Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

MÜSLÜMAN

Sonsuz kudret ve mutlak adalet sahibi Allah'ı (CC) yegane Hakim, Kur'an-ı Kerimi mukaddes ve değişmez hüküm, Aleyhisselatu Vesselam Efendimizi son Peygamber ve ebedi lider kabul eden, din ve düzen olarak da İslam'ı seçen ve bu hidayet nimetini diğer bütün şereflerin çok üstünde olduğuna inanabilendir.Müslüman;Müslümanlara ve mazlumlara karşı gayet müsamahakâr, merhametli ve alçak gönüllü, İslam'ın ve insanlığın düşmanı olan inkârcı zalimlere karşı ise o nispette ciddi ve cesur davranan, Allah'ın dostlarını dost, düşmanlarını düşman tanıyan sevgi ve nefretinde bu Kur' ani ölçüyü asla elden bırakmayandır.Müslüman; Hakka ve adalete teslim olan, önce kendi kendisiyle yani saf vicdani kanaatiyle, sonra ailesi, çevresi ve Müslüman kardeşleriyle ve nihayet insan sevgisiyle herkesle, Adil bir Düzenin himayesinde birlikte ve barış içinde yaşayan demektir. Çünkü Müslüman, her insanın doğal ve temel hakkı olan can mal ve namus emniyetini, din ve düşünce hürriyetini sağlayan ve sahip çıkan bir nizamı savunandır.Zira büyüklerimiz "İslam, yüce yaratıcıya ta'zim ve hürmet, bütün varlıklara da şefkat ve merhametten ibarettir." buyurmuşlardır.Müslüman; inandığını yaşayan, yaşadığına inanan… İnandığını ibadet ve istikametiyle ispatlayan… İnanmayanlar gibi yaşamak ve günahlara dalmak neticesinde İslam'dan çıkmayı en büyük felaket sayan insandır.Çünkü inandığını yaşamayan fasık, yaşadığına inanmayan ise münafıktır.Müslüman;İslam'ın dışında, güya insanlığın saadet ve selametini için uydurulan bütün reçetelerin ve beşeri sistemlerin hepsinin bozuk ve batıl olduğuna inanan ve batılın her çeşidini tanıyan, küfür ve kötülüklerden sakınandır.Çünkü Allah, insanı yaratmış ona uygun din ve düzen olarak da İslam'ı göndermiştir. Kâinatı ve insanı yaratan Allah'la, Kur'an'ı indiren Allah (CC) aynıdır.Basit bir makinayı bile satışa arz ederken, fabrikasının onunla ilgili hazırladığı kullanma kılavuzu olan bir kitapçığı mutlaka birlikte verirlerken, en kıymetli varlık olan insanın sahibi ve Rabbi olan Allah (CC)onu kitapsız ve Kur'an'sız bırakır mıydı?İşte Müslüman; Kur'an'a dayanmayan bütün beşeri sistem ve ideolojilerin sonunda mutlaka zulüm ve sefalete dönüşeceğinin farkındadır.
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2014 - Cuma

MÜSLÜMAN

Sonsuz kudret ve mutlak adalet sahibi Allah'ı (CC) yegane Hakim, Kur'an-ı Kerimi mukaddes ve değişmez hüküm, Aleyhisselatu Vesselam Efendimizi son Peygamber ve ebedi lider kabul eden, din ve düzen olarak da İslam'ı seçen ve bu hidayet nimetini diğer bütün şereflerin çok üstünde olduğuna inanabilendir.
Müslüman;
Müslümanlara ve mazlumlara karşı gayet müsamahakâr, merhametli ve alçak gönüllü, İslam'ın ve insanlığın düşmanı olan inkârcı zalimlere karşı ise o nispette ciddi ve cesur davranan, Allah'ın dostlarını dost, düşmanlarını düşman tanıyan sevgi ve nefretinde bu Kur' ani ölçüyü asla elden bırakmayandır.
Müslüman; Hakka ve adalete teslim olan, önce kendi kendisiyle yani saf vicdani kanaatiyle, sonra ailesi, çevresi ve Müslüman kardeşleriyle ve nihayet insan sevgisiyle herkesle, Adil bir Düzenin himayesinde birlikte ve barış içinde yaşayan demektir. Çünkü Müslüman, her insanın doğal ve temel hakkı olan can mal ve namus emniyetini, din ve düşünce hürriyetini sağlayan ve sahip çıkan bir nizamı savunandır.
Zira büyüklerimiz "İslam, yüce yaratıcıya ta'zim ve hürmet, bütün varlıklara da şefkat ve merhametten ibarettir." buyurmuşlardır.
Müslüman; inandığını yaşayan, yaşadığına inanan… İnandığını ibadet ve istikametiyle ispatlayan… İnanmayanlar gibi yaşamak ve günahlara dalmak neticesinde İslam'dan çıkmayı en büyük felaket sayan insandır.
Çünkü inandığını yaşamayan fasık, yaşadığına inanmayan ise münafıktır.
Müslüman;
İslam'ın dışında, güya insanlığın saadet ve selametini için uydurulan bütün reçetelerin ve beşeri sistemlerin hepsinin bozuk ve batıl olduğuna inanan ve batılın her çeşidini tanıyan, küfür ve kötülüklerden sakınandır.
Çünkü Allah, insanı yaratmış ona uygun din ve düzen olarak da İslam'ı göndermiştir. Kâinatı ve insanı yaratan Allah'la, Kur'an'ı indiren Allah (CC) aynıdır.
Basit bir makinayı bile satışa arz ederken, fabrikasının onunla ilgili hazırladığı kullanma kılavuzu olan bir kitapçığı mutlaka birlikte verirlerken, en kıymetli varlık olan insanın sahibi ve Rabbi olan Allah (CC)onu kitapsız ve Kur'an'sız bırakır mıydı?
İşte Müslüman; Kur'an'a dayanmayan bütün beşeri sistem ve ideolojilerin sonunda mutlaka zulüm ve sefalete dönüşeceğinin farkındadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.