Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

İSLAM KARDEŞLİĞİ

Ne masonların "birader"liğine, ne komünistlerin "yoldaş"lığına, ne ırkçıların "soydaş"lığına benzer İSLAM KARDEŞ'LİĞİ…Kardeşler Müslümanlar… "Kardeş" derler birbirlerine… Kardeşçe yaşarlar…Böyle istiyor Yaradan (c.c) "Muhakkak Müslümanlar kardeştir, kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah'tan korkun ki, size rahmet edilsin."Ve böyle istiyor kutlu liderimiz: "Müslüman Müslümanın kardeşidir."İslam'da kardeşlik, karındaşlıktan da ötedir.Bunun en canlı örneğini Rasulullah'ın tesis ettiği ENSAR ve MUHACİR arasında görmekteyiz.Ensar-Muhacir kardeşliğinden daha sağlam, sıhhatli, samimi ve köklü bir sosyal bütünleşmeye tarih başka bir sistemde şahit olmamıştır.Maddi planda malın mülkün paylaşıldığı; manevi planda ise; anlamını KARDEŞ kelimesinde bulan tam bir güven ve sevgiyle eşitliğin ve yardımlaşmanın tesis edildiği sistem yalnız HAKK'IN sistemidir. Diğer sistemlerin temelinde menfaat kavgası vardır. Sosyal ilişkileri yakıp kül eden menfaat… İslam kardeşliğinde, Allah ve elçisinin hoşnutluğunun serin gölgesi hissedilir…Kur'an-ı Kerim'i hayatın anayasası kabul etmeyen; birbirini yiyen, işkence eden, sömüren, ezen… Zulüm sistemlerinin bağlıları, gerçek manada İslami kardeşliği rüyalarında görseler inanmazlar… Onlar rüyalarında ancak işkence, sömürü ve zulüm görürler…İslam, yayıldığı topraklar üzerinde sam rüzgârı gibi değil; kardeşlik gülleri açan bad-ı saba gibi esmiştir…İslam, insanlık dinidir. İnsanlar, kardeş olurlar; birbirlerini yemezler… Kardeş, kardeşin malını, canını, ırzını, şerefini korur. Ayakaltına aldırmaz; kendisi zaten alamaz… Müslüman her haliyle EMİN kişidir.Bugün yeryüzü insanlığı ihanetin zehirli dumanları arasında şaşkın, ürkek ve korkak bir halde huzursuzluğun arasında ne yaptığını bilmeden koşuşturup duruyor.Fıtratında bulunan İslam'ı/ İSLAMİ KARDEŞLİĞİ arıyor… Kullara kulluk silinende, makamlar, mevkiler, sınıflar, ırklar… Hiçlenende; yalnız Allah için alınanlar ve burunlar yere sürülende; insanlık HAK uğruna, HAK huzurunda saf saf olanda… Seyredin hülyalarınızı süsleyen hakikati: "Ey sosyal eşitliğin/ kardeşliğin kara sevdalıları… Seyredin yıllarca seraptan seraba sürüldüğünüz insanların birbirlerine mutluluk, güven ve esenlik sunduklarını, kana kana kardeşlik pınarından içtiklerini…""Nerede o kardeşlik diyebilirsiniz…İnsanlık İslam'la tanıştığı, barıştığı, konuştuğu, dost olduğu gün; birbirleriyle de tanışacak, barışacak, konuşacak ve dost olacaktır…Yaradan'a saygı duymayan, O'nun yarattığı insanlara saygı duyar mı?Sevmez insanları; insanları Yaradan'ı sevmeyen…"O mü'minler ki, en çok Allah'ı severler."Ve birbirlerini severler; sevsin diye Allah da kendilerini…Bütün insanlığı sevgiye, kardeşliğe çağırırlar. Liderimiz, Hz. Muhammed'in çağırdığı gibi: "Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz…""Siz mü'min olmadıkça cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de mü'min olamazsınız."
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2014 - Cuma

