RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

AMAÇ GÜVENSİZLİK ORTAMI

Son olarak bombalı kanlı eylem ve ölümler yüreklerimizi yakarken diğer taraftan Cudi Dağında devam eden yangında ciğerlerimizi yakmakta. Kürdistan coğrafyasında bu tür olay ve eylemler artık olağan bir hale gelmiştir. Bu tür olaylarda yalnız Kürtler değil Arap ve Türkmen kardeşlerimizde aynı kaderi ve aynı acıyı yaşamaktalar.Evde, işte, çarşıda her nerde olursa olsun yangınlara karşı ilk müdahale edeler komşularımızdır. Bu nedenle Kobani'deki yıkılan ve hayalet şehir haline gelen oradaki insanlara yardım amacıyla gelenlerin düşünceleri felsefeleri ve hayat görüşleri ne olursa olsun gelenler tamamen insani amaçlı olup büyük bir insanlık hareketi sergilemişlerdir.Bu bombalı saldırı ve ölümler halkların dayanışmasını engellemek ve ülke genelinde güvenlik sorunu varmış gibi bir algı oluşturmayı hedeflemekte.Son Kale olarak Ülkemiz de Mevcut bütün zenginliklerimize göz koyan Emperyal güçler böyle kaotik ortamlar yaratarak bizleri kırdırmaktalar. Bu konuda eğer bizleri üzen olaylara bazılarımız güler sek, en büyük kötülüğü kendi kendimize yapmış oluruz..Türkiye'de bu tür yangınlara İktidar ve İktidar parti teşkilatları ilk Müdahale ile her türlü yardımda bulunan Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK Bey ve Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanları ile yapmış oldukları yardımdan dolayı kendilerine teşekkür etmemiz gerekir. Yardım ve davranışları ile AK Parti ve diğer Muhalif partilerin yardımları takdir edilmektedir.İşid zulmünden dolayı iki yıldır her türlü kanlı saldırı yaşayan insanlar diğer taraftan dost ve müttefik denen Amerikalıların bombaları ile evleri yıkıldı yani kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Bölgede yaşayan Kürtler artık kimlerin dost kimlerin düşman olduklarını bilmiyorlar. Hatta Kürdün Kürde kırdırılması onlar için en büyük hayal kırıklığı olmakta.Kendilerini Türkiye Sol'u olarak adlandıran ve Kobani'deki ölüm ve yıkımlara yardım için gelen genç insanlar bir taraftan ölürken diğer taraftan sosyal medyada bu ölenlere top, ibne, kahpe gibi ahlak dışı söylemlerde bulunanlara diyecek hiçbir şey bulamıyorum.Aslında bu yapılanlar Kürt - Türk Halklarının dayanışma ve dostluğunu engellemiştir. Zulme karşı yapılan işbirliğini puşt ve şerefsizce söylemlerle dostluklar engellenmekte.Hangi toplumda hırsız, mıtrıp ,katil , zalim, top ve ibne yok ki. Ortada tamamen insani yardım ve dayanışmayı hedefleyen bu tür çalışmaları böyle ahlaksızca söylemlerle engellemek insani ve islami duygularla bağdaşmıyor.2 yıldır tüm Dünyanın gözü kulağı Suruç ve Kobani'de yaşanan katliamı herkes biliyor. Yurdun çeşitli bölgelerinden Kobani halkı ile yardım ve dayanışma için Kimlik kontrolleri yapılıyor. Fakat bir patlama ile 32 insanın can vermesi sanki Ülke içinde güvenlik sorunu varmış gibi mesajlar verilmekte. İşte bu çok önemli.Bu ülkenin güvenliği ve adalet ölçüsü tüm toplum kesimleri için gerekmektedir. Ne yazık ki Güvenlik güçlerinin içinde de Işid yanlısı Paralelci ve diğer Ajanlar henüz bitmiş değil..
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2015 - Cuma

