantı var diyerek geri çevriliyor. Belediye çalışanları bu tür toplantıları saat 16 dan sonraya bırakmaları sorunları büyük ölçüde çözecektir.
Celalettin Güvenç Yerel hizmetlerde kendi dışındaki muhalefeti yok sayan çalışmaları ile AK Parti'ye oy kaybettirdi. HDP'Yİ sevmeyebiliriz ama yok sayamayız. HDP'YE oy vermiş diye insanlar işten çıkarıldı ilçelere sürgün edildi.
Bununla birlikte Fakıbaba'yı desteklemiş insanlar da Yine sürgün edilen personeller halen ortada. Yerel Belediyeler hizmet yeridir. Belediye Hizmetlerinde particilik yapanları ve ayrımcılık yapanları Şanlıurfa halkı elbette ki sevmez.
Yerel Hizmetler anlamında tüm Şanlıurfa'yı kucaklayan bir anlayışla Nihat Başkanın büyük hizmetlere imza atacağını düşünüyorum. Büyükşehir'in büyük sorunları altında ezilen Celalettin GÜVENÇ Şanlıurfa halkının güvenini kaybetmişti.
Nihat Başkanın 6 yıl önce Karaköprü için tasarladığı toplu taşımacılık ve raylı sistem projesini Şanlıurfa Geneli için uygulayacak diye düşünüyorum. Yeni yollar ve caddeler ile Şanlıurfa ancak nefes alabilir. Karaköprüde yapılan Yeşil alan ve ağaçlandırmanın Şanlıurfa genelinde de yapılması gerekir.
Nihat Başkandan acil eylem planında 1-Raylı sistemin yapılması 2- Yeni caddelerin açılması 3- Şanlıurfa'da ve çevresinde ağaçlandırma çalışmalarına öncelik verilmesi Tüm Şanlıurfa halkının en büyük arzusudur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.