İSLAM KARDEŞLİĞİ

Ne masonların "birader"liğine, ne komünistlerin "yoldaş"lığına, ne ırkçıların "soydaş"lığına benzer İSLAM KARDEŞ'LİĞİ…
Kardeşler Müslümanlar… "Kardeş" derler birbirlerine… Kardeşçe yaşarlar…
Böyle istiyor Yaradan (c.c) "Muhakkak Müslümanlar kardeştir, kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah'tan korkun ki, size rahmet edilsin."
Ve böyle istiyor kutlu liderimiz: "Müslüman Müslümanın kardeşidir."
İslam'da kardeşlik, karındaşlıktan da ötedir.
Bunun en canlı örneğini Rasulullah'ın tesis ettiği ENSAR ve MUHACİR arasında görmekteyiz.
Ensar-Muhacir kardeşliğinden daha sağlam, sıhhatli, samimi ve köklü bir sosyal bütünleşmeye tarih başka bir sistemde şahit olmamıştır.
Maddi planda malın mülkün paylaşıldığı; manevi planda ise; anlamını KARDEŞ kelimesinde bulan tam bir güven ve sevgiyle eşitliğin ve yardımlaşmanın tesis edildiği sistem yalnız HAKK'IN sistemidir. Diğer sistemlerin temelinde menfaat kavgası vardır. Sosyal ilişkileri yakıp kül eden menfaat… İslam kardeşliğinde, Allah ve elçisinin hoşnutluğunun serin gölgesi hissedilir…
Kur'an-ı Kerim'i hayatın anayasası kabul etmeyen; birbirini yiyen, işkence eden, sömüren, ezen… Zulüm sistemlerinin bağlıları, gerçek manada İslami kardeşliği rüyalarında görseler inanmazlar… Onlar rüyalarında ancak işkence, sömürü ve zulüm görürler…
İslam, yayıldığı topraklar üzerinde sam rüzgârı gibi değil; kardeşlik gülleri açan bad-ı saba gibi esmiştir…
İslam, insanlık dinidir. İnsanlar, kardeş olurlar; birbirlerini yemezler… Kardeş, kardeşin malını, canını, ırzını, şerefini korur. Ayakaltına aldırmaz; kendisi zaten alamaz… Müslüman her haliyle EMİN kişidir.
Bugün yeryüzü insanlığı ihanetin zehirli dumanları arasında şaşkın, ürkek ve korkak bir halde huzursuzluğun arasında ne yaptığını bilmeden koşuşturup duruyor.
Fıtratında bulunan İslam'ı/ İSLAMİ KARDEŞLİĞİ arıyor… Kullara kulluk silinende, makamlar, mevkiler, sınıflar, ırklar… Hiçlenende; yalnız Allah için alınanlar ve burunlar yere sürülende; insanlık HAK uğruna, HAK huzurunda saf saf olanda… Seyredin hülyalarınızı süsleyen hakikati: "Ey sosyal eşitliğin/ kardeşliğin kara sevdalıları… Seyredin yıllarca seraptan seraba sürüldüğünüz insanların birbirlerine mutluluk, güven ve esenlik sunduklarını, kana kana kardeşlik pınarından içtiklerini…"
"Nerede o kardeşlik diyebilirsiniz…
İnsanlık İslam'la tanıştığı, barıştığı, konuştuğu, dost olduğu gün; birbirleriyle de tanışacak, barışacak, konuşacak ve dost olacaktır…
Yaradan'a saygı duymayan, O'nun yarattığı insanlara saygı duyar mı?
Sevmez insanları; insanları Yaradan'ı sevmeyen…
"O mü'minler ki, en çok Allah'ı severler."
Ve birbirlerini severler; sevsin diye Allah da kendilerini…
Bütün insanlığı sevgiye, kardeşliğe çağırırlar. Liderimiz, Hz. Muhammed'in çağırdığı gibi: "Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz…"
"Siz mü'min olmadıkça cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de mü'min olamazsınız."

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.