Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

CEFASINI BİZ, SEFASINI ONLAR SÜRÜYOR!

Türkiye’nin en önemli ve başta gelen fıstık üretim yerlerinden biri olan Şanlıurfa’da üretilen fıstığın cefasını biz çekiyoruz, sefasını da komşu ilimiz Gaziantep sürüyor. Şanlıurfa gerek ağaç sayısı gerek ise üretim yapılan ve mahsul alınan toplam alanda yaklaşık Türkiye’nin yüzde 50’den fazla fıstık ihtiyacını tek başına karşılamaktadır. Ancak Gaziantep Paketleme ve fıstığı işleme konusunda aktif olması nedeni ile fıstığa kendi şehrinin adını vererek, Antep Fıstığı olarak tanıtmakta ve reklamını iyi bir şekilde yapmaktadır. Şimdide komşu ilimiz Dünya'nın İlk ve Tek Fıstık Müzesi Açıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, fıstığın nasıl yetiştiğini aşama aşama gösteren Dünya'nın ilk ve tek Fıstık Müzesi'ni yakın zamanda açacak. Üretimin büyük bir kısmını yapmamıza rağmen tanıtım ve pazarlama konusunda sınıfta kalan memleketimiz yine geriden gelmeye devam ediyor maalesef… Dış tasarımı fıstığa benzeyen müze, insanlık tarihi kadar eski olan fıstığın üretimden tüketime kadar geçen süreci anlatacak. Benim şehrimin belediyesi ne yapıyor sadece seyir ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri bizim hayata geçirmemiz gereken bu önemli projeyi maalesef yine Antep’e kaptırmış olduk. Her alanda bizden birkaç adım önde olan komşu ilimizi de ayrıca kutlamak istiyorum. Acaba geçen seçimlerde ithal denilen Başkanları, Bakanları bu defa da Antep’ten mi ithal edelim belki memleketimizin komşu ilin seviyesi yakalamak için böyle bir çalışma yapılabilir. Zaten bizim STK lar bu işleri iyi bilirler geçmişte bizzat Cumhurbaşkanına ve Başbakana çıkarak ithal başkan istediklerini dile getirmişlerdi. Şimdide Antep’ten ithal başkan getirelim belki memleketime ileri adımlar atmak için böyle bir oluşama imza atmak lazım. Türkiye’de birçok ilde yetişen fıstığın pazarlama ve işleme konusunda Gaziantep ilimizin daha aktif olduklarından dolayı ürünün adının, pazarlayan şehrin adı ile anılmasını biz ticari ve etik açıdan yanlış buluyoruz. Gaziantep’i elbette diğer komşu illerimiz gibi dost ve kardeş şehirler arasında görüyoruz. Bir kardeş şehir olarak Gaziantep Benim ürünüme de sahip çıkmasın ama bizde şehir olarak ürettiğimiz ürüne sahip çıkalım. Komşu ve dost ilimiz Gaziantep’i ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendiyi girişkenliği ve çalışkanlığından dolayı bir kez daha takdir ediyorum ve başarılar diliyorum. Hayata geçireceği Fıstık Müzesi, Gaziantep için önemli bir çalışmadır. Bünyesinde kurduğu müzelere bir yenisini eklemeye hazırlanan Gazi şehrin müzeler kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine öncü oluyor. Türk halkının eşsiz sofrasına zenginlik katan fıstığın hikayesi, Fıstık Müzesi'nde canlanacak. Birçok konuda bölgesindeki illere iyi bir örnek olan Gazi şehri tebrik ederken, Urfalı kardeşlerimin güzel bir sözü ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Şanlıurfa Gaziantep’i yakalar mı? Valla artık siz Gaziantep ile yarışmayın zira yakalayamazsınız, siz en iyisi Kilis ile yarışın zira Antep’i yakalamak çokkkkkk zor…  
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2018 - Perşembe

CEFASINI BİZ, SEFASINI ONLAR SÜRÜYOR!

Türkiye’nin en önemli ve başta gelen fıstık üretim yerlerinden biri olan Şanlıurfa’da üretilen fıstığın cefasını biz çekiyoruz, sefasını da komşu ilimiz Gaziantep sürüyor.

Şanlıurfa gerek ağaç sayısı gerek ise üretim yapılan ve mahsul alınan toplam alanda yaklaşık Türkiye’nin yüzde 50’den fazla fıstık ihtiyacını tek başına karşılamaktadır. Ancak Gaziantep Paketleme ve fıstığı işleme konusunda aktif olması nedeni ile fıstığa kendi şehrinin adını vererek, Antep Fıstığı olarak tanıtmakta ve reklamını iyi bir şekilde yapmaktadır. Şimdide komşu ilimiz Dünya'nın İlk ve Tek Fıstık Müzesi Açıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, fıstığın nasıl yetiştiğini aşama aşama gösteren Dünya'nın ilk ve tek Fıstık Müzesi'ni yakın zamanda açacak.

Üretimin büyük bir kısmını yapmamıza rağmen tanıtım ve pazarlama konusunda sınıfta kalan memleketimiz yine geriden gelmeye devam ediyor maalesef…

Dış tasarımı fıstığa benzeyen müze, insanlık tarihi kadar eski olan fıstığın üretimden tüketime kadar geçen süreci anlatacak.

Benim şehrimin belediyesi ne yapıyor sadece seyir ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri bizim hayata geçirmemiz gereken bu önemli projeyi maalesef yine Antep’e kaptırmış olduk.

Her alanda bizden birkaç adım önde olan komşu ilimizi de ayrıca kutlamak istiyorum.

Acaba geçen seçimlerde ithal denilen Başkanları, Bakanları bu defa da Antep’ten mi ithal edelim belki memleketimizin komşu ilin seviyesi yakalamak için böyle bir çalışma yapılabilir. Zaten bizim STK lar bu işleri iyi bilirler geçmişte bizzat Cumhurbaşkanına ve Başbakana çıkarak ithal başkan istediklerini dile getirmişlerdi. Şimdide Antep’ten ithal başkan getirelim belki memleketime ileri adımlar atmak için böyle bir oluşama imza atmak lazım.

Türkiye’de birçok ilde yetişen fıstığın pazarlama ve işleme konusunda Gaziantep ilimizin daha aktif olduklarından dolayı ürünün adının, pazarlayan şehrin adı ile anılmasını biz ticari ve etik açıdan yanlış buluyoruz. Gaziantep’i elbette diğer komşu illerimiz gibi dost ve kardeş şehirler arasında görüyoruz. Bir kardeş şehir olarak Gaziantep Benim ürünüme de sahip çıkmasın ama bizde şehir olarak ürettiğimiz ürüne sahip çıkalım.

Komşu ve dost ilimiz Gaziantep’i ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendiyi girişkenliği ve çalışkanlığından dolayı bir kez daha takdir ediyorum ve başarılar diliyorum.

Hayata geçireceği Fıstık Müzesi, Gaziantep için önemli bir çalışmadır. Bünyesinde kurduğu müzelere bir yenisini eklemeye hazırlanan Gazi şehrin müzeler kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine öncü oluyor. Türk halkının eşsiz sofrasına zenginlik katan fıstığın hikayesi, Fıstık Müzesi'nde canlanacak.

Birçok konuda bölgesindeki illere iyi bir örnek olan Gazi şehri tebrik ederken, Urfalı kardeşlerimin güzel bir sözü ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Şanlıurfa Gaziantep’i yakalar mı? Valla artık siz Gaziantep ile yarışmayın zira yakalayamazsınız, siz en iyisi Kilis ile yarışın zira Antep’i yakalamak çokkkkkk zor…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.