Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

EĞİTİM ŞART DİYEREK EĞİTİMCİLERİMİZİ EĞİTELİM

Eğitimde neden dünya standartlarının çok gerisindeyiz?Eğitim içersinde gelinen durum neden böylesi viran bir durum. İşin özünde yine geçmişte eğitimi böylesine köhneleştirip devlet okullarını böylesine zaifleştirip eğitim kalitesini düşürmenin en büyük etkenlerinden biri yine dershaneler ve dershane yönetimleridir.Bakın birçok ilde kültür mantarı gibi dershaneler açıldı.Bu dershanelerin hiç biri eğitime ve eğitim ortamına uyum sağlayacak şekilde olmadığı apaçık ortada birçoğu birleşik düzen şeklinde olan binalarda havasız bir ortamda oluşan yerleşkelerle eğitim adı altında işleyişlerini sağlayan yerlerden öte bir şey değildir.Bunu yapan geçmişte bu günümüze kadar gelinen tüm hükümetlerin eğitim bakanlıkları ve eğitim camiasındaki yönetici ve idarecilerdir. Adeta danışıklı dövüş gibi tüm gelişmeleri kendi istek ve doğrultularında sağlamayı sağladılar.Gelinen son nokta artık dershanelerin kapatılması gündeme gelinince avazları çıkana kadar bağırır oldular. Hiçbir aile ve öğrenci velileri çıkıp evet dershaneler bizleri ve evlatlarımızı sömürüyorlar devletimiz eğitim kalitesini artırsın, okullarda eğitim alanları refahlı huzurlu bir ortamda gelişmesini bilgilenmesini sağlayalım demekte bulunmadılar.Çünkü bunu düşünen aile reisleri zaten evlatlarını devletin okullarında hatta evlatlarına vermiş oldukları aile terbiyesinde ve aile içi eğitimden nasiplerini aldıklarında okullarında ve eğitimlerinde başarı kılmayı başarmışlardır.Toplum olarak eğitim zaafiyetimizden dolayı hep eğitimsiz ve hep geri kalmışlığımızı sergilemiş olduk.Bir toplumun en önemli olgusu eğitimdir. Eğitimsiz bir toplum yaşam koşullarını algılaması çok zor bir dönemdir. Eğitim insan hayatında çok önemli ve değerlidir. Eğitimsiz bir toplum geri kalınmış bir toplumdur. Eğitimsiz millet geri kalmış hatta gelişme gösterememiş bir toplum demektir.Gelişen ülkelere bakın kalkınan ülkelere bakın eğitim alanında ilerleme kayıt etiklerinden dolayı kalkınma hamlesini başarıya ulaşmalarını sağlamış olmaktadırlar.Eğitimin kalitemizi artırmamız için eğitimcilerimize zaman içersine de yenilenen eğitim ve gelişime ayak uydurmalarını sağlamalıyız.45 gün sonra açılacak olan yeni eğitim yılında vatanımızın ve toplumuzun eğitimde varılması ve hatta eğitmenlerimizin gelişmesini sağlayacak tüm imkan ve olanaklarımızı seferber etmeliyiz. Eğitimsiz bir toplum olmaktan ziyade eğitimde çok ¡İlerlememiz gerektiğini eğitimsiz bir toplum olmaktan kurtulmamızın artık zamanı çoktan geçti bile eğitim şart diyerekten her kim ne olursan ol eğitim şart dememiz gerekmektedir.
Ekleme Tarihi: 26 Ağustos 2015 - Çarşamba

EĞİTİM ŞART DİYEREK EĞİTİMCİLERİMİZİ EĞİTELİM

Eğitimde neden dünya standartlarının çok gerisindeyiz?
Eğitim içersinde gelinen durum neden böylesi viran bir durum. İşin özünde yine geçmişte eğitimi böylesine köhneleştirip devlet okullarını böylesine zaifleştirip eğitim kalitesini düşürmenin en büyük etkenlerinden biri yine dershaneler ve dershane yönetimleridir.
Bakın birçok ilde kültür mantarı gibi dershaneler açıldı.
Bu dershanelerin hiç biri eğitime ve eğitim ortamına uyum sağlayacak şekilde olmadığı apaçık ortada birçoğu birleşik düzen şeklinde olan binalarda havasız bir ortamda oluşan yerleşkelerle eğitim adı altında işleyişlerini sağlayan yerlerden öte bir şey değildir.
Bunu yapan geçmişte bu günümüze kadar gelinen tüm hükümetlerin eğitim bakanlıkları ve eğitim camiasındaki yönetici ve idarecilerdir. Adeta danışıklı dövüş gibi tüm gelişmeleri kendi istek ve doğrultularında sağlamayı sağladılar.
Gelinen son nokta artık dershanelerin kapatılması gündeme gelinince avazları çıkana kadar bağırır oldular. Hiçbir aile ve öğrenci velileri çıkıp evet dershaneler bizleri ve evlatlarımızı sömürüyorlar devletimiz eğitim kalitesini artırsın, okullarda eğitim alanları refahlı huzurlu bir ortamda gelişmesini bilgilenmesini sağlayalım demekte bulunmadılar.
Çünkü bunu düşünen aile reisleri zaten evlatlarını devletin okullarında hatta evlatlarına vermiş oldukları aile terbiyesinde ve aile içi eğitimden nasiplerini aldıklarında okullarında ve eğitimlerinde başarı kılmayı başarmışlardır.
Toplum olarak eğitim zaafiyetimizden dolayı hep eğitimsiz ve hep geri kalmışlığımızı sergilemiş olduk.
Bir toplumun en önemli olgusu eğitimdir. Eğitimsiz bir toplum yaşam koşullarını algılaması çok zor bir dönemdir. Eğitim insan hayatında çok önemli ve değerlidir. Eğitimsiz bir toplum geri kalınmış bir toplumdur. Eğitimsiz millet geri kalmış hatta gelişme gösterememiş bir toplum demektir.
Gelişen ülkelere bakın kalkınan ülkelere bakın eğitim alanında ilerleme kayıt etiklerinden dolayı kalkınma hamlesini başarıya ulaşmalarını sağlamış olmaktadırlar.
Eğitimin kalitemizi artırmamız için eğitimcilerimize zaman içersine de yenilenen eğitim ve gelişime ayak uydurmalarını sağlamalıyız.
45 gün sonra açılacak olan yeni eğitim yılında vatanımızın ve toplumuzun eğitimde varılması ve hatta eğitmenlerimizin gelişmesini sağlayacak tüm imkan ve olanaklarımızı seferber etmeliyiz. Eğitimsiz bir toplum olmaktan ziyade eğitimde çok ¡İlerlememiz gerektiğini eğitimsiz bir toplum olmaktan kurtulmamızın artık zamanı çoktan geçti bile eğitim şart diyerekten her kim ne olursan ol eğitim şart dememiz gerekmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.