Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

ÜMMETİN YETİM COĞRAFYASI ARAKAN/2

İnsan hakları kuruluşlarının vermiş oldukları raporlara göre, 1962-1984 yılları arasında 20.000 Arakan Müslümanı öldürüldü. Yüzlerce kadına tecavüz edildi ve Müslümanların tüm mal varlıklarına el konuldu. Devletin iletişim araçları, İslam dini hakkında yalan ve iftiralar yaymak için kullanıldı. 1978 yılının baharında, 200.000 Müslüman daha Bangladeş’e göçmek zorunda kaldı. 40 yıldır bu insanlar hala derme çatma çalılardan yapılmış kamplarda yaşıyorlar. 1990’lardan sonra Müslümanlar tekrar büyük bir kıyıma uğramış ve yine 200.000 kişi 1992 yılında Bangladeş’e sığınmak zorunda kalmıştır. 24 Ağustos 2017 tarihinde yaşanmış katliamlardan kaçan Arakan’lı Müslümanların sayısı 800 bini bulmaktadır. Çok fakir bir İslam ülkesi olan Bangladeş, Arakan’lı Müslümanları topraklarında ağırlamakta, ancak yiyecek ve barınma konusunda yardım etmekte çok zorlanmaktadır.  Budist çetelerin zulmü, cinayet, toplu tutuklamalar, tecavüz vakaları ve işkence suretinde kendini gösteriyor. Ayrıca, Ekonomi olarak bir çok boykotu yaşayan Myanmar Müslümanları’nın, evleri ve işyerleri ateşe veriliyor.  2012 – 2013 yılları arasında Myanmar’da, çoğu Müslüman 250 kişinin ölümüne neden olan şiddet olayları yüzünden, yaklaşık 140 bin kişi yer değiştirmek durumunda kaldı. Budist çetelerin kontrolünde yaşanan bu olaylara Türkiye dışındaki ülkelerin büyük kısmı sessiz kaldı.  Tarihi zulüm ve işkencelerle dolu Burma Müslümanları, Müslümanlardan gelecek yardıma muhtaç, çaresiz bir şekilde işkence görmeye devam etmektedir. Müslümanların yeniden refaha ve huzura kavuşması için bir an önce, Arakan’da akan kanı durdurucak somut adımlar atılmalıdır.   ARAKAN’A YARDIMLAR DEVAM EDİYOR  Deniz Feneri Derneği, Memur – Sen, Müsiad’ın ortaklaşa  ev projesine bizimde Şanlıurfalılar adına Platform olarak destek olduğumuz Bambu ağacından yapılacak 2 bin evin ilk etapta bini  şubat  ayı sonu itibariyle hak sahibi ailelere verilecektir, Bu ailelerin iaşesi ev malzemeleri, giyim, çocukların sünneti olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2018 - Cuma

ÜMMETİN YETİM COĞRAFYASI ARAKAN/2

İnsan hakları kuruluşlarının vermiş oldukları raporlara göre, 1962-1984 yılları arasında 20.000 Arakan Müslümanı öldürüldü. Yüzlerce kadına tecavüz edildi ve Müslümanların tüm mal varlıklarına el konuldu. Devletin iletişim araçları, İslam dini hakkında yalan ve iftiralar yaymak için kullanıldı. 1978 yılının baharında, 200.000 Müslüman daha Bangladeş’e göçmek zorunda kaldı. 40 yıldır bu insanlar hala derme çatma çalılardan yapılmış kamplarda yaşıyorlar.

1990’lardan sonra Müslümanlar tekrar büyük bir kıyıma uğramış ve yine 200.000 kişi 1992 yılında Bangladeş’e sığınmak zorunda kalmıştır. 24 Ağustos 2017 tarihinde yaşanmış katliamlardan kaçan Arakan’lı Müslümanların sayısı 800 bini bulmaktadır. Çok fakir bir İslam ülkesi olan Bangladeş, Arakan’lı Müslümanları topraklarında ağırlamakta, ancak yiyecek ve barınma konusunda yardım etmekte çok zorlanmaktadır. 

Budist çetelerin zulmü, cinayet, toplu tutuklamalar, tecavüz vakaları ve işkence suretinde kendini gösteriyor. Ayrıca, Ekonomi olarak bir çok boykotu yaşayan Myanmar Müslümanları’nın, evleri ve işyerleri ateşe veriliyor.

 2012 – 2013 yılları arasında Myanmar’da, çoğu Müslüman 250 kişinin ölümüne neden olan şiddet olayları yüzünden, yaklaşık 140 bin kişi yer değiştirmek durumunda kaldı. Budist çetelerin kontrolünde yaşanan bu olaylara Türkiye dışındaki ülkelerin büyük kısmı sessiz kaldı.

 Tarihi zulüm ve işkencelerle dolu Burma Müslümanları, Müslümanlardan gelecek yardıma muhtaç, çaresiz bir şekilde işkence görmeye devam etmektedir. Müslümanların yeniden refaha ve huzura kavuşması için bir an önce, Arakan’da akan kanı durdurucak somut adımlar atılmalıdır.

 

ARAKAN’A YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

 Deniz Feneri Derneği, Memur – Sen, Müsiad’ın ortaklaşa  ev projesine bizimde Şanlıurfalılar adına Platform olarak destek olduğumuz Bambu ağacından yapılacak 2 bin evin ilk etapta bini  şubat  ayı sonu itibariyle hak sahibi ailelere verilecektir, Bu ailelerin iaşesi ev malzemeleri, giyim, çocukların sünneti olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.