RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

BEDİZZAMAN VE SALİH ÖZCAN

Çok değerli hemşerimiz Salih ÖZCAN Ağabeyin ebediyete göç etmesi başta İslam alemi ve Ortadoğu daha sonra da Türkiye ve Şanlıurfa için eşi benzeri ve yeri doldurulamayacak bir hizmet adamı ve bir önemli değerdi.İslama ve ülkemize birçok alanda hizmet sunan Salih ÖZCAN Ağabeyin cenaze namazına katılmak bize de çok şükür nasip oldu. Diyarbakır Ulu CAMİİ İmamı Ali Hocanın kıldırdığı cenaze namazında Türkiye'nin her yerinden gelen insanların yanı sıra ülkemizde eğitim gören Arap Dünyası öğrencilerinin katıldığı on binlerce insan vardı.Değerli hizmet adamı Salih ÖZCAN Ağabey ile birçok kişinin hatırası vardır. Bende 1975 Lise yıllarında Salih Ağabeyin yeğeni Rahmetli Ahmet ÖZCAN ( İmparator ) ile samimi bir arkadaşlık bağımız vardı. Mısır'da El Ezher İslam Enstitüsünü bitiren bu kardeşimiz daha sonra İstanbul'da kendisini Kur'an hizmetlerine adayıp hastalanarak vefatında ise erkek öğrenciler hariç 1500 kız öğrencisi cenaze namazına katılmıştı. Allah rahmet eylesin.Genelde Salih ÖZCAN Ağabey ve aile bireylerine baktığımızda kendilerini İslam ve Kur'an hizmetlerine adayan şahsiyetler olarak görmekteyiz. Yüce Allah hepsinden daimen ve ebeden razı olsun.Bu önemli şahsiyetin cenaze namazına birçok hemşerimiz ve Eski Belediye Başkanımız İ.HalilÇellik'te katılmıştı. Cenaze namazında kısa birer konuşma yapan Başbakan Yardımcımız Bülent ARINÇ ve Üstat Said-i Nursi'nin Talebelerinden Mehmet FIRINCI, Abdullah YEĞİN, TBMM Başkanı İsmetYILMAZ , Fatih Belediye Başkanı Mustafa DEMİR VE Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet AKGÜNDÜZ katılmıştı.Başbakan yardımcımız Bülent ARINÇ, Salih ÖZCAN ile ilgili olarak 65-70 yılları arasında Ankara Denizciler Caddesindeki Salih Ağabeyin bürosunda İslami yayınlarla beraber Hilal Mecmuasını çıkarttığını ve o dönem İslam gençliği üzerinde çok önemli etkiler bıraktığı bilgilerini aktardı.Prof. Ahmet AKGÜNDÜZ ise ÜstatBediüzzaman ve Salih Ağabeyin Akademik anlamda hizmetlerini anlatırken Üstat ""Bediüzzaman'ın Salih Ağabey'e sen bizim Hariciye Nazırımızsın"" diyerek aynı zamanda soy olarak da hem Seyyid hem de Şerifsin ifadelerini kullanmıştır. Böylece ÜstadBediüzzamanSalih ÖZCAN Ağabeyin İslam ülkelerinde ve Ortadoğu'da çok büyük görev ve hizmet yaptığını teyit etmektedir.Bende Salih Ağabeyin yeğeni olan Şanlıurfa Milletvekilimiz Halil ÖZCAN için AK Parti'nin İslam ülkeleri ve Ortadoğu'ya açılan kapısı derken diplomasi anlamında vekilimiz Halil ÖZCAN'IN önemli roller üstlendiği gerçeğini belirttim. Salih ÖZCAN Ağabey çıkartmış olduğu kitap ve dergilerle Türkiye'deki tekçi Kemalist sol akımlara karşı çare olarak Seyit Kutub un ""Din dediğin budur"" ve ""İslam'da sosyal adalet"" Kitabını çıkartarak sol akımlara karşı Devleti ve Ülkemiz gençliğini yanlışlara karşı muhafaza etmiştir.Şimdi değerli Devlet ve Hükümet kanadının Salih ÖZCAN Ağabey gibi olmasa da kaç tane Şanlıurfalı Bürokrata görev ve fırsat verdiklerini sormak ve talep etmek hakkımız değil midir.
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2015 - Salı

