RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

BEREKETLİ KUTSAL AYLAR

İslam İnancı gereği olan Mübarek kutsal Aylardan Recep Şaban ve Ramazan ayların nın  Rahmet ve Bereket ayları olarak ta bilinir Muhakkak ki Bu söylemiş olduğumuz Kutsal ve mübarek aylardan başka Şevval ve Muharrem ayları da İslam da kutsal ayları yaşamak ve o gayreti sarf etmek Yüce Rabbimiz Katında çok makbul ecri ve sevabı çoktur..                                                                                                                                                                                            Rabim bizleri ve tüm inananları inancı ile beraber birlikte yaşamayı da nasip etsin. Bu saymış olduğumuz ayların dışında ve içinde çok mübarek ve kutsal günler de vardır. Kadir gecesi gibi İslam Dini nin esas kaynak kitabı Kuran-Kerim Yüce Rabbimiz tarafından Ramazan  ayın da indirildiği bilinmektedir. Bu kutsal Aylardan Ramazan ayının son 10 günü içinde Kadir gecesi olarak olduğu rivayet edilir. Rabbim kısmet ederse yaşayacağımız Mübarek Kuran ve Kadir gecesinde Yüce Kitabımızı okuyup anlayanlardan eylesin.                                               Zira İslam Dünyası başta olmak üzere şu anda kitabımı zı anlamak şuuru na çok fazla ihtiyaç vardır. Bu mübarek Kutsal aylarda Rabbimize karşı Şükran borcumuzu eda ederken Müslümanların kendi içlerin de başta olmak üzere Maddi paylaşım içinde olmaları Tolum olarak ayrı bir mutluluk kaynağı olup insanlar bu tür davranışlardan ekonomik durumu iyi olmayanlar olarak ayrı bir sevinç ortamında kaynaşırlar.. İslami ittikat ve inanç sahipleri maddi olarak dayanışma örneği gösterirken İslam inancı dışında li insanlar da bu ekonomik paylaşımdan faydalanırlar. Şu anda Avrupa da sosyal ve insan hakları paylaşım ve dayanışması nı İslam inancından örnek almışlardır. İşte bu güzel örneklerle dolu olan mübarek ayların anlam ve önemi Mana ve Maddi olarak ikisinin birlikte paylaşıldığında Tüm toplumda ki yaşanan çatışma ortamları yok olup gider.” Çünkü islami kural ve esaslar Kan dökmeyi haram kılarken diğer yandan insanların kendi çevreleri ile de sorumlu ve barışık olmayı emreder”.. Bu güzel İslami esaslara uyduğumuzda kişiler,Devletler başta olmak üzere bir birleri ile barışık bir yaşam tarzı ile yaşadıklarında tüm sorunlar ve toplumsal tüm çatışma sebepleri kendiliğinden çözülür. Rabbimiz bizlere ve tüm insanlara islami kural kaide ve adalet ölçüsü  içinde yaşamayı nasip etsin.. Bu vesile ile içinde olduğumuz Mübarek Aylar , gün ve gecelerin yüzü hürmetine özellikle Ülkemizde ki Referandum süreci içinde herkesin birbirlerine saygı ölçüsü içinde davranmalarını , Ülkemiz ve Dünya ya barış ve huzur getirmesini  diler Saygılar sunarım..
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2017 - Cuma

BEREKETLİ KUTSAL AYLAR

İslam İnancı gereği olan Mübarek kutsal Aylardan Recep Şaban ve Ramazan ayların nın  Rahmet ve Bereket ayları olarak ta bilinir Muhakkak ki Bu söylemiş olduğumuz Kutsal ve mübarek aylardan başka Şevval ve Muharrem ayları da İslam da kutsal ayları yaşamak ve o gayreti sarf etmek Yüce Rabbimiz Katında çok makbul ecri ve sevabı çoktur..                                                                                                                                                                                            Rabim bizleri ve tüm inananları inancı ile beraber birlikte yaşamayı da nasip etsin. Bu saymış olduğumuz ayların dışında ve içinde çok mübarek ve kutsal günler de vardır. Kadir gecesi gibi İslam Dini nin esas kaynak kitabı Kuran-Kerim Yüce Rabbimiz tarafından Ramazan  ayın da indirildiği bilinmektedir. Bu kutsal Aylardan Ramazan ayının son 10 günü içinde Kadir gecesi olarak olduğu rivayet edilir.

Rabbim kısmet ederse yaşayacağımız Mübarek Kuran ve Kadir gecesinde Yüce Kitabımızı okuyup anlayanlardan eylesin.                                               Zira İslam Dünyası başta olmak üzere şu anda kitabımı zı anlamak şuuru na çok fazla ihtiyaç vardır.

Bu mübarek Kutsal aylarda Rabbimize karşı Şükran borcumuzu eda ederken Müslümanların kendi içlerin de başta olmak üzere Maddi paylaşım içinde olmaları Tolum olarak ayrı bir mutluluk kaynağı olup insanlar bu tür davranışlardan ekonomik durumu iyi olmayanlar olarak ayrı bir sevinç ortamında kaynaşırlar..

İslami ittikat ve inanç sahipleri maddi olarak dayanışma örneği gösterirken İslam inancı dışında li insanlar da bu ekonomik paylaşımdan faydalanırlar. Şu anda Avrupa da sosyal ve insan hakları paylaşım ve dayanışması nı İslam inancından örnek almışlardır.

İşte bu güzel örneklerle dolu olan mübarek ayların anlam ve önemi Mana ve Maddi olarak ikisinin birlikte paylaşıldığında Tüm toplumda ki yaşanan çatışma ortamları yok olup gider.” Çünkü islami kural ve esaslar Kan dökmeyi haram kılarken diğer yandan insanların kendi çevreleri ile de sorumlu ve barışık olmayı emreder”..

Bu güzel İslami esaslara uyduğumuzda kişiler,Devletler başta olmak üzere bir birleri ile barışık bir yaşam tarzı ile yaşadıklarında tüm sorunlar ve toplumsal tüm çatışma sebepleri kendiliğinden çözülür. Rabbimiz bizlere ve tüm insanlara islami kural kaide ve adalet ölçüsü  içinde yaşamayı nasip etsin..

Bu vesile ile içinde olduğumuz Mübarek Aylar , gün ve gecelerin yüzü hürmetine özellikle Ülkemizde ki Referandum süreci içinde herkesin birbirlerine saygı ölçüsü içinde davranmalarını , Ülkemiz ve Dünya ya barış ve huzur getirmesini  diler Saygılar sunarım..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.