Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

İBRAHİM BİN EDHEM HAZRETLERİ’NDEN BEŞ TAVSİYE - 3

ÜÇÜNCÜ TAVSİYE: Allah’ın yarattığı rızkı yediğin ve mülkünde oturduğun halde nankörlük edip, O’na isyan edeceksen, Allah’ın görmediği bir yere git ve orada günahı işle(!) Allah’ın görmediği ve olamayacağına göre, günah işleme! Yüce Allah buyuruyor: “Bir şeyi açığa çıkarırsanız da gizleseniz de kesinlikle Allah her şeyi bilir.” (Ahzab, 54) Gizlilik ilkesi insanlar için geçerlidir. Allah katında ise gizli ile açık ve geçmiş ile gelecek arasında hiçbir farklılık yoktur. Yüce Allah, halkın yoğun olduğu yerlerde açıkça günah işleyenleri gördüğü ve bildiği gibi gecenin karanlıklarında ıssız yerlerde günah işleyenleri de görür ve bilir. Yüce Allah buyuruyor: “Ne yerde ne de gökte zerre (atom) ağırlığınca bir şey Rabbinden gizli değildir. Ve bundan (atomdan) daha küçük ve daha büyük bir şey yok ki apaçık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılı olmasın.” (Yunus, 61) Arap dilinde en küçük bir varlığa yani atoma zerre denir. Yüce Allah insanların atomu bilmediği bir çağda zerre ağırlığınca buyurarak atoma ve atomların ağırlıkları olduğuna vurgu yaptıktan sonra yerde ve gökte zerre ağırlığınca bir şey Rabbinizden gizli değildir buyurdu. Yüce Allah yerdeki, denizlerdeki, atmosferdeki ve uzaydaki bütün atomların bildiği gibi atomdan 100.000 defa daha küçük olan atomun çekirdeğini, çekirdekteki nötronları da bilir, görür ve denetler. Diğer yandan bedensel yapımızı oluşturan hücreleri, hücrelerin çekirdeklerini, çekirdekteki kromozomların üzerindeki genleri ve DNA moleküllerini de bilir, görür ve denetler. Değerli okurlarım! Cep telefonu üreten firmalar, bizim cep telefonumuzun içini, dışını ve kullanımını tüm ayrıntıları ile bizden daha iyi bildikleri gibi, bizi yaratan Allah da içimizi, dışımızı, hücrelerimizi, hücrelerimizin çekirdeklerini çekirdeklerdeki kromozomları, genleri ve DNA moleküllerini tüm ayrıntıları ile bizden daha iyi bilir ve görür. Lütfen elimizi vicdanımıza koyup düşünelim! Bizi, bizden daha iyi bilen Allah, gizlice ve açıkça günah işleyen kullarını bilmez ve görmez mi? Yine tek seçeneğimiz, Günah işlememek!
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2020 - Pazartesi

İBRAHİM BİN EDHEM HAZRETLERİ’NDEN BEŞ TAVSİYE - 3

ÜÇÜNCÜ TAVSİYE:

Allah’ın yarattığı rızkı yediğin ve mülkünde oturduğun halde nankörlük edip, O’na isyan edeceksen, Allah’ın görmediği bir yere git ve orada günahı işle(!)

Allah’ın görmediği ve olamayacağına göre, günah işleme!

Yüce Allah buyuruyor: “Bir şeyi açığa çıkarırsanız da gizleseniz de kesinlikle Allah her şeyi bilir.” (Ahzab, 54)

Gizlilik ilkesi insanlar için geçerlidir. Allah katında ise gizli ile açık ve geçmiş ile gelecek arasında hiçbir farklılık yoktur. Yüce Allah, halkın yoğun olduğu yerlerde açıkça günah işleyenleri gördüğü ve bildiği gibi gecenin karanlıklarında ıssız yerlerde günah işleyenleri de görür ve bilir.

Yüce Allah buyuruyor: “Ne yerde ne de gökte zerre (atom) ağırlığınca bir şey Rabbinden gizli değildir. Ve bundan (atomdan) daha küçük ve daha büyük bir şey yok ki apaçık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılı olmasın.” (Yunus, 61)

Arap dilinde en küçük bir varlığa yani atoma zerre denir. Yüce Allah insanların atomu bilmediği bir çağda zerre ağırlığınca buyurarak atoma ve atomların ağırlıkları olduğuna vurgu yaptıktan sonra yerde ve gökte zerre ağırlığınca bir şey Rabbinizden gizli değildir buyurdu. Yüce Allah yerdeki, denizlerdeki, atmosferdeki ve uzaydaki bütün atomların bildiği gibi atomdan 100.000 defa daha küçük olan atomun çekirdeğini, çekirdekteki nötronları da bilir, görür ve denetler. Diğer yandan bedensel yapımızı oluşturan hücreleri, hücrelerin çekirdeklerini, çekirdekteki kromozomların üzerindeki genleri ve DNA moleküllerini de bilir, görür ve denetler. Değerli okurlarım! Cep telefonu üreten firmalar, bizim cep telefonumuzun içini, dışını ve kullanımını tüm ayrıntıları ile bizden daha iyi bildikleri gibi, bizi yaratan Allah da içimizi, dışımızı, hücrelerimizi, hücrelerimizin çekirdeklerini çekirdeklerdeki kromozomları, genleri ve DNA moleküllerini tüm ayrıntıları ile bizden daha iyi bilir ve görür.

Lütfen elimizi vicdanımıza koyup düşünelim! Bizi, bizden daha iyi bilen Allah, gizlice ve açıkça günah işleyen kullarını bilmez ve görmez mi? Yine tek seçeneğimiz, Günah işlememek!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.