Osman GEREM
Köşe Yazarı
Osman GEREM
 

BU NASIL ADALETTİR Kİ...?

Toplumların huzurlu, güvenli, emniyette olmaları şu beş şeyin temin altına alınmasıyla mümkündür. Mal emniyeti, Can emniyeti, Akıl emniyeti, Irz namus emniyeti, Nesil emniyeti. Bunlar emniyet altına alınmadan iki yakamız bir araya gelmez. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde; "Ey İman edenler! Şarap (Sarhoş edici tüm içkiler), kumar, dikili taşlar (putlar), ve fal okları(şans oyunları) ancak şeytanın amelinden işinden birer pisliktir. O halde ondan kaçının. Belki kurtuluşa erersiniz."(Maide 90) Rabbimizin fermanına bakın, bir de birilerinin yaptığına bakın. Geleceğimizin teminatı, yarının yöneticileri olacak neslimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için çırpınır dururken, zararlı alışkanlıklara giden yolların kapatılması gerektiğini her platformda söylerken, bataklıkların kurutulması gerektiğini yoksa aksi taktirde pansumani tedbirlerle çözüm olmayacağını, caydırıcı köklü tedbirlerin alınmasının acil elzem olduğunu her zaman dile getirirken, birileri çıkıyor toplumsal felakete yol açıyor. Kumar, şans oyunlarının yollarını açıyor. Hani Nasreddin Hoca bir köye gidiyor, köyün girişinde köpeklerin saldırısına uğruyor. Elini taşa atıyor, don olmuş taşlar yere yapışmış. Hangisine elini atsa taşlar gelmiyor. En sonunda şöyle diyor; Bu nasıl adalettir ki, taşları bağlamışlar, köpekleri de salıvermişler der. Gençlerin felaketine sebep olacak havayı nefsani arzulara hitap edecek bütün yollar mübah kılınmış. Adeta teşvik ediliyor. Zina serbest, kumar şans oyunları serbest, esrar, eroin çekirdek satılır gibi her köşe başında satılır serbest, gayri ahlaki ne varsa avrupa uyum yasaları hatırı için serbest. Peki bu nesli nasıl koruyacağız? Bu kadar ağır tahrik edici saldırılar karşısında gençler nasıl korunacak? Birileri bataklıkları cazibe haline getirirken Haydi S.T.K'lar sineklerle uğraşmaya... Anayasamızın 58.maddesinde "Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır." ifadesi yer alır. Devletimiz bu yasanın gereğini yapmalıdır. Ayyaş, kumarcı, totocu, lotocu, umudu şans oyunlarına bağlamış ganyancı bir gençlikle yarının inşasını yapamazsınız. İdealist inançlı imanlı edepli ahlaklı vatanını milletini bayrağını seven itikadı sağlam maneviyatı güçlü geçmişi ile gurur duyan geleceğine güven veren Tarihini, Dilini, Dinini, bilen ilim irfan sahibi namusunu mukaddesatını canından aziz bilen vatanına kara sevdalı bir gençlik yetiştirmek zorundayız.  
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2018 - Pazartesi

BU NASIL ADALETTİR Kİ...?

Toplumların huzurlu, güvenli, emniyette olmaları şu beş şeyin temin altına alınmasıyla mümkündür.

Mal emniyeti, Can emniyeti, Akıl emniyeti, Irz namus emniyeti, Nesil emniyeti. Bunlar emniyet altına alınmadan iki yakamız bir araya gelmez. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde;

"Ey İman edenler! Şarap (Sarhoş edici tüm içkiler), kumar, dikili taşlar (putlar), ve fal okları(şans oyunları) ancak şeytanın amelinden işinden birer pisliktir. O halde ondan kaçının. Belki kurtuluşa erersiniz."(Maide 90)

Rabbimizin fermanına bakın, bir de birilerinin yaptığına bakın. Geleceğimizin teminatı, yarının yöneticileri olacak neslimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için çırpınır dururken, zararlı alışkanlıklara giden yolların kapatılması gerektiğini her platformda söylerken, bataklıkların kurutulması gerektiğini yoksa aksi taktirde pansumani tedbirlerle çözüm olmayacağını, caydırıcı köklü tedbirlerin alınmasının acil elzem olduğunu her zaman dile getirirken, birileri çıkıyor toplumsal felakete yol açıyor. Kumar, şans oyunlarının yollarını açıyor.

Hani Nasreddin Hoca bir köye gidiyor, köyün girişinde köpeklerin saldırısına uğruyor. Elini taşa atıyor, don olmuş taşlar yere yapışmış. Hangisine elini atsa taşlar gelmiyor. En sonunda şöyle diyor;

Bu nasıl adalettir ki, taşları bağlamışlar, köpekleri de salıvermişler der.

Gençlerin felaketine sebep olacak havayı nefsani arzulara hitap edecek bütün yollar mübah kılınmış. Adeta teşvik ediliyor. Zina serbest, kumar şans oyunları serbest, esrar, eroin çekirdek satılır gibi her köşe başında satılır serbest, gayri ahlaki ne varsa avrupa uyum yasaları hatırı için serbest. Peki bu nesli nasıl koruyacağız? Bu kadar ağır tahrik edici saldırılar karşısında gençler nasıl korunacak? Birileri bataklıkları cazibe haline getirirken Haydi S.T.K'lar sineklerle uğraşmaya...

Anayasamızın 58.maddesinde "Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır." ifadesi yer alır. Devletimiz bu yasanın gereğini yapmalıdır.

Ayyaş, kumarcı, totocu, lotocu, umudu şans oyunlarına bağlamış ganyancı bir gençlikle yarının inşasını yapamazsınız. İdealist inançlı imanlı edepli ahlaklı vatanını milletini bayrağını seven itikadı sağlam maneviyatı güçlü geçmişi ile gurur duyan geleceğine güven veren Tarihini, Dilini, Dinini, bilen ilim irfan sahibi namusunu mukaddesatını canından aziz bilen vatanına kara sevdalı bir gençlik yetiştirmek zorundayız.

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.