Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

GÜLE GÜLE SAYIN VALİM

Makam, mevkilerin, şan şöhretlerin, menfaat, çıkarların bozmadığı kadru kıymetin dostluğun asaletten olduğunu bilenlerden adam gibi adam görev süren bize bir kahve molası gibi geldi kırk yıllık dostluklar bırakarak dualarımıza ortak olunarak değerlere değer kattın ey yüreği güzel insan. Yolunda bahtında açık olsun hakkımız varsa annenizin sütü gibi helal olsun… İlimize yaptığın ve yapmaya düşündüğün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kime sorarsanız vali beyi yere göğe sığdıramıyor. Bu kadar kısa ve zor bir zamanda büyük projelere başarıyla imza atan insanların sevgisini kazanan gönüllerde taht kuran samimiyetiyle, dürüstlüğüyle, duruşuyla büyük bir kitlenin dostluğunu kazanan sayın valimiz ne oldu da merkeze alınıyor. Halbuki Şanlıurfalılar vefalıdırlar kendilerine hizmet edeni hep mükafatlandırmışlar. Bu günkü olay sayın valimiz görevde alınması iradesi Şanlıurfalıların iradesinin dışında gelişen bir olaydır. Diye düşünüyorum bu kadar kısa bir zamanda bu kadar büyük kitlelerin gönlünü sevgisini dostluğunu kazanan Urfa ya Urfalıya hizmet etme aşkıyla heyecanıyla gecesini gündüze katan bir valiyi taltif etmemek mümkün değildir. Bu toplum vefalıdır “vefa asil ruhlu insanlarda bulunan bir özelliktir” Mevlana Hazretlerine sormuşlar vefa nedir diye şöyle buyurmuş;  “Vefa dostluğun asaletine bir dua sonrası verilen sözlere ihanet katmamaktır”. Mesele Ahmet Mehmet meselesi değil, mesele memleket meselesidir. Sayın valimiz Güngör Azim TUNA beyin geldiği ildeki projeleri hizmetleri gayretli duruşu belliydi Şanlıurfa ya niye getirildi oradaki başarının devamı Şanlıurfa da uygulamaktı geldiği gibi 15 Temmuz darbe işgaliyle karşılaştı süreci başarılı bir şekilde yönetti zor süreç olmasına rağmen kısa bir zaman içinde bir çok başarıya imza attı özellikle sivil toplum kuruluşları hakkında güzel düşünceleri projeleri vardı, tamda memleketin yararına faydasına proje çalışmalarına başladı ki her halde birilerin nasırına basmış olacak ki merkeze alınmasına sebep oldu. kaybeden kim Şanlıurfa, neden her şeyi sil baştan. her kim bu memleket için bir nefes tüketmişse her kim bir adım atmış ise her kim bir taş üstüne taş koymuş ise hepsine minnettarız ilimiz  hassas ve zor bir coğrafyadadır. hiç kimsenin ilimizi yanma dönme tahtasına çevirmeye de hakkı olmadığını belirtmek isteriz… Şanlıurfa niye gelişmiyor niye kalkınamıyor eğitimde, sanayide, tarımda, turizmde tanıtımda son sıralardayız öz be  öz  değerlerimizi niye komşu illere kaptırıyoruz niye  hak ettiğimiz yerde değiliz diye düşünenler varsa son on yıla baksın Gaziantep kaç vali değiştirmiş biz kaç vali değiştirmişiz bu bile yeterli bir sebeptir. birinin başarılı olmasını istiyorsanız kim olursa olsun çalışma sahasını ve muhatap kitlesini tanınma fırsatını verilmesi lazım… Har içinde biten gonca güle minnet eylemem, Arabi’yi, Farisi’yi bilmem dile minnet eylemem, Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına, Rızkımı veren Huda’dır kula minnet eylemem.                         (Kul Nesimi)  
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2017 - Cuma

GÜLE GÜLE SAYIN VALİM

Makam, mevkilerin, şan şöhretlerin, menfaat, çıkarların bozmadığı kadru kıymetin dostluğun asaletten olduğunu bilenlerden adam gibi adam görev süren bize bir kahve molası gibi geldi kırk yıllık dostluklar bırakarak dualarımıza ortak olunarak değerlere değer kattın ey yüreği güzel insan.

Yolunda bahtında açık olsun hakkımız varsa annenizin sütü gibi helal olsun…

İlimize yaptığın ve yapmaya düşündüğün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kime sorarsanız vali beyi yere göğe sığdıramıyor. Bu kadar kısa ve zor bir zamanda büyük projelere başarıyla imza atan insanların sevgisini kazanan gönüllerde taht kuran samimiyetiyle, dürüstlüğüyle, duruşuyla büyük bir kitlenin dostluğunu kazanan sayın valimiz ne oldu da merkeze alınıyor. Halbuki Şanlıurfalılar vefalıdırlar kendilerine hizmet edeni hep mükafatlandırmışlar.

Bu günkü olay sayın valimiz görevde alınması iradesi Şanlıurfalıların iradesinin dışında gelişen bir olaydır. Diye düşünüyorum bu kadar kısa bir zamanda bu kadar büyük kitlelerin gönlünü sevgisini dostluğunu kazanan Urfa ya Urfalıya hizmet etme aşkıyla heyecanıyla gecesini gündüze katan bir valiyi taltif etmemek mümkün değildir. Bu toplum vefalıdır “vefa asil ruhlu insanlarda bulunan bir özelliktir” Mevlana Hazretlerine sormuşlar vefa nedir diye şöyle buyurmuş;

 “Vefa dostluğun asaletine bir dua sonrası verilen sözlere ihanet katmamaktır”.

Mesele Ahmet Mehmet meselesi değil, mesele memleket meselesidir. Sayın valimiz Güngör Azim TUNA beyin geldiği ildeki projeleri hizmetleri gayretli duruşu belliydi Şanlıurfa ya niye getirildi oradaki başarının devamı Şanlıurfa da uygulamaktı geldiği gibi 15 Temmuz darbe işgaliyle karşılaştı süreci başarılı bir şekilde yönetti zor süreç olmasına rağmen kısa bir zaman içinde bir çok başarıya imza attı özellikle sivil toplum kuruluşları hakkında güzel düşünceleri projeleri vardı, tamda memleketin yararına faydasına proje çalışmalarına başladı ki her halde birilerin nasırına basmış olacak ki merkeze alınmasına sebep oldu. kaybeden kim Şanlıurfa, neden her şeyi sil baştan. her kim bu memleket için bir nefes tüketmişse her kim bir adım atmış ise her kim bir taş üstüne taş koymuş ise hepsine minnettarız ilimiz  hassas ve zor bir coğrafyadadır. hiç kimsenin ilimizi yanma dönme tahtasına çevirmeye de hakkı olmadığını belirtmek isteriz…

Şanlıurfa niye gelişmiyor niye kalkınamıyor eğitimde, sanayide, tarımda, turizmde tanıtımda son sıralardayız öz be  öz  değerlerimizi niye komşu illere kaptırıyoruz niye  hak ettiğimiz yerde değiliz diye düşünenler varsa son on yıla baksın Gaziantep kaç vali değiştirmiş biz kaç vali değiştirmişiz bu bile yeterli bir sebeptir. birinin başarılı olmasını istiyorsanız kim olursa olsun çalışma sahasını ve muhatap kitlesini tanınma fırsatını verilmesi lazım…

Har içinde biten gonca güle minnet eylemem, Arabi’yi, Farisi’yi bilmem dile minnet eylemem, Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına, Rızkımı veren Huda’dır kula minnet eylemem.                         (Kul Nesimi)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.