BEDİZZAMAN VE SALİH ÖZCAN

Çok değerli hemşerimiz Salih ÖZCAN Ağabeyin ebediyete göç etmesi başta İslam alemi ve Ortadoğu daha sonra da Türkiye ve Şanlıurfa için eşi benzeri ve yeri doldurulamayacak bir hizmet adamı ve bir önemli değerdi.
İslama ve ülkemize birçok alanda hizmet sunan Salih ÖZCAN Ağabeyin cenaze namazına katılmak bize de çok şükür nasip oldu. Diyarbakır Ulu CAMİİ İmamı Ali Hocanın kıldırdığı cenaze namazında Türkiye'nin her yerinden gelen insanların yanı sıra ülkemizde eğitim gören Arap Dünyası öğrencilerinin katıldığı on binlerce insan vardı.
Değerli hizmet adamı Salih ÖZCAN Ağabey ile birçok kişinin hatırası vardır. Bende 1975 Lise yıllarında Salih Ağabeyin yeğeni Rahmetli Ahmet ÖZCAN ( İmparator ) ile samimi bir arkadaşlık bağımız vardı.
Mısır'da El Ezher İslam Enstitüsünü bitiren bu kardeşimiz daha sonra İstanbul'da kendisini Kur'an hizmetlerine adayıp hastalanarak vefatında ise erkek öğrenciler hariç 1500 kız öğrencisi cenaze namazına katılmıştı. Allah rahmet eylesin.
Genelde Salih ÖZCAN Ağabey ve aile bireylerine baktığımızda kendilerini İslam ve Kur'an hizmetlerine adayan şahsiyetler olarak görmekteyiz. Yüce Allah hepsinden daimen ve ebeden razı olsun.
Bu önemli şahsiyetin cenaze namazına birçok hemşerimiz ve Eski Belediye Başkanımız İ.HalilÇellik'te katılmıştı. Cenaze namazında kısa birer konuşma yapan Başbakan Yardımcımız Bülent ARINÇ ve Üstat Said-i Nursi'nin Talebelerinden Mehmet FIRINCI, Abdullah YEĞİN, TBMM Başkanı İsmetYILMAZ , Fatih Belediye Başkanı Mustafa DEMİR VE Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet AKGÜNDÜZ katılmıştı.
Başbakan yardımcımız Bülent ARINÇ, Salih ÖZCAN ile ilgili olarak 65-70 yılları arasında Ankara Denizciler Caddesindeki Salih Ağabeyin bürosunda İslami yayınlarla beraber Hilal Mecmuasını çıkarttığını ve o dönem İslam gençliği üzerinde çok önemli etkiler bıraktığı bilgilerini aktardı.
Prof. Ahmet AKGÜNDÜZ ise ÜstatBediüzzaman ve Salih Ağabeyin Akademik anlamda hizmetlerini anlatırken Üstat ""Bediüzzaman'ın Salih Ağabey'e sen bizim Hariciye Nazırımızsın"" diyerek aynı zamanda soy olarak da hem Seyyid hem de Şerifsin ifadelerini kullanmıştır.
Böylece ÜstadBediüzzamanSalih ÖZCAN Ağabeyin İslam ülkelerinde ve Ortadoğu'da çok büyük görev ve hizmet yaptığını teyit etmektedir.
Bende Salih Ağabeyin yeğeni olan Şanlıurfa Milletvekilimiz Halil ÖZCAN için AK Parti'nin İslam ülkeleri ve Ortadoğu'ya açılan kapısı derken diplomasi anlamında vekilimiz Halil ÖZCAN'IN önemli roller üstlendiği gerçeğini belirttim.
Salih ÖZCAN Ağabey çıkartmış olduğu kitap ve dergilerle Türkiye'deki tekçi Kemalist sol akımlara karşı çare olarak Seyit Kutub un ""Din dediğin budur"" ve ""İslam'da sosyal adalet"" Kitabını çıkartarak sol akımlara karşı Devleti ve Ülkemiz gençliğini yanlışlara karşı muhafaza etmiştir.
Şimdi değerli Devlet ve Hükümet kanadının Salih ÖZCAN Ağabey gibi olmasa da kaç tane Şanlıurfalı Bürokrata görev ve fırsat verdiklerini sormak ve talep etmek hakkımız değil midir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.