Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1189+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Samsun' da Anadolu topraklarına ayak basışının 100 üncü yılını büyük bir coşku ile anıyor ve kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işgalcilere karşı halkıyla birlikte kurtuluş savaşını başlatmak üzere çıktığı bu yolculukta Varoluş mücadelemizin ilk kıvılcımı atılmış oldu. 19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen ve zalime asla boyun eğmeyen Milletimiz bağımsızlık duygularının ilk yansımasının mücadelesinin de ilk adımıdır. Bu yıl 100. yılını kutladığımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gençliğe adanmış, tüm Türk halkının yekvücut olduğu bir gündür. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenerek, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazmıştır. İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi bizler için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. En büyük zenginliğimiz gücümüz, umudumuz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Birçok olayda, Van depreminde ve Soma faciasında olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ülke olarak yine tek yürek olduk. Ancak her zaman olduğu gibi birliğimizi kendi çıkarları doğrultusunda bozmak isteyenler, milletin malına zarar verenler olduysa da gençlerimizin geneli ve milletimiz oyunlara gelmemiştir. Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Hepimizin size ihtiyacı var. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Gençler, omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmayın. Gençlerimizin 19 Mayıs ruhunun idraki içinde, ecdadımızın kanları ile emanet ettikleri bu güzel vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer ve ilkelere her türlü şartlarda sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum. Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırarak, bu güzel vatanı bizlere bırakan kahraman yürekleri minnet ve şükranla anıyoruz.
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2019 - Pazartesi

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Samsun' da Anadolu topraklarına ayak basışının 100 üncü yılını büyük bir coşku ile anıyor ve kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işgalcilere karşı halkıyla birlikte kurtuluş savaşını başlatmak üzere çıktığı bu yolculukta Varoluş mücadelemizin ilk kıvılcımı atılmış oldu.

19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen ve zalime asla boyun eğmeyen Milletimiz bağımsızlık duygularının ilk yansımasının mücadelesinin de ilk adımıdır.

Bu yıl 100. yılını kutladığımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gençliğe adanmış, tüm Türk halkının yekvücut olduğu bir gündür.

Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenerek, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazmıştır.

İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi bizler için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. En büyük zenginliğimiz gücümüz, umudumuz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Birçok olayda, Van depreminde ve Soma faciasında olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ülke olarak yine tek yürek olduk. Ancak her zaman olduğu gibi birliğimizi kendi çıkarları doğrultusunda bozmak isteyenler, milletin malına zarar verenler olduysa da gençlerimizin geneli ve milletimiz oyunlara gelmemiştir. Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Hepimizin size ihtiyacı var. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Gençler, omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmayın.

Gençlerimizin 19 Mayıs ruhunun idraki içinde, ecdadımızın kanları ile emanet ettikleri bu güzel vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer ve ilkelere her türlü şartlarda sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum.

Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırarak, bu güzel vatanı bizlere bırakan kahraman yürekleri minnet ve şükranla anıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.