AMAÇ GÜVENSİZLİK ORTAMI

Son olarak bombalı kanlı eylem ve ölümler yüreklerimizi yakarken diğer taraftan Cudi Dağında devam eden yangında ciğerlerimizi yakmakta. Kürdistan coğrafyasında bu tür olay ve eylemler artık olağan bir hale gelmiştir. Bu tür olaylarda yalnız Kürtler değil Arap ve Türkmen kardeşlerimizde aynı kaderi ve aynı acıyı yaşamaktalar.
Evde, işte, çarşıda her nerde olursa olsun yangınlara karşı ilk müdahale edeler komşularımızdır. Bu nedenle Kobani'deki yıkılan ve hayalet şehir haline gelen oradaki insanlara yardım amacıyla gelenlerin düşünceleri felsefeleri ve hayat görüşleri ne olursa olsun gelenler tamamen insani amaçlı olup büyük bir insanlık hareketi sergilemişlerdir.
Bu bombalı saldırı ve ölümler halkların dayanışmasını engellemek ve ülke genelinde güvenlik sorunu varmış gibi bir algı oluşturmayı hedeflemekte.
Son Kale olarak Ülkemiz de Mevcut bütün zenginliklerimize göz koyan Emperyal güçler böyle kaotik ortamlar yaratarak bizleri kırdırmaktalar. Bu konuda eğer bizleri üzen olaylara bazılarımız güler sek, en büyük kötülüğü kendi kendimize yapmış oluruz..
Türkiye'de bu tür yangınlara İktidar ve İktidar parti teşkilatları ilk Müdahale ile her türlü yardımda bulunan Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK Bey ve Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanları ile yapmış oldukları yardımdan dolayı kendilerine teşekkür etmemiz gerekir. Yardım ve davranışları ile AK Parti ve diğer Muhalif partilerin yardımları takdir edilmektedir.
İşid zulmünden dolayı iki yıldır her türlü kanlı saldırı yaşayan insanlar diğer taraftan dost ve müttefik denen Amerikalıların bombaları ile evleri yıkıldı yani kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Bölgede yaşayan Kürtler artık kimlerin dost kimlerin düşman olduklarını bilmiyorlar. Hatta Kürdün Kürde kırdırılması onlar için en büyük hayal kırıklığı olmakta.
Kendilerini Türkiye Sol'u olarak adlandıran ve Kobani'deki ölüm ve yıkımlara yardım için gelen genç insanlar bir taraftan ölürken diğer taraftan sosyal medyada bu ölenlere top, ibne, kahpe gibi ahlak dışı söylemlerde bulunanlara diyecek hiçbir şey bulamıyorum.
Aslında bu yapılanlar Kürt - Türk Halklarının dayanışma ve dostluğunu engellemiştir. Zulme karşı yapılan işbirliğini puşt ve şerefsizce söylemlerle dostluklar engellenmekte.
Hangi toplumda hırsız, mıtrıp ,katil , zalim, top ve ibne yok ki. Ortada tamamen insani yardım ve dayanışmayı hedefleyen bu tür çalışmaları böyle ahlaksızca söylemlerle engellemek insani ve islami duygularla bağdaşmıyor.
2 yıldır tüm Dünyanın gözü kulağı Suruç ve Kobani'de yaşanan katliamı herkes biliyor. Yurdun çeşitli bölgelerinden Kobani halkı ile yardım ve dayanışma için Kimlik kontrolleri yapılıyor.
Fakat bir patlama ile 32 insanın can vermesi sanki Ülke içinde güvenlik sorunu varmış gibi mesajlar verilmekte.
İşte bu çok önemli.
Bu ülkenin güvenliği ve adalet ölçüsü tüm toplum kesimleri için gerekmektedir. Ne yazık ki Güvenlik güçlerinin içinde de Işid yanlısı Paralelci ve diğer Ajanlar henüz bitmiş değil..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.