Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HÜKÜMET AĞIR SANAYİ HAMLESİ İNŞA ETMEYE BAK

Ülkemde devletime zeval olmasın.Dün Marmara körfezinde yapılan köprünün son bağlantılarını izlerken nereden nereye dedim. Düşünün bir hükümet yatırım yapıyor. Devletin içersin de yeni yollar, yeni raylar, yeni köprüler. Ülkemizin gelişmesinde gerçekten çok geri kalmışız. Bu ülkenin geçmişinde yapılmayan hizmetlerin kısa sürede her yönden böylesi şantiye gibi çalışmalar ile ne kadar kısa bir sürede tamamlanır bilinmez ama görünen o ki birkaç yıl sonra dünya gelişmiş ülkeler arasında olmamız çokta zor değildir. Yıl 1990 Şanlıurfa ili Bahçeli köyü eski ismiyle (Titriş) olan köyde Amerikan asıllı bir arkeolog gözetiminde kazı çalışmaları yapılıyordu. İsmini hatırlayamadığım arkeolog olan şahsiyetten bir söyleşi yaptım. Kendisi Prof. İdi dedim ki bizim ülkede nerde ise 7 den 70 herkes Amerika kıtasını ülkenizdeki hemen her şeyi bilir durumdalar. Peki, sizin Amerika'da bizim ülkemizi bilen var mı? Yada, şöyle söyleyelim Türkiye ülkesini bilen yada böyle bir ülke hakkında konuşma var mı? Net bir ifade ide 1983 yılına kadar hiç bilinmeyen hatta haritada yeri bile bilinmeyen ülke konumunda idi. 1983 yılından sonra ne oldu! Özal döneminde Türkiye'nin önü açıldı. Ülkenizin ismi artık yurt dışında söylenmeler oldu. Birçok yerde artık Türkiye haritada da olsa yeri bilinmeye başlandı. Peki Avrupa alınmamız konusunda ne düşünüyorsunuz? Yine net bir şekilde öncelikle şunu iyi bilin 2000 yılına kadar Avrupa'yı unutun. 2000 yılından sonra sizi 20 yıl oyalayacaklardır. Zaten bu süreçte Avrupa birliği kendileri bir dağılma ve kargaşa girecekler o zaman da zaten Avrupa birliğine girmenin de bir gerekliliği kalmayacaktır. Bu sohbeti yaptığım şahsiyet geçenlerde duyduğum kadarıyla bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. 26 yıl önce konuştuklarımızın bu gününe baktığımızda gerçekten hepsi aynen gelişmekte ve ne kadar doğrularmış. Böyle bir oyalama taktiği ile bizleri geçmişte hep kendi emri havalelerinde olan yönetim ve iktidarlar ülkeme gereken yatırım ve gelişmeleri yapılmamasını sağlayan hükümetlerin şimdi acılarını çekmekte oluyor. Şimdi bu yapılan hizmetlerin hepsi 1950 yıllarında yapılması gereken işlevliklerdi. Şimdi ülkemizde daha iyi gelişmeler daha iyi hamleler ile kalkınma hamlesine girmesi gereken işlerin olması lazım. Şimdi başta olan hükümeti kendi emirlerine alamadıklarından defalardır büyük oyunlarla içerden dışardan yıkmaya yok etmeye çabalayan güçlere karşı halen dimdik ayakta duruyorsa burada bir gerçekleri gören artık halkın uyanmış ve hatta artık halk gerçekleri kesin bir şekilde görmüştür. Yatırımların yeniden istihdamların gelişmesi için ülkemde acilen ağır sanayi ve sanayi yapan sanayi makinelerini imal etmemiz lazım derdi rahmetle anmamız gerekir Erbakan hocamız. Bugün nasıl halıda nerde ise dünya lideri konumuna geliniyorsak neden daha buna benzer birçok ürünlerde ve imalatta dünya lideri konumuna koşmayalım. Sanayi hamlesini başlatalım büyük iş istihdamları oluşturalım uçağımız, tankımız gibi neden trenimizi, arabamızı imal etmeyelim.
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2016 - Salı

HÜKÜMET AĞIR SANAYİ HAMLESİ İNŞA ETMEYE BAK

Ülkemde devletime zeval olmasın.
Dün Marmara körfezinde yapılan köprünün son bağlantılarını izlerken nereden nereye dedim.

Düşünün bir hükümet yatırım yapıyor. Devletin içersin de yeni yollar, yeni raylar, yeni köprüler.

Ülkemizin gelişmesinde gerçekten çok geri kalmışız.
Bu ülkenin geçmişinde yapılmayan hizmetlerin kısa sürede her yönden böylesi şantiye gibi çalışmalar ile ne kadar kısa bir sürede tamamlanır bilinmez ama görünen o ki birkaç yıl sonra dünya gelişmiş ülkeler arasında olmamız çokta zor değildir.

Yıl 1990 Şanlıurfa ili Bahçeli köyü eski ismiyle (Titriş) olan köyde Amerikan asıllı bir arkeolog gözetiminde kazı çalışmaları yapılıyordu. İsmini hatırlayamadığım arkeolog olan şahsiyetten bir söyleşi yaptım.

Kendisi Prof. İdi dedim ki bizim ülkede nerde ise 7 den 70 herkes Amerika kıtasını ülkenizdeki hemen her şeyi bilir durumdalar.

Peki, sizin Amerika'da bizim ülkemizi bilen var mı? Yada, şöyle söyleyelim Türkiye ülkesini bilen yada böyle bir ülke hakkında konuşma var mı? Net bir ifade ide 1983 yılına kadar hiç bilinmeyen hatta haritada yeri bile bilinmeyen ülke konumunda idi. 1983 yılından sonra ne oldu! Özal döneminde Türkiye'nin önü açıldı. Ülkenizin ismi artık yurt dışında söylenmeler oldu. Birçok yerde artık Türkiye haritada da olsa yeri bilinmeye başlandı.

Peki Avrupa alınmamız konusunda ne düşünüyorsunuz? Yine net bir şekilde öncelikle şunu iyi bilin 2000 yılına kadar Avrupa'yı unutun. 2000 yılından sonra sizi 20 yıl oyalayacaklardır. Zaten bu süreçte Avrupa birliği kendileri bir dağılma ve kargaşa girecekler o zaman da zaten Avrupa birliğine girmenin de bir gerekliliği kalmayacaktır. Bu sohbeti yaptığım şahsiyet geçenlerde duyduğum kadarıyla bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir.

26 yıl önce konuştuklarımızın bu gününe baktığımızda gerçekten hepsi aynen gelişmekte ve ne kadar doğrularmış.

Böyle bir oyalama taktiği ile bizleri geçmişte hep kendi emri havalelerinde olan yönetim ve iktidarlar ülkeme gereken yatırım ve gelişmeleri yapılmamasını sağlayan hükümetlerin şimdi acılarını çekmekte oluyor.

Şimdi bu yapılan hizmetlerin hepsi 1950 yıllarında yapılması gereken işlevliklerdi. Şimdi ülkemizde daha iyi gelişmeler daha iyi hamleler ile kalkınma hamlesine girmesi gereken işlerin olması lazım.

Şimdi başta olan hükümeti kendi emirlerine alamadıklarından defalardır büyük oyunlarla içerden dışardan yıkmaya yok etmeye çabalayan güçlere karşı halen dimdik ayakta duruyorsa burada bir gerçekleri gören artık halkın uyanmış ve hatta artık halk gerçekleri kesin bir şekilde görmüştür.

Yatırımların yeniden istihdamların gelişmesi için ülkemde acilen ağır sanayi ve sanayi yapan sanayi makinelerini imal etmemiz lazım derdi rahmetle anmamız gerekir Erbakan hocamız.

Bugün nasıl halıda nerde ise dünya lideri konumuna geliniyorsak neden daha buna benzer birçok ürünlerde ve imalatta dünya lideri konumuna koşmayalım. Sanayi hamlesini başlatalım büyük iş istihdamları oluşturalım uçağımız, tankımız gibi neden trenimizi, arabamızı imal etmeyelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.