Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

HANİ BİZ KARDEŞ İDİK…

Hani biz kardeş idik Doğudakinin ayağına bir diken batarsa batıdaki onun acısını yüreğinde his edecekti ya ne oldu bize Kardeş Aynı Allah'a inanmıyor muyuz aynı kitaba aynı Peygambere aynı Kıbleye yönelmiyor muyuz? Gel kardeş ısız çölleri aşıp dumanlı ovaları aşalım başı dumanlı ulaşılmaz aşılmaz denilen dağların başına varalım avazımız çıktığı kadar bağıralım, ağlayalım gözyaşı dökelim takatimiz bitene kadar sakinleşince şöyle başımızı kaldırıp birbirimize bakalım göreceğiz ki kinin nefretin yerini sevgi; muhabbet almış biri birbirimizin boynuna sarılmaktan başka bir şey kalmamış coğrafyamız kardeşlik coğrafyasıdır, çöllerimiz ovalarımız dağlarımız kardeşlik çağrısıdır kardaş. Zaman ırkı üstün tutma zamanı değil zaman kardeş olma zamanıdır.Size ne oldu ki birbirinizle yardımlaşmıyorsunuz? (Saffat 25 Meali)Hamallık yapmak için ırgatlık yapmak için işçilik yapmak için izzetiyle şerefiyle alın teriyle ekmek parasını kazanmak için Doğuda zulümden kaçarak köyünü ilçesini ilini terk ederek batı illere giden Kürt kardeşime yapılan saldırıları insanlık adına terazinin hangi kefesine korsunuz.Ulusçu ırkçı bu gibi hareketlerin diğerlerinden ne farkı var ırkçılığın ası, besi, cesi, olmaz her türlüsü lanetlenmiştir.Türkü, kürdü, arabı, fark etmez bu Vatan gemisini ırkçı zihniyetlerle batırmaya çalışanlara karşı ümmet olma şuuruyla hareket etmek zorundayız.
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2015 - Cuma

HANİ BİZ KARDEŞ İDİK…

Hani biz kardeş idik Doğudakinin ayağına bir diken batarsa batıdaki onun acısını yüreğinde his edecekti ya ne oldu bize Kardeş
Aynı Allah'a inanmıyor muyuz aynı kitaba aynı Peygambere aynı Kıbleye yönelmiyor muyuz?
Gel kardeş ısız çölleri aşıp dumanlı ovaları aşalım başı dumanlı ulaşılmaz aşılmaz denilen dağların başına varalım avazımız çıktığı kadar bağıralım, ağlayalım gözyaşı dökelim takatimiz bitene kadar sakinleşince şöyle başımızı kaldırıp birbirimize bakalım göreceğiz ki kinin nefretin yerini sevgi; muhabbet almış biri birbirimizin boynuna sarılmaktan başka bir şey kalmamış coğrafyamız kardeşlik coğrafyasıdır, çöllerimiz ovalarımız dağlarımız kardeşlik çağrısıdır kardaş. Zaman ırkı üstün tutma zamanı değil zaman kardeş olma zamanıdır.
Size ne oldu ki birbirinizle yardımlaşmıyorsunuz? (Saffat 25 Meali)
Hamallık yapmak için ırgatlık yapmak için işçilik yapmak için izzetiyle şerefiyle alın teriyle ekmek parasını kazanmak için Doğuda zulümden kaçarak köyünü ilçesini ilini terk ederek batı illere giden Kürt kardeşime yapılan saldırıları insanlık adına terazinin hangi kefesine korsunuz.
Ulusçu ırkçı bu gibi hareketlerin diğerlerinden ne farkı var ırkçılığın ası, besi, cesi, olmaz her türlüsü lanetlenmiştir.
Türkü, kürdü, arabı, fark etmez bu Vatan gemisini ırkçı zihniyetlerle batırmaya çalışanlara karşı ümmet olma şuuruyla hareket etmek zorundayız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.