Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

NEDEN AŞI YAPTIRMIYORUZ?

Yaklaşık bir buçuk iki yıldır hayatımızda olan kovid-19 pandemi süreci’nin başlaması ile birlikte son birkaç aydır başlatılan aşılama kampanyalarına Şanlıurfa çok fazla rağbet göstermedi. Bunu anlamak günümüz koşullarında çok mümkün değil dünya genelinde vurulan milyonlarca aşıdan sonra Türkiye genelinde ise vatandaşlarımıza vurulan aşı sayısı 60 milyon civarında olmasına rağmen Şanlıurfa 81 il arasında sıralamada son sıralarda yer alması bizleri son derece üzdü. Sağlık bakanlığı verilen aşılama oranlarına ve en az aşılanan iller sıralamasında Bitlis'ten hemen sonra Şanlıurfa geliyor. Şanlıurfa'dan sonra ise Siirt, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl gibi iller ardı ardına sıralanıyorlar. Bu durumu anlamak mümkün değil zira Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Doktorlar ve Bilim insanları aşılamanın ne kadar önemli olduğunu üstüne basa basa anlatmasına rağmen Şanlıurfa halkının aşılama yaptırmaması akıl alır gibi bir şey değil. Geçtiğimiz gün Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin’in düzenlediği toplantıda toplumsal bağışıklığın kazanabilmesi için aşılamaya dikkat çekti. Türkiye'de ki toplam aşılanma sayısının 60 milyona yaklaştığını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bu sayının 70 milyonu aşması durumunda toplumsal bağışıklığın kazanılmış olabileceğinden bahsetti. Aşılama çalışmasının başlaması ile birlikte Şanlıurfa'da Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin halkı bilinçlendirme ve salgının artmasını engelleme konusunda yaptığı çalışmalarla kovid-19 sürecinin etkilerinin zayıflatılmasında büyük katkısı olmuştur. Şanlıurfa halkı covid-19 sürecinde çok fazla sıkıntı yaşamadı. Covid-19 sürecinde şehrimizde pandemi oranları çok fazla artmadan Vali Bey ve Sağlık İl Müdürlüğünün aldığı tedbirler pandemi döneminde halkı bilinçlendirme ve salgının artmasını engelleme konusunda büyük katkı sundular. Türkiye'nin birçok ilinde yoğun bakım doluluk oranları çok yüksek seviyelerde iken pandemi döneminde Şanlıurfa'da yoğun bakım doluluk oranlarında çok fazla bir artış görülmedi. Vaka sayıları kontrol altında tutuldu. Bu kadar emekten sonra Şanlıurfa halkının artık yapması gereken şey bir an önce gidip sağlık kurumlarından covid-19 aşılarını olmaları. Şanlıurfa’lıların covid-19 salgınında ortaya koydukları mücadeleyi, çalışmaları hep birlikte göstererek aşılama oranlarında Türkiye genelinin üst sıralarına taşımaları lazım. Toplumsal bağışıklığımızı güçlendirmemiz için bir an önce sağlık kurumlarına gidip aşımızı olalım ve hep birlikte güzel ve sağlık dolu günlere tekrar geri dönelim sağlıcakla kalın.    
Ekleme Tarihi: 16 Temmuz 2021 - Cuma

NEDEN AŞI YAPTIRMIYORUZ?

Yaklaşık bir buçuk iki yıldır hayatımızda olan kovid-19 pandemi süreci’nin başlaması ile birlikte son birkaç aydır başlatılan aşılama kampanyalarına Şanlıurfa çok fazla rağbet göstermedi.

Bunu anlamak günümüz koşullarında çok mümkün değil dünya genelinde vurulan milyonlarca aşıdan sonra Türkiye genelinde ise vatandaşlarımıza vurulan aşı sayısı 60 milyon civarında olmasına rağmen Şanlıurfa 81 il arasında sıralamada son sıralarda yer alması bizleri son derece üzdü.

Sağlık bakanlığı verilen aşılama oranlarına ve en az aşılanan iller sıralamasında Bitlis'ten hemen sonra Şanlıurfa geliyor. Şanlıurfa'dan sonra ise Siirt, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl gibi iller ardı ardına sıralanıyorlar.

Bu durumu anlamak mümkün değil zira Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Doktorlar ve Bilim insanları aşılamanın ne kadar önemli olduğunu üstüne basa basa anlatmasına rağmen Şanlıurfa halkının aşılama yaptırmaması akıl alır gibi bir şey değil.

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin’in düzenlediği toplantıda toplumsal bağışıklığın kazanabilmesi için aşılamaya dikkat çekti.

Türkiye'de ki toplam aşılanma sayısının 60 milyona yaklaştığını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bu sayının 70 milyonu aşması durumunda toplumsal bağışıklığın kazanılmış olabileceğinden bahsetti.

Aşılama çalışmasının başlaması ile birlikte Şanlıurfa'da Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin halkı bilinçlendirme ve salgının artmasını engelleme konusunda yaptığı çalışmalarla kovid-19 sürecinin etkilerinin zayıflatılmasında büyük katkısı olmuştur.

Şanlıurfa halkı covid-19 sürecinde çok fazla sıkıntı yaşamadı. Covid-19 sürecinde şehrimizde pandemi oranları çok fazla artmadan Vali Bey ve Sağlık İl Müdürlüğünün aldığı tedbirler pandemi döneminde halkı bilinçlendirme ve salgının artmasını engelleme konusunda büyük katkı sundular.

Türkiye'nin birçok ilinde yoğun bakım doluluk oranları çok yüksek seviyelerde iken pandemi döneminde Şanlıurfa'da yoğun bakım doluluk oranlarında çok fazla bir artış görülmedi.

Vaka sayıları kontrol altında tutuldu.

Bu kadar emekten sonra Şanlıurfa halkının artık yapması gereken şey bir an önce gidip sağlık kurumlarından covid-19 aşılarını olmaları.

Şanlıurfa’lıların covid-19 salgınında ortaya koydukları mücadeleyi, çalışmaları hep birlikte göstererek aşılama oranlarında Türkiye genelinin üst sıralarına taşımaları lazım.

Toplumsal bağışıklığımızı güçlendirmemiz için bir an önce sağlık kurumlarına gidip aşımızı olalım ve hep birlikte güzel ve sağlık dolu günlere tekrar geri dönelim sağlıcakla kalın.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.