RECEP AKYOL
Köşe Yazarı
RECEP AKYOL
 

AK PARTİ'YE İKTİDAR YOLU

1 Kasım'da yapılacak olan Genel Seçimler de Milletvekilleri Parti Listeleri açıklandı. Tüm Partilerin Aday Listelerine baktığımızda 7 Hazirandaki Vekil adaylardan AK Partinin % 40 oranında bir isim değişikliği yaparak İktidarı nerde ve nasıl yapılan yanlışlarla kaybetmenin sebep ve sonuçlarına dair bilgiler ve alternatif aday isimlerle hatalarını telafi edilecek gibiler.MHP'nin ve CHP'nin oylarında bir düşüş olması bekleniyor. Özellikle İktidar olma hesabı yerine CHP Türkiye deki Alevi oylarını tekrar HDP den nasıl gere alabiliriz diye hesap yapmaktadır. HDP ise 2 puanlık bir düşüş ihtimali yüksek. MHP'de Tuğrul TÜRKEŞ ve Meral AKŞENER olayları yanında AK Parti ile MHP'nin Hükümeti kurmaması MHP tabanında ve oylarında bir azalma yapması muhtemeldir.Genel anlamda Türkiye partisi olmak adına Mevcut terör olayları bitmesi halinde Türkiye siyasetinde AK Parti ve HDP ilgi ve çözüm ortağı olarak görülmektedir. 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra Türkiye Genelinde Tırmanan Terör olayları iki parti arasında sıkışıp kalırken yaşanan kan kaybının faturası yoksul halkımıza çıkması asla kabul edilemez..Türkiye ekonomisinde ve siyasetinde kaos ortamı beklentileri çok endişe ve kaygı verici bir ortama gelmesi ""vatandaşta daha kötü olma"" ihtimali yerine tekrardan ""istikrar için AK Partiyi İktidar yapması"" beklentisi ağır basmaktadır.Şanlıurfa da Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Nihat ÇİFTÇİ ve Karaköprü Belediye Başkanlığına seçilen Metin Baydilli sorunları bilen ve çözüm yolu noktaların da aktif olarak çalışmaları AK Parti açısından 1 Kasım Seçimlerinde avantajlı bir ortam oluşturdular.Kim ne derse desin Şanlıurfa AK Parti liste başı olan Faruk ÇELİK Urfa için bir kazançtır. Faruk Çelik Bey'in tekrar Urfa listesine girmesi Şanlıurfa AK Partide kaybedilen oyları tekrar alması büyük ihtimaldir. HDP Listesine yeni dahil edilen Eski Belediye Bakanı Av.Feridun YAZAR siyaseten sevilen ve ağırlığı olan bir şahsiyettir. Bu nedenle AK Parti tekrar zorlanabilir.1 Kasım'da yapılacak seçimler için AK Parti listesine dahil edilen Mehmet Ali CEVHERİ'NİN Seydi EYÜPOĞLUNDAN boşalan yeri rahatlıkla dolduracağına inanıyorum. Nur Camiası tarafından sevilen ve desteklenen bu dostumuz Cevheri veŞeyhanlı aileleri oyları üzerinde etkili olur..Türkiye genelindeki şuan yaşanan çatışma ortamında en fazla zarar görenler yoksul ve mağdur Anadolu ve Güneydoğu yani Türkler ve Kürt vatandaşlardır . Ve bu yaşanan olaylar birçok yıldır denenen savaş pratiğinin kimseye fayda vereceği yok. Halkımızın genel algısı böyle. Bu gerçeği de kimse değiştiremez.AK Partinin İktidardan gidişi ile Türkiye'nin sorunları çok daha karmaşık hale gelmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Türkiye'deki Kürt sorununun gelinen noktada Demokratik ,Yerelve kültürel haklarına kavuşması inkar edilemez bir gerçektir. Birbiriyle akraba olmuş iki halkın ayrıştırılması mümkün değildir..Yaklaşan Kurban Bayramının İslam Alemi ve İnsanlık adına hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim..
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2015 - Salı

AK PARTİ'YE İKTİDAR YOLU

1 Kasım'da yapılacak olan Genel Seçimler de Milletvekilleri Parti Listeleri açıklandı. Tüm Partilerin Aday Listelerine baktığımızda 7 Hazirandaki Vekil adaylardan AK Partinin % 40 oranında bir isim değişikliği yaparak İktidarı nerde ve nasıl yapılan yanlışlarla kaybetmenin sebep ve sonuçlarına dair bilgiler ve alternatif aday isimlerle hatalarını telafi edilecek gibiler.
MHP'nin ve CHP'nin oylarında bir düşüş olması bekleniyor.
Özellikle İktidar olma hesabı yerine CHP Türkiye deki Alevi oylarını tekrar HDP den nasıl gere alabiliriz diye hesap yapmaktadır.
HDP ise 2 puanlık bir düşüş ihtimali yüksek. MHP'de Tuğrul TÜRKEŞ ve Meral AKŞENER olayları yanında AK Parti ile MHP'nin Hükümeti kurmaması MHP tabanında ve oylarında bir azalma yapması muhtemeldir.
Genel anlamda Türkiye partisi olmak adına Mevcut terör olayları bitmesi halinde Türkiye siyasetinde AK Parti ve HDP ilgi ve çözüm ortağı olarak görülmektedir.
7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra Türkiye Genelinde Tırmanan Terör olayları iki parti arasında sıkışıp kalırken yaşanan kan kaybının faturası yoksul halkımıza çıkması asla kabul edilemez..
Türkiye ekonomisinde ve siyasetinde kaos ortamı beklentileri çok endişe ve kaygı verici bir ortama gelmesi ""vatandaşta daha kötü olma"" ihtimali yerine tekrardan ""istikrar için AK Partiyi İktidar yapması"" beklentisi ağır basmaktadır.
Şanlıurfa da Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Nihat ÇİFTÇİ ve Karaköprü Belediye Başkanlığına seçilen Metin Baydilli sorunları bilen ve çözüm yolu noktaların da aktif olarak çalışmaları AK Parti açısından 1 Kasım Seçimlerinde avantajlı bir ortam oluşturdular.
Kim ne derse desin Şanlıurfa AK Parti liste başı olan Faruk ÇELİK Urfa için bir kazançtır. Faruk Çelik Bey'in tekrar Urfa listesine girmesi Şanlıurfa AK Partide kaybedilen oyları tekrar alması büyük ihtimaldir. HDP Listesine yeni dahil edilen Eski Belediye Bakanı Av.Feridun YAZAR siyaseten sevilen ve ağırlığı olan bir şahsiyettir. Bu nedenle AK Parti tekrar zorlanabilir.
1 Kasım'da yapılacak seçimler için AK Parti listesine dahil edilen Mehmet Ali CEVHERİ'NİN Seydi EYÜPOĞLUNDAN boşalan yeri rahatlıkla dolduracağına inanıyorum.
Nur Camiası tarafından sevilen ve desteklenen bu dostumuz Cevheri veŞeyhanlı aileleri oyları üzerinde etkili olur..
Türkiye genelindeki şuan yaşanan çatışma ortamında en fazla zarar görenler yoksul ve mağdur Anadolu ve Güneydoğu yani Türkler ve Kürt vatandaşlardır . Ve bu yaşanan olaylar birçok yıldır denenen savaş pratiğinin kimseye fayda vereceği yok. Halkımızın genel algısı böyle.
Bu gerçeği de kimse değiştiremez.
AK Partinin İktidardan gidişi ile Türkiye'nin sorunları çok daha karmaşık hale gelmesi kaçınılmaz bir gerçektir.
Türkiye'deki Kürt sorununun gelinen noktada Demokratik ,Yerelve kültürel haklarına kavuşması inkar edilemez bir gerçektir.
Birbiriyle akraba olmuş iki halkın ayrıştırılması mümkün değildir..
Yaklaşan Kurban Bayramının İslam Alemi ve İnsanlık adına hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.