Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

VİDEO HAKEM UYGULAMASI (VAR)

Türkiye’de uzunca bir süredir futbol dünyasında tartışılan Video Hakem Uygulaması (VAR) bu yıl Türkiye Süper Liginde uygulanacak. İlk Olarak Dünya Kupasında sahneye çıkan Video Hakem Uygulaması (VAR) bu yıl ligimizde uygulanacak olması nedeniyle Dünya kupası maçlarında ki uygulamalar ile birazda olsa bilgi sahibi olduk. Öncelikli olarak bizim ligdeki özellikle yerli futbolcular tabi yabancılarda bu yerli futbolculara bakarak hakeme itirazda sınır tanımıyorlar. Neredeyse en ufak pozisyona bile itiraz eden Süper lig oyuncularımız acaba her itirazda da Video Hakem Uygulaması (VAR) a başvurulmasını isteyecekler. Karşılaşmanın hakemi bunun önüne nasıl geçecek. Başka bir merek ettiğim tarafına bizim ligde zaten topun oyunda olma süresi kısa bir süre birde buna Video Hakem Uygulaması (VAR) yapılacak olan itirazlarda eklenince topun oyunda kalma süresi daha da kısalacak gibi görünüyor. Video Hakem Uygulaması (VAR), karşılaşma sırasında hakemi tereddütte bırakan ya da oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu bir pozisyonda, hakemin ekran başında pozisyonların tekrarını izleyen diğer hakemlerle kulaklık aracılığıyla iletişim kurduğu ve onlardan gelen bilgiye göre karar verdiği bir sistem olarak tanımlanıyor. İnşallah bu şekilde davranır bizim futbolcularda hakemlerin işlerini kolaylaştırırlar. Ama bana soracak olursanız ben sadece hakemin karar vermesinden yanayım. Yani bu futbol hata oyunu adı üstünde hata olmazsa ne tadı kalır bu işin nede tuzu. Hata insana mahsus bir şeydir. Yanlış penaltı kararı sonrası Televizyonlarda hakem hocalığı yapan beylerinde işleri Video Hakem Uygulaması (VAR) geldikten sonra kırılacak gibi artık onlara da gerek kalmayacak. Zaten TV’nin başında bile biri penaltı diyor, diğeri penaltı yok diyor. Video Hakem Uygulaması futbol dünyasında uzun süredir tartışmaya yol açan pozisyonları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bakalım görelim Dünya kupasında seyircileri çok sıkmadan Video Hakem Uygulaması (VAR) uygulandı inşallah bizim ligimizde de bu şekilde uygulanır. Yoksa her pozisyona itiraz eden futbolcular ile bu sistemin yürümesi zor olur. Bakıp göreceğiz artık…
Ekleme Tarihi: 18 Temmuz 2018 - Çarşamba

VİDEO HAKEM UYGULAMASI (VAR)

Türkiye’de uzunca bir süredir futbol dünyasında tartışılan Video Hakem Uygulaması (VAR) bu yıl Türkiye Süper Liginde uygulanacak.

İlk Olarak Dünya Kupasında sahneye çıkan Video Hakem Uygulaması (VAR) bu yıl ligimizde uygulanacak olması nedeniyle Dünya kupası maçlarında ki uygulamalar ile birazda olsa bilgi sahibi olduk.

Öncelikli olarak bizim ligdeki özellikle yerli futbolcular tabi yabancılarda bu yerli futbolculara bakarak hakeme itirazda sınır tanımıyorlar. Neredeyse en ufak pozisyona bile itiraz eden Süper lig oyuncularımız acaba her itirazda da Video Hakem Uygulaması (VAR) a başvurulmasını isteyecekler. Karşılaşmanın hakemi bunun önüne nasıl geçecek. Başka bir merek ettiğim tarafına bizim ligde zaten topun oyunda olma süresi kısa bir süre birde buna Video Hakem Uygulaması (VAR) yapılacak olan itirazlarda eklenince topun oyunda kalma süresi daha da kısalacak gibi görünüyor.

Video Hakem Uygulaması (VAR), karşılaşma sırasında hakemi tereddütte bırakan ya da oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu bir pozisyonda, hakemin ekran başında pozisyonların tekrarını izleyen diğer hakemlerle kulaklık aracılığıyla iletişim kurduğu ve onlardan gelen bilgiye göre karar verdiği bir sistem olarak tanımlanıyor. İnşallah bu şekilde davranır bizim futbolcularda hakemlerin işlerini kolaylaştırırlar.

Ama bana soracak olursanız ben sadece hakemin karar vermesinden yanayım. Yani bu futbol hata oyunu adı üstünde hata olmazsa ne tadı kalır bu işin nede tuzu.

Hata insana mahsus bir şeydir. Yanlış penaltı kararı sonrası Televizyonlarda hakem hocalığı yapan beylerinde işleri Video Hakem Uygulaması (VAR) geldikten sonra kırılacak gibi artık onlara da gerek kalmayacak. Zaten TV’nin başında bile biri penaltı diyor, diğeri penaltı yok diyor.

Video Hakem Uygulaması futbol dünyasında uzun süredir tartışmaya yol açan pozisyonları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bakalım görelim Dünya kupasında seyircileri çok sıkmadan Video Hakem Uygulaması (VAR) uygulandı inşallah bizim ligimizde de bu şekilde uygulanır. Yoksa her pozisyona itiraz eden futbolcular ile bu sistemin yürümesi zor olur. Bakıp göreceğiz artık